• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna
prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Objavljeno: 01.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase.

Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da bi bio grijeh da kad već imam domaći limun ispred kuće da ga ne iskoristim za pravljenje divne slastice, a ovi keksići – kolutići su idealan primjer.

keksici s limunom

Izrada ne zahtjeva previše vremena ni truda.

Popis za kupnju:

  • Prašak za pecivo
  • Stolni margarin
  • Glatko brašno
  • Kukuruzno brašno
  • Pistacije
  • Šećer u prahu

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žumanjka
  • 1oo g margarina
  • 50 g šećera
  • Naribana korica 2 limuna

Za ocaklinu:

  • šećer u prahu
  • limunov sok
  • pistacije

Priprema:

  1. U posudi izmješajte glatko i kukuruzno brašno s praškom za pecivo.
  2. Dodajte rastopljeni margarin sa šećerom i žumanjcima
  3. Naribajte koricu od 2 limuna i zamijesite tijesto. Stavite ga u hladnjak na 40 minuta da “očvrsne”.
  4. Na pobrašnjenu podlogu razvaljajte tijesti i pravite kalupom željene oblike.
  5. Na tepsiju obloženu papirom za pečenje slažite svoje željene oblike i stavite ih peći na kratko dok ne porumene.

Za to vrijeme pripremite ocaklinu:

  1. Mljeveni šećer pomiješajte s limunovim sokom da dobijete gustu bijelu masu
  2. Premažite kekse s njom i pospite pistacijama.

Ostavite na zraku da se suše.

Keksi su preukusni, ocaklina im daje sočnost i šteta da se ne iskoristi domaći limun ako ga imate za ove divotice.

keksi od limuna s ocaklinomDobar tek!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod …

zdrava krostata

Zdrava čokoladna krostata s kikirikijem

Meni nema boljeg deserta od talijanske krostate. Bila ona voćna ili čokoladna, ja ju obožavam, jer Talijani jako dobro znaju što je dobar desert. Savršeni spoj prhkog tijesta i čokoladne kreme je nešto što mogu jesti i …

orahnjača

Recept za prhku orahnjaču

Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali! Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama... ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s …

Prethodna objava: «madarica Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati
Sljedeća objava: Savršeno prhki Husarski uštipci Husarski ustipci - naslovna»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.