• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Domaći keksi
domaći keksi
Domaći keksi, Foto: unknown1861/Shutterstock

Domaći keksi

Objavljeno: 27.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Ovi fini domaći keksi sveukupno će vam oduzeti jedan sat vremena a vaša obitelj i prijatelji će ih obožavati. Mogu stajati pa su pogodni i za pečenje oko blagdana, ali sumnjamo da će koji preživjeti duže od dan dva. Nije ih teško načiniti a biti će sjajan dodatak uz kavu, čaj ili jednostavno neki kasni grešni zalogaj.

Orahe i čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće ali neka ostanu i oni malo veći. Ne moraju svi izgledati jednako. Naribanu koricu od naranče, šećer, sol, brašno i prašak za pecivo dobro promiješajte. U drugoj posudi izmješajte vanili šećer (može i sjemenke štapića vanilije), oraha, margarin i jaja. Izmješajte ove dvije smjese.

Razvaljajte ga na debljinu od oko pola centimetra i izrezujte oblike koje želite. Krugovi, kocke, trokuti ili cvjetići, vi birate. Pecite ih dvadeset minuta na 170°C. Kada su gotovi pustite ih neka se ohlade. Ako ćete ih jesti isti dan bit će divno prhki, a za nekoliko dana će omekšati. Dobar vam tek!

Sastojci (50-ak komada):

  • 180 g čokolade
  • 130 g oraha
  • 300 g brašna
  • 1 žumanjak
  • naribana kora naranđe
  • 170 g šećera u prahu
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 cijela jaja
  • 100 g maslaca
  • 1 vanilin šećer

Autor: L.K., Foto: unknown1861/Shutterstock

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

Čokoladni kuglof

Kuglof je s vremenom postao kolač u kojem smo naučili svi uživati. Radi se o kolaču koji je polako postao simbolom nečeg veselog i blagdanskog, kada se svi okupljamo za stolom i uživamo u svečanim danima. Kuglof …

mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. …

Božićni keksi

Vjerojatno druga stvar koja najviše veseli u vrijeme Božića zasigurno su tradicionalni kolači, pa i samo njihovo spremanje. Vjerojatno vam se trenutno po glavi mota slika vas s pregačom, u pozadini svira božićna pjesma, …

Prethodna objava: « Burek s mesom
Sljedeća objava: Goveđi medaljoni s tartufima govedi medaljon»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.