Svi volimo piletinu… pohanu, grilanu ili okupanu u nekom umaku. Nekako najzdravija varijanta je grilana piletina uz dodatak nekog povrća no kako bi ona bila mekana i sočna potrebno je pripremiti pravu marinadu.
Recept za piletinu u marinadi
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 2 – 3 žlice bijelog vina
- Sok od pola limuna
- Korica od pola limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Pileća prsa narežete na tanke trakice i uronite u marinadu.
- Količinu sastojaka u marinadi dodajte po želji, no za ovu količinu mesa bit će vam dovoljna ova količina namirnica za marinadu.
- Piletinu ostavite da se kupa preko naći kako bi se svi sastojci dobro povezali.
Koje povrće pripremiti uz ovakvu piletinu?
Povrće koje će najbolje odgovarati su tikvica, paprika i kukuruz, ali ako vam od toga ne odgovara ili trenutno nemate u hladnjaku, slobodno izbacite iz recepta. Ja stavljam samo tikvicu jer ju uvijek imam kod kuće.
Za ovu količinu piletine bit će vam dovoljna 1 tikvica.
Pripreme piletine s povrćem
- Prvo na tavu stavite povrće, dobro ga popirjate pritom ga polijevajući temeljcem od juhe. Ukoliko nemate temeljac, možete dolijevati malo vode.
- Pirjate tako dugo dok povrće ne omekša.
- Nakon što se povrće skuhalo, maknete ga s vatre i stavite ga u duboki tanjur.
- U tavi gdje se prijali povrće dodate piletinu koju ste prethodno ocijedili iz marinade. Kratko je popečete sa svih strana (pazite, piletina neće dobiti boju nego će postati bijela upravo zbog marinade u kojoj se kupala).
- Možete probati vilicom da li je piletina pečena i onda dodate povrće i sve skupa zalijete marinadom. Ukoliko vam je premalo marinade, možete dodati još malo vode. Sve skupa ostavite da se krčka nekih 5 – 10 min.
Prilog uz piletinu s povrćem
Ovo jelo je interesantno zato što može biti samostalno jelo uz vašu omiljenu salatu, a ako vam je potreban neki prilog, pripremite njoke od griza ili jednostavno skuhajte tjesteninu i pomješate zajedno s piletinom.
Dobar tek!

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.