• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Topli lava cake od bijele čokolade

Topli lava cake od bijele čokolade

Objavljeno: 07.05.2019. Autor: Irena Gavran

Dan je savršen za ovakav desert – topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo!

Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno 3 mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.

Recept za lava cake od bijele čokolade

Sastojci

  • 100 g maslaca
  • 200 g bijele čokolade
  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jaja

Priprema

  1. Otopite čokoladu i maslac na pari.
  2. Jaja i šećere istucite pjenjačom.
  3. Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom, umiješajte smjesu od jaja i šećera.
  4. Na kraju lagano špatulom umiješajte brašno.
  5. 4 keramičke posude (one malo veće, za souffle npr.) dobro namastite i pospite brašnom kako bi stijenke bile obložene te istresite smjesu u posudice.
  6. Stavite u zamrzivač

Najbolje ih je hladiti preko noći, ali možete ga čuvati u zamrzivaču i do 3 mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za goste koji vas vole iznenaditi. 😉

Kad ste željni slatkog, pećnicu zagrijete na 180ºC (ventilacijska pećnica) i pecite ih 18-20min tako zamrznute.

Kad lava cake izvadite iz pećnice, pustite ih 10ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvojite od stijenki posuda. Okrenite na tanjur i istresite.

Poslužite uz kuglu sladoleda, svježe voće ili neki sirup od voća, na primjer sirup od malina. U slast!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi. Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre …

domaći keksi

Domaći keksi

Ovi fini domaći keksi sveukupno će vam oduzeti jedan sat vremena a vaša obitelj i prijatelji će ih obožavati. Mogu stajati pa su pogodni i za pečenje oko blagdana, ali sumnjamo da će koji preživjeti duže od dan dva. Nije …

sampite-torta

Recept za šampite

Šampite bude sjećanja na djetinjstvo i na neke prošle dane. Iako danas pomalo zaboravljene, i dalje su jedan od najboljih i često pripremanih kolača mnogih kućanstava. Riječ je o jednostavnom kolaču, čija je priprema …

Prethodna objava: « Umak od šampinjona
Sljedeća objava: Tjestenina sa šparogama i vrhnjem »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.