Dan je savršen za ovakav desert – topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo!
Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno 3 mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.
Recept za lava cake od bijele čokolade
Sastojci
- 100 g maslaca
- 200 g bijele čokolade
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
Priprema
- Otopite čokoladu i maslac na pari.
- Jaja i šećere istucite pjenjačom.
- Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom, umiješajte smjesu od jaja i šećera.
- Na kraju lagano špatulom umiješajte brašno.
- 4 keramičke posude (one malo veće, za souffle npr.) dobro namastite i pospite brašnom kako bi stijenke bile obložene te istresite smjesu u posudice.
- Stavite u zamrzivač
Najbolje ih je hladiti preko noći, ali možete ga čuvati u zamrzivaču i do 3 mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za goste koji vas vole iznenaditi. 😉
Kad ste željni slatkog, pećnicu zagrijete na 180ºC (ventilacijska pećnica) i pecite ih 18-20min tako zamrznute.
Kad lava cake izvadite iz pećnice, pustite ih 10ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvojite od stijenki posuda. Okrenite na tanjur i istresite.
Poslužite uz kuglu sladoleda, svježe voće ili neki sirup od voća, na primjer sirup od malina. U slast!
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.