• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Topli lava cake od bijele čokolade

Topli lava cake od bijele čokolade

Objavljeno: 07.05.2019. Autor: Irena Gavran

Dan je savršen za ovakav desert – topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo!

Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno 3 mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.

Recept za lava cake od bijele čokolade

Sastojci

  • 100 g maslaca
  • 200 g bijele čokolade
  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jaja

Priprema

  1. Otopite čokoladu i maslac na pari.
  2. Jaja i šećere istucite pjenjačom.
  3. Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom, umiješajte smjesu od jaja i šećera.
  4. Na kraju lagano špatulom umiješajte brašno.
  5. 4 keramičke posude (one malo veće, za souffle npr.) dobro namastite i pospite brašnom kako bi stijenke bile obložene te istresite smjesu u posudice.
  6. Stavite u zamrzivač

Najbolje ih je hladiti preko noći, ali možete ga čuvati u zamrzivaču i do 3 mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za goste koji vas vole iznenaditi. 😉

Kad ste željni slatkog, pećnicu zagrijete na 180ºC (ventilacijska pećnica) i pecite ih 18-20min tako zamrznute.

Kad lava cake izvadite iz pećnice, pustite ih 10ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvojite od stijenki posuda. Okrenite na tanjur i istresite.

Poslužite uz kuglu sladoleda, svježe voće ili neki sirup od voća, na primjer sirup od malina. U slast!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom

Upijam sunce, odmaram mozak od svih problema, odmaram želudac od silnih ćevapa i pljeskavica koje sam pojela za 1.maj. I živim na ovom semifreddu. Toliko je savršen da će kod nas vjerojatno biti cijelo ljeto na meniju. …

cokoladni pereci

Čokoladni pereci

Svakog će čokoljupca ova poslastice posebno razveseliti a posebno jer je za pripremu dovoljno svega 20 minuta. Razveselite stoga svoje ukućane ili goste ovim ukusnim čokoladnim perecima i zaradite sve same petice za …

Prethodna objava: « Umak od šampinjona
Sljedeća objava: Tjestenina sa šparogama i vrhnjem »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.