• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Deserti / Torte / Torta od oraha
torta od oraha

Torta od oraha

Objavljeno: 16.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li slatko? Pitanje je suvišno jer malo je onih koji mogui izdržati bez barem malo slatke čarolije koja slijedi nakon što ste pojeli nešto slano. Nakon što ste odlučili organizirati druženje s prijateljima, potrebno je da ih počastite s nekom ukusnom tortom. Torta od oraha je tradicionalni desert u kojem su uživale mnoge generacije.

torta od oraha

Odlučite li se pripremiti spomenutu tortu bit će vam potrebno nekoliko namirnica. Posvetite se prvo biskvitu na koji ćete potom slagati kremu s orasima. Za biskvit je potrebno promiješati brašno, prašak za pecivo, šećer i bjelanjak.

Kako torta ne bi bila suha važna je i krema za koju će vam trebati maslac, mljeveni orasi, žumanjci, šećer i čokolada za kuhanje. Potrebno je umutiti sve sastojke i pripremiti za punjenje biskvita.

Potrebno je peći svaku koru posebno i to tako što ćete u posudu za pečenje staviti malo maslaca i zatim uliti smjesu. Pečete na temperaturi od 180 °C između 10 i 15 minuta. Kada su kore gotove premažete ih smjesom koju ste prije umutili, ostavite da se ohlade i poslužite.

Za biskvit vam je potrebno:

  • 2 praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 8 žlica mljevenih oraha

Za kremu vam je potrebno:

  • 250 g mljevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 1 maslac
  • 150 g čokolade  za kuhanje
  • 30 žumanjaka

Autor: S.Š., Foto: Douglas Freer/Shutterstock

Kategorije: Torte

Želite se zasladiti?

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Kompot od jabuka

Svi smo sigurno barem jednom u životu imali priliku isprobati kompot od jabuka. Neki se nisu previše oduševili, a mnogima je ovo jelo izvrsno osvježenje za vruće ljetne dane. Kompot se može raditi od svježeg ili …

Rolat s borovnicama i kremom od vanilije

Pozdrav svim čitateljima! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna Priprema: …

Previous Post: «umak od hrena Umak od hrena
Next Post: Tvrdo kuhana jaja tvrdo kuhana jaja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.