• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića
torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Objavljeno: 24.03.2019. Autor: Nataša Rajčević

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit.

Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od indijskih oraščića. Ja jako volim kremu od indijskih oraščića, no nećete pogriješiti i ako ovaj biskvit prelijete s tamnom čokoladom, možda i nekakvim voćnim preljevom ili džemom ili ako ga jednostavno poslužite samoga.

Što god odlučili, uživat ćete u svakom zalogaju, a zahvaljujući zdravim namirnicama od kojih je napravljen, možete ga jesti bez grižnje savjesti u svako doba dana.

Recept za tortu od mrkve, naranče i indijskih oraščića

veganska torta od mrkve, naranče i indijskih oraščića

Sastojci za biskvit:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 2 šalice naribane mrkve (otprilike 4 veće mrkve)
  • 2 žličice cimeta (ja koristim Ceylonski cimet)
  • 1 neprskana naranča
  • ½ šalice javorovog sirupa (ili 6 žlica šećera, stavite što imate :))
  • ½ šalice otopljenog kokosovog ulja
  • Prašak za pecivo
  • ½ šalice mljevenih oraha
  • ½ šalice biljnog mlijeka
  • 1 žlica sirovog kakaa
  • 1 žličica kardamoma
  • Malo ekstrakta vanilije
  • Malo ruma
  • Prstohvat soli
  • Nekoliko kapi hladno prešanog ulja naranče

Ulje naranče nije sastojak bez kojeg se ne može, ali ga toplo preporučujem. Ima divan intezivan okus i miris. Dovoljno je svega nekoliko kapi i možete ga koristiti u brojnim receptima. Ja svoje kupujem u Tvornici zdrave hrane, imate pakiranje od 4 male epruvete za nekih 20ak kn. Jedna epruvetica vam je dovoljna za 2, 3 kolača.

Sastojci za kremu od indijskih oraščića:

  • 1 šalica indijskih oraščića (obavezno natopljenih preko noći)
  • Kokosovo mlijeko (iz konzerve, samo čvrsti dio)*
  • ¼ šalica biljnog mlijeka
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • Malo ekstrakta vanilije

*punomasno kokosovo mlijeko iz konzerve pusite preko noći u hladnjaku. Kada ga otvorite, žlicom skupite čvrsti dio koji je nalik šlagu. Vodicu koja ostane u konzervi upotrijebite u smoothieju (nema bacanja :))

Priprema:

  1. Naribajte mrkvu i koricu jedne naranče.
  2. Iscijedite sok cijele naranče i pomiješajte ga s kokosovim uljem, javorovim sirupom (ili šećerom), vanilijom, uljem naranče i rumom (mokri sastojci).
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet,kardamom, sirovi kakao i mljevene orahe pa u to dodajte mokre sastojke, naribanu mrkvu i naranču i biljno mlijeko.
  4. Sve dobro izmiješajte i pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.
  5. Indijske oraščiće dobro ocijedite, isperite i stavite u blender sa svim drugim sastojcima za kremu.
  6. Blendajte dok ne dobijete glatku kremu i po potrebi dodajte još javorovog sirupa. Blendanje bi moglo potrajati nekoliko minuta, ovisi koliko jak multipraktik imate.
  7. Kremu stavite u hladnjak oko pola sata.
  8. Ohlađeni biskvit premažite kremom i pospite sa sjeckanim pistacijama i orasima.

Nadam se da ćete ju obožavati koliko i ja. Javite dojmove. U slast!

Nataša Rajčević
Nataša Rajčević

Ja sam Nataša Rajčević, Zadranka sa zagrebačkom adresom. Ljubav prema kuhanju razvila sam još kao mala, kuhanje mi je najdraža vrsta relaksacije i uživam u svakom trenutku. Spremam veganska, šarena i životopisna jela. Što više boja na tanjuru, to bolje! Veliki sam fan egzotičnih, kao i tradicionalnih starih dalmatinskih jela. Svojim receptima pokušavam ljudima približiti vegansku prehranu te im pokazati kako zdrava hrana ne mora biti skupa ni komplicirana a itekako zasitna i ukusna.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Zdrava verzija popularnih brownies-a

Tek kada sami sebi priznate da ste ovisnik o šećeru, tek tada možete učiniti nešto po pitanju toga. I ne, NE MORATE se kažnjavati i odricati slatkog. Samo se odreknite nezdravih šećera i namirnica. Jer slatko ne znači …

Prethodna objava: «muffini od limuna Osvježavajući, ukusni muffini s limunom
Sljedeća objava: Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama muffini sa zobenim pahuljicama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.