• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Čokoladni muffini s kremom i jagode u čokoladi
cokoladni muffini s kremom i jagodama

Čokoladni muffini s kremom i jagode u čokoladi

Objavljeno: 13.02.2019. Autor: Sandra Majerić

Što pametno reći o muffinima, osim da su jednostavni za napraviti i svi ih vole. Naravno, uvijek potičem da uz malo mašte običan muffin može postati kraljevski kolač, zato ćemo ovom prilikom muffin ukrasiti slatkim vrhnjem i jagodom prelivenom čokoladom.

Recept za čokoladne muffine s kremom

coko muffini s kremom i jagodama

Sastojci za muffine:

  • 2 jaja
  • 170 g šećera
  • 90 ml ulja
  • 2 žlice kakaa
  • 250 g brašna
  • Prašak za pecivo
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 150 g čokolade za kuhanje

Sastojci za kremu:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g bijele čokolade za kuhanje

Točka na i, jagode u čokoladi…

jagode u cokoladi

Sastojci za jagode u čokoladi:

  • Mjerica jagoda
  • 100 g tamne čokolade za kuhanje
  • 50 g bijele čokolade za kuhanje

Još ćete trebati košarice za muffine

Priprema:

  1. Uključite pećnicu da se grije na 200°C.
  2. Istucite jaja sa šećerom, dodajte ekstrakt vanilije i dvije žlice kakaa, zatim dodajte ulje te naizmjence dio brašna u koje ste umiješali prašak za pecivo i dio mlijeka dok ne potrošite sve sastojke.
  3. Čokoladu izrežite oštrim nožem na kockice veličine zrna graška te ih spatulom umiješajte u smjesu.
  4. Smjesu punite u kalupe za muffine, ali ne do vrha jer će narasti.
  5. Stavite ih peći oko 20 minuta na 200°C.
  6. Pečene muffine pustite da se hlade.

Priprema kreme:

  1. Ugrijte 1 dcl slatkog vrhnja i u njega natrgajte bijelu čokoladu da se rastopi te pustite da se hladi.
  2. Kada se čokolada ohladila i stisnula vrijeme je da istučete ostatak slatkog vrhnja, posebno istucite mikserom čokoladu da ju malo razradite i sve lijepo promiješajte s vrhnjem i stavite u dresir vrećice pa u krug istisnite na ohlađene muffine i spremite na hlađenje.

Jagode u čokoladi:

  1. Jagode operite i osušite u salveti, na pari ili u mikrovalnoj otopite tamnu čokoladu te svaku jagodu umočite i ostavite na rešetci ili masnom papiru da se stvrdne.
  2. Zatim otopite bijelu čokoladu te ju stavite u dresir vrećicu, odrežite vršak vrećice te u tankom mlazu prešarajte jagode
  3. . Kada se obje čokolade stisnu jagode poslažite na muffine.

O, sada se definitivno možete praviti važni i uživati u ovom efektnom desertu.

Sandra Majerić
Sandra Majerić

Moje ime je Sandra, rođena sam i živim u Zagrebu, na prekrasnim obroncima Zagrebačke gore. Majka sam dvoje djece koja srećom vole jesti sve što skuham, a za stolom se obavezno povede debata o tome što se još moglo napraviti da se dotično jelo dovede do savršenstva, kao da smo svi završili kulinarsku akademiju. Ponosna sam vlasnica tri psa, Njemačke doge i dva Zapadno-škotska bijela terijera koji bi se prodali za šetnju, a u slobodno vrijeme paze da koja mrvica hrane ne bi dotakla pod. Obzirom da sam poslom vezana za zatvoreni prostor, uživam u prirodi, dugim šetnjama po Maksimirskoj ili Sljemenskoj šumi. Nije mi stran kreativan rad, od crtanja, slikanja do izrade nakita ili ukrasa, a tek rad u vrtu, doista puni baterije. Međutim uza sve to moja najveća strast je izrada kolača i torti, osmišljavanje i isprobavanje novih recepata. Obožavam kada kod prijatelja ili rodbine naiđem na neku prastaru kuharicu, ima li boljeg štiva od toga? Veselim se što ćemo se družiti uz moje recepte, nadam se da ću vas inspirirati da u ovom gotovanskom svijetu ne kupujete kolače, već da skupa sa mnom zasučete rukave, osjetite fino brašno pod prstima i mirisne začine u nosu. Što još čekamo? Izaberite recept i počnimo peći!

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Punjene palačinke

Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove. Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe …

kakao torta

Kakao torta

Malo koja hrana je toliko zamamna kao čokolada, zato ne iznenađuje činjenica da se od davnina čokolada smatra afrodizijakom. Ako ste vi i vaši ukućani ljubitelji čokolade iskušajte ovaj bajkoviti spoj čokolade i kakaa i …

puding od limuna

Puding od limuna

Koliko vremena provodite u kuhinji? Jeste li žena koja ne radi nego se kod kuće brine za djecu ili ste jedna od onih zaposlenih majki koja svaki dan oko 8 sati provede izvan svoje kuće. Ako ste majka koja nastoji …

Prethodna objava: «red velvet Red Velvet
Sljedeća objava: Zdravi keksi puni ljubavi zdravi keksi srca»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.