• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Zdravi keksi puni ljubavi
zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Objavljeno: 14.02.2019. Autor: Ivana Zajačko

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo!

Teško je pokloniti zdravlje, a to je, zaista, najljepši poklon.

Uz ove kekse ne možete pokloniti zdravlje, ali itekako možete pokazati nekome koliko vam je stalo i barem, na trenutak, uživati u slastici zbog koje vam neće biti krivo što ste ju pojeli.

7 sastojaka = 7 zdravih i slatkih grijeha

Sastojci :

  • 230 gr očišćenog neslanog kikirikija
  • 50 gr meda
  • Žlica kokosovog ulja
  • 170 gr brašna od prosa
  • 50 gr tapioka škroba
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 (50ml) soka od cikle

Priprema:

  1. Kikiriki stavite u blender i napravite maslac. (Ako nemate dovoljno jak blender, slobodno dodajte malo kokosovog ulja da pomognete kikirikiju da počne puštati svoje ulje i pretvori se u maslac).
  2. Kokosovo ulje i med otopite i umiješajte u kikiriki maslac.
  3. Brašno, tapioku i prašak za pecivo pomiješajte.
  4. Sjedinite suhu i mokru smjesu. (Dobit cete mrvičastu smjesu koja će vam se mrviti i raspadati pod rukama)
  5. Na kraju dodajte sok od cikle i mješajte rukama  dok se sve ne sjedini u istu boju. (Ako se želite igrati, slobodno ostavite i koji svijetli dio, pa radite šare ili sl.)
  6. Trebate dobiti kompaktnu kuglu koju odmah razvaljajte između 2 papira za pečenje.
  7. Izrezujte željene oblike i na papiru za pečenje pecite u zagrijanoj pećnici na 150°C (obična) ili 130°C (ventilirajuća) nekih 10-ak min. (Kada ih dodirnete ne smiju biti mekani)

I to je to! Ukrasite ih po želji ili ih takve, jednostavne i prelijepe, poklonite nekome i izrazite svoju ljubav na zdrav način. Jer zdravlje je ono što nam u današnje vrijeme najviše treba!

Ivana Zajačko
Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

baklava

Baklava

Baklava je zanimljiva slastica koja je svojstvena turskoj gastronomiji, ali i jugozapadnoj i centralnoj Aziji. 1650. godine riječ baklava se, doslovno prenesena iz turskog, prvi puta koristila u engleskom i označavala je …

kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova …

Orange curd bez jaja

Orange curd bez jaja

CURD je voćna krema porijeklom iz Engleske, a vrlo je slična marmeladi od citrusa. U tradicionalnom receptu sastoji se od svježe iscjeđenog soka nekog citrusnog voća (najčešće je to limun), naribane korice istog voća, …

Prethodna objava: «cokoladni muffini s kremom i jagodama Čokoladni muffini s kremom i jagode u čokoladi
Sljedeća objava: Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.