• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Vegetarijanski tacos – slastan ručak na brzinu

Vegetarijanski tacos – slastan ručak na brzinu

Objavljeno: 20.03.2019. Autor: Petra Terner

Što ima bolje od domaćeg tacosa koji je napravljen od vaših omiljenih sastojaka. Pravi gušt za raniju večeru. Nemojte kupovati totilje, napravite ih kod kuće i vjerujte mi da će postati vaša omiljena grickalica.

Recept za domaće tortilje

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 80 ml ulja
  • 150 ml tople vode
  • Žličica praška za pecivo
  • Žličica sode bikarone
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Prvo pomješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i sodu te suhoj smjesi dodajte mokre sastojke, ulje i toplu vodu.
  2. Zamjesite tijesto te dodajte malo vode ili brašna kako biste dobili jednoličnu smjesu.
  3. Ostavite tijesto da odstoji. Ukoliko imate vremena, pripremite tijesto dan ranije, zamotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak.
  4. Kod pripremanja, oblikujte male loptice, razvaljate ih te oblikujte rukama kako biste dobili savršeni oblik.
  5. Pecite na tavi bez ulja.

Vegatarijanski nadjev

Sastojci:

  • Konzerva tune u komadu
  • Rajčica
  • Tikvica
  • Zelena salata
  • Sir (gauda ili neki koji smijete jesti)
  • Svježi sir
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Tikvice nasjeckajte na sitne komade, pirjajte u wok-u uz dodatak soli te dodati tunu koju ste prethodno ocijedili od ulja.
  2. Nakon kratkog pirjanja dodajte nacjeckanu rajčicu te pirjate 3 – 4 minute dok se nadjev ne poveže.
  3. Povrće vam treba biti al dente.
  4. Na kraju dodate prstohvat sira te sve zajedno pomješate dok se sir ne rastopi.
  5. Sir dodate po želji.

Ne morate ga stavljati u topli nadjev nego ga možete staviti u tacose, a ako niste ljubitelj sira, jednostavno ga izbacite iz recepta.

Slaganje tacosa

Kod samog slaganja vege tacosa, sitno nasjeckajte zelenu salatu te ju poslužite na dno tacosa na koji stavite nadjev koji ste pripremili. Na kraju možete dodati i malo svježeg sira.

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Pavlova torta – hrskavi desert s jagodama

Kada jednom probate pavlovu tortu, osvojit će vas s raskoši okusa i tekstura. Istovremeno je slatka i kisela, zasitna i osvježavajuća, mekana i hrskava. Pavlova se zato čini kompliciranom tortom, a zapravo je jedna od …

lisnato tijesto

Lisnato tijesto sa malinama

Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. Svuda oko nas u ovo ljetno …

sampite-torta

Recept za šampite

Šampite bude sjećanja na djetinjstvo i na neke prošle dane. Iako danas pomalo zaboravljene, i dalje su jedan od najboljih i često pripremanih kolača mnogih kućanstava. Riječ je o jednostavnom kolaču, čija je priprema …

Prethodna objava: «orahnjača Tradicionalna orehnjača
Sljedeća objava: Najbolji recept za savršenu punjenu puricu Punjena purica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.