Što ima bolje od domaćeg tacosa koji je napravljen od vaših omiljenih sastojaka. Pravi gušt za raniju večeru. Nemojte kupovati totilje, napravite ih kod kuće i vjerujte mi da će postati vaša omiljena grickalica.
Recept za domaće tortilje
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 80 ml ulja
- 150 ml tople vode
- Žličica praška za pecivo
- Žličica sode bikarone
- Prstohvat soli
Priprema:
- Prvo pomješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i sodu te suhoj smjesi dodajte mokre sastojke, ulje i toplu vodu.
- Zamjesite tijesto te dodajte malo vode ili brašna kako biste dobili jednoličnu smjesu.
- Ostavite tijesto da odstoji. Ukoliko imate vremena, pripremite tijesto dan ranije, zamotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak.
- Kod pripremanja, oblikujte male loptice, razvaljate ih te oblikujte rukama kako biste dobili savršeni oblik.
- Pecite na tavi bez ulja.
Vegatarijanski nadjev
Sastojci:
- Konzerva tune u komadu
- Rajčica
- Tikvica
- Zelena salata
- Sir (gauda ili neki koji smijete jesti)
- Svježi sir
- Prstohvat soli
Priprema:
- Tikvice nasjeckajte na sitne komade, pirjajte u wok-u uz dodatak soli te dodati tunu koju ste prethodno ocijedili od ulja.
- Nakon kratkog pirjanja dodajte nacjeckanu rajčicu te pirjate 3 – 4 minute dok se nadjev ne poveže.
- Povrće vam treba biti al dente.
- Na kraju dodate prstohvat sira te sve zajedno pomješate dok se sir ne rastopi.
- Sir dodate po želji.
Ne morate ga stavljati u topli nadjev nego ga možete staviti u tacose, a ako niste ljubitelj sira, jednostavno ga izbacite iz recepta.
Slaganje tacosa
Kod samog slaganja vege tacosa, sitno nasjeckajte zelenu salatu te ju poslužite na dno tacosa na koji stavite nadjev koji ste pripremili. Na kraju možete dodati i malo svježeg sira.
Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.