Ovi fini domaći keksi sveukupno će vam oduzeti jedan sat vremena a vaša obitelj i prijatelji će ih obožavati. Mogu stajati pa su pogodni i za pečenje oko blagdana, ali sumnjamo da će koji preživjeti duže od dan dva. Nije ih teško načiniti a biti će sjajan dodatak uz kavu, čaj ili jednostavno neki kasni grešni zalogaj.
Orahe i čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće ali neka ostanu i oni malo veći. Ne moraju svi izgledati jednako. Naribanu koricu od naranče, šećer, sol, brašno i prašak za pecivo dobro promiješajte. U drugoj posudi izmješajte vanili šećer (može i sjemenke štapića vanilije), oraha, margarin i jaja. Izmješajte ove dvije smjese.
Razvaljajte ga na debljinu od oko pola centimetra i izrezujte oblike koje želite. Krugovi, kocke, trokuti ili cvjetići, vi birate. Pecite ih dvadeset minuta na 170°C. Kada su gotovi pustite ih neka se ohlade. Ako ćete ih jesti isti dan bit će divno prhki, a za nekoliko dana će omekšati. Dobar vam tek!
Sastojci (50-ak komada):
- 180 g čokolade
- 130 g oraha
- 300 g brašna
- 1 žumanjak
- naribana kora naranđe
- 170 g šećera u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- 2 cijela jaja
- 100 g maslaca
- 1 vanilin šećer
Autor: L.K., Foto: unknown1861/Shutterstock