• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Zelena rolada s lososom
zelena rolada s lososom

Zelena rolada s lososom

Objavljeno: 26.03.2019. Autor: Petra Terner

Dolaskom toplijih dana i naša jela dobila su toplije note. U hladnjaku sam imala viška svježe blitve te sam se odlučila na zelenu roladu koju sam poslužila kao predjelo.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • Sol
  • 40 g blitve
  • Malo maslaca
  • Losos
  • Svježi sir

Priprema:

  1. Žumanjke i bjelanjke odvojimo i svako zasebno umutimo.
  2. U žumanjke dodamo malo soli te ostalih začina po želji. Ja se strogo držim Crohnovih savjeta oko začina pa koristim samo sol, no vi možete dodati i papar ukoliko vam ne smeta.
  3. Blitvu skuhamo, ocijedimo te usitnimo.
  4. Usitnjenu je pirjamo na malo maslaca samo nekoliko minuta.
  5. Skuhanu blitvu ostavimo da se ohladi.
  6. U žumanjke umiješamo blitvu te postepeno dodajemo snijeg od bjelanjaka.
  7. Smjesu izlijemo na papir za pečenje i stavimo u pećnicu na 190°C otprilike 10 – 15 minuta. Nakon što je tijesto pečeno potrebno ga je prekriti mokrom krpom i pustiti da se ohladiti.

Dok se tijesto hladi pripremite nadjev.

Za nadjev obično koristim svježi sir i dimljeni losos. Količina nadjeva ovisi o tome koliko želite da bude punjenje no nemojte pretjerivati da vam nadjev ne iscuri van.

Premažite i zarolajte.

Dobar tek!

*Preporuka je da umjesto običnog maslaca koristite pročišćeni maslac ghee jer ima specifičan okus koji će vašim jelima dati jednu posebnu notu.

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

engleska pita od jabuka

Engleska pita od jabuka

Vrijeme je da otputujete u mislima praćeni neodoljivim mirisima kuhinje koja mami sve ljubitelje vrhunskih jela. Engleski način spremanja jela ima svoje čari poput ostalih kuhinja iz drugih krajeva svijeta, a čuvena pita …

torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Prethodna objava: «cokoladni muffini Čokoladni muffini s čokoladnim preljevom
Sljedeća objava: Eksplozija voćnih okusa – muffini s malinama muffini s malinama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.