• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od oraha
torta od oraha

Torta od oraha

Objavljeno: 16.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li slatko? Pitanje je suvišno jer malo je onih koji mogui izdržati bez barem malo slatke čarolije koja slijedi nakon što ste pojeli nešto slano. Nakon što ste odlučili organizirati druženje s prijateljima, potrebno je da ih počastite s nekom ukusnom tortom. Torta od oraha je tradicionalni desert u kojem su uživale mnoge generacije.

torta od oraha

Odlučite li se pripremiti spomenutu tortu bit će vam potrebno nekoliko namirnica. Posvetite se prvo biskvitu na koji ćete potom slagati kremu s orasima. Za biskvit je potrebno promiješati brašno, prašak za pecivo, šećer i bjelanjak.

Kako torta ne bi bila suha važna je i krema za koju će vam trebati maslac, mljeveni orasi, žumanjci, šećer i čokolada za kuhanje. Potrebno je umutiti sve sastojke i pripremiti za punjenje biskvita.

Potrebno je peći svaku koru posebno i to tako što ćete u posudu za pečenje staviti malo maslaca i zatim uliti smjesu. Pečete na temperaturi od 180 °C između 10 i 15 minuta. Kada su kore gotove premažete ih smjesom koju ste prije umutili, ostavite da se ohlade i poslužite.

Za biskvit vam je potrebno:

  • 2 praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 8 žlica mljevenih oraha

Za kremu vam je potrebno:

  • 250 g mljevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 1 maslac
  • 150 g čokolade  za kuhanje
  • 30 žumanjaka

Autor: S.Š., Foto: Douglas Freer/Shutterstock

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Američki klasik: brownies

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije čula za ovaj kolač, a ako kojim slučajem niste, radi se o tradicionalnom američkom kolaču (nedavno smo imali i recept za klasične američke chocolate chip cookies) koji je …

Praline

Vjerojatno velik dio nas kad pomisli na nešto slatko i fino zapravo pomisli na praline. Praline su inače vrsta slastica oblikovane i ukrašene raznim dodacima. Tu prije svega treba istaknuti one čokoladne bonbone s …

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Prethodna objava: «umak od hrena Umak od hrena
Sljedeća objava: Tvrdo kuhana jaja tvrdo kuhana jaja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.