Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo!
Teško je pokloniti zdravlje, a to je, zaista, najljepši poklon.
Uz ove kekse ne možete pokloniti zdravlje, ali itekako možete pokazati nekome koliko vam je stalo i barem, na trenutak, uživati u slastici zbog koje vam neće biti krivo što ste ju pojeli.
7 sastojaka = 7 zdravih i slatkih grijeha
Sastojci :
- 230 gr očišćenog neslanog kikirikija
- 50 gr meda
- Žlica kokosovog ulja
- 170 gr brašna od prosa
- 50 gr tapioka škroba
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 (50ml) soka od cikle
Priprema:
- Kikiriki stavite u blender i napravite maslac. (Ako nemate dovoljno jak blender, slobodno dodajte malo kokosovog ulja da pomognete kikirikiju da počne puštati svoje ulje i pretvori se u maslac).
- Kokosovo ulje i med otopite i umiješajte u kikiriki maslac.
- Brašno, tapioku i prašak za pecivo pomiješajte.
- Sjedinite suhu i mokru smjesu. (Dobit cete mrvičastu smjesu koja će vam se mrviti i raspadati pod rukama)
- Na kraju dodajte sok od cikle i mješajte rukama dok se sve ne sjedini u istu boju. (Ako se želite igrati, slobodno ostavite i koji svijetli dio, pa radite šare ili sl.)
- Trebate dobiti kompaktnu kuglu koju odmah razvaljajte između 2 papira za pečenje.
- Izrezujte željene oblike i na papiru za pečenje pecite u zagrijanoj pećnici na 150°C (obična) ili 130°C (ventilirajuća) nekih 10-ak min. (Kada ih dodirnete ne smiju biti mekani)
I to je to! Ukrasite ih po želji ili ih takve, jednostavne i prelijepe, poklonite nekome i izrazite svoju ljubav na zdrav način. Jer zdravlje je ono što nam u današnje vrijeme najviše treba!
Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.