Dolaskom toplijih dana i naša jela dobila su toplije note. U hladnjaku sam imala viška svježe blitve te sam se odlučila na zelenu roladu koju sam poslužila kao predjelo.
Sastojci:
- 2 jaja
- Sol
- 40 g blitve
- Malo maslaca
- Losos
- Svježi sir
Priprema:
- Žumanjke i bjelanjke odvojimo i svako zasebno umutimo.
- U žumanjke dodamo malo soli te ostalih začina po želji. Ja se strogo držim Crohnovih savjeta oko začina pa koristim samo sol, no vi možete dodati i papar ukoliko vam ne smeta.
- Blitvu skuhamo, ocijedimo te usitnimo.
- Usitnjenu je pirjamo na malo maslaca samo nekoliko minuta.
- Skuhanu blitvu ostavimo da se ohladi.
- U žumanjke umiješamo blitvu te postepeno dodajemo snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu izlijemo na papir za pečenje i stavimo u pećnicu na 190°C otprilike 10 – 15 minuta. Nakon što je tijesto pečeno potrebno ga je prekriti mokrom krpom i pustiti da se ohladiti.
Dok se tijesto hladi pripremite nadjev.
Za nadjev obično koristim svježi sir i dimljeni losos. Količina nadjeva ovisi o tome koliko želite da bude punjenje no nemojte pretjerivati da vam nadjev ne iscuri van.
Premažite i zarolajte.
Dobar tek!
*Preporuka je da umjesto običnog maslaca koristite pročišćeni maslac ghee jer ima specifičan okus koji će vašim jelima dati jednu posebnu notu.
Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.