• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Vegetarijanski tacos – slastan ručak na brzinu

Vegetarijanski tacos – slastan ručak na brzinu

Objavljeno: 20.03.2019. Autor: Petra Terner

Što ima bolje od domaćeg tacosa koji je napravljen od vaših omiljenih sastojaka. Pravi gušt za raniju večeru. Nemojte kupovati totilje, napravite ih kod kuće i vjerujte mi da će postati vaša omiljena grickalica.

Recept za domaće tortilje

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 80 ml ulja
  • 150 ml tople vode
  • Žličica praška za pecivo
  • Žličica sode bikarone
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Prvo pomješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i sodu te suhoj smjesi dodajte mokre sastojke, ulje i toplu vodu.
  2. Zamjesite tijesto te dodajte malo vode ili brašna kako biste dobili jednoličnu smjesu.
  3. Ostavite tijesto da odstoji. Ukoliko imate vremena, pripremite tijesto dan ranije, zamotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak.
  4. Kod pripremanja, oblikujte male loptice, razvaljate ih te oblikujte rukama kako biste dobili savršeni oblik.
  5. Pecite na tavi bez ulja.

Vegatarijanski nadjev

Sastojci:

  • Konzerva tune u komadu
  • Rajčica
  • Tikvica
  • Zelena salata
  • Sir (gauda ili neki koji smijete jesti)
  • Svježi sir
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Tikvice nasjeckajte na sitne komade, pirjajte u wok-u uz dodatak soli te dodati tunu koju ste prethodno ocijedili od ulja.
  2. Nakon kratkog pirjanja dodajte nacjeckanu rajčicu te pirjate 3 – 4 minute dok se nadjev ne poveže.
  3. Povrće vam treba biti al dente.
  4. Na kraju dodate prstohvat sira te sve zajedno pomješate dok se sir ne rastopi.
  5. Sir dodate po želji.

Ne morate ga stavljati u topli nadjev nego ga možete staviti u tacose, a ako niste ljubitelj sira, jednostavno ga izbacite iz recepta.

Slaganje tacosa

Kod samog slaganja vege tacosa, sitno nasjeckajte zelenu salatu te ju poslužite na dno tacosa na koji stavite nadjev koji ste pripremili. Na kraju možete dodati i malo svježeg sira.

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

kolac s visnjama

Kolač s višnjama

Kolač s višnjama odličan je desert po receptu naših baka. Radi se o još jednom kolaču koji morate probati. Ukusna krema i sočne višnje jamstvo su odličnog deserta i zato će nestati s tanjura jako brzo. Umijesite prhko …

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

Prethodna objava: «orahnjača Tradicionalna orehnjača
Sljedeća objava: Najbolji recept za savršenu punjenu puricu Punjena purica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.