• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Aquaronsi – zdrava verzija popularnih Macaronsa

Aquaronsi – zdrava verzija popularnih Macaronsa

Objavljeno: 27.02.2019. Autor: Ivana Zajačko

Neću puno duljiti sa uvodom, ali mogu vam reći da sam se poprilično namučila da dobijem savršene omjere za ovo čudo koje napravi slastičarsku eksploziju kada ih stavite u usta.

Odlučila sam ih podjeliti s vama jer ovaj desert je sve samo ne običan desert.

Aquafaba koja se u ustima otopi, a eritrit se raspe u milijun komadića i poveže sa savršenom kremom je nešto što morate probati.

Zdrave slastice su prešle na novu razinu slastičarstva!

Recept za Aquaronse

zeleni aquarons s matcha prahom

Sastojci:

  •  1 konzerva vode od slanutka – aquafabe (cca 200ml)
  • 100 gr eritrita (50 mljevenog eritrita, 50 gr kristalnog)
  • 50 gr tapioka škroba
  • Prstohvat soli
  • Boja u prahu (po izboru)

Priprema:

Aquafabu (sobne temperature), koricu limuna i prstohvat soli miksajte, u dubljoj posudi, mikserom na srednjoj brzini dok se ne počne lagano pretvarati u šlag.

Zatim postepeno (u 3 – 4 navrata) dodavajte 50 gr kristalnog eritrita i neprestano miksajte dokle god ne dobijete čvrsti šlag.

Dodajte (u 3 – 4 navrata) i 50 gr mljevenog eritrita i miksajte još nekih 15-ak minuta.

Zatim dodajte tapioku – žlicu po žlicu, uz neprestano miksanje. Kad ugasite mikser, a na žicama vam ostanu tragovi u obliku kapica od Djeda Božićnjaka, smjesa je gotova.

aquarons tijesto

Sada slijedi igranje – podjelite smjesu u koliko posuda želite i dodajte boje koje želite. To prepuštam vama na volju.

Koristite prirodne boje – spirulinu u prahu, matcha prah (crveni, zeleni, pink i plavi), prah od cikle, prah od mrkve, dehidrirane maline, prah od ljubičastog krumpira, sušene borovnice i ostale boje koje nam priroda daje!

Ja sam koristila spirulinu u prahu i matcha prahove.

Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s okruglim otvorom i istisnite hrpice koje god veličine želite na pleh obložen, papirom za pečenje.

aquarons priprema za pecenje

Pecite ih u zagrijanoj VENTILIRAJUĆOJ pećnici na 100°C otprilike 20 – 25 minuta.

Maknite ih (s papirom) iz pleha i pustite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi otprilike pola sata prije nego ih odlijepite. Ako ih pokušate skinuti tople sa papira za pečenje, puknut će vam dno!

Čokoladni ganache

Sastojci:

  • 150 ml kokosovog vrhnja
  • 150 gr tamne čokolade

Priprema:

  1. Kokosovo vrhnje (kako dobiti kokosovo vrhnje sam objasnila u receptu za zdrave brownies) dovedite do vrenja na laganoj vatri, ubacite razlomljenu čokoladu, pustite da se čokolada temperira, a zatim pomiješajte u jednolično čokoladno savršenstvo.
  2. Ostavite u hladnjaku cca 30 minuta da se stisne prije punjenja.

Krema od limuna i kokosa

Sastojci:

  • 150 ml kokosovog vrhnja
  • Ribana korica jednog limuna
  • Zaslađivač po želji (sirup od agave, javorov sirup, med, stevia)
  • 50 gr mljevenog kokosa

Priprema:

  1. Kokosovo vrhnje, u krutom stanju, smiksati u šlag.
  2. Dodati koricu limuna, zaslađivač po želji, a zatim, špatulom, umiješati mljeveni kokos.
  3. Ostaviti u hladnjaku 30-ak minuta da se stisne prije punjenja.

Punjenje (kremu) staviti u slastičarsku vrećicu, puniti Aquarons i preklopiti drugim.

sareni aquarons

Svatko od vas ima svoju najdražu kremu, tako da o odabiru sami odlučite!

Slobodno ih ostavite u hladnjaku i po par dana, neće se onako “ocmoljiti”. Naravno, ako izdrže par dana!

zeleni matcha aquarons

U slast!

Ivana Zajačko
Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

kolac s visnjama

Kolač s višnjama

Kolač s višnjama odličan je desert po receptu naših baka. Radi se o još jednom kolaču koji morate probati. Ukusna krema i sočne višnje jamstvo su odličnog deserta i zato će nestati s tanjura jako brzo. Umijesite prhko …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

coca-cola torta

Coca-cola torta

Teško je zamisliti život bez uživanja u pravim poslasticama, koje predstavlju raj za nepce skoro svakog čovjeka. To su slatkiši čije konzumiranje pruža sreću velikom broju pojedinaca, a kako i ne bi kada se radi o …

Prethodna objava: « Marinirana piletina s povrćem i tjesteninom
Sljedeća objava: Desertni kruh od pira s grožđicama i orasima kruh od pira s grozdicama i orasima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.