• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Prehrana / Zimnica / Sirup od malina
maline

Sirup od malina

Objavljeno: 31.05.2019. Autor: Maja Savanović

Volite li jesti maline? Ako je tako onda će vas sigurno oduševiti i ukusni malinovac ili sirup od malina, koji možete upotrijebiti na nekoliko različitih načina. Osim kao osvježavajući napitak, sok od malina može poslužiti kao dodatak drugim jelima, posebice desertima, pa ga tako možete upotrijebiti kao preljev za voćnu salatu ili sladoled ili čak kao dodatak kremi za ukusnu tortu.

Ukoliko ste raspoloženi za pripremanje ukusnog napitka, slijedi nekoliko korisnih informacija koje će vam olakšati cijeli posao.

Recept za sirup od malina

maline

Sastojci za sirup od malina

  • 500 g šećera
  • 500 g malina

Priprema sirupa od malina

  1. Operite maline i usitnite ih u sokovniku ili blenderu. Nakon što ste ih samljeli potrebno ih je odložiti u hladnjak i ostaviti preko noći. Drugi dan morate odvojiti sok od koštica i kože, a to možete najbolje uz pomoć gaze.
  2. Kada ste procijedili sok i odvojili sve ono što bi kasnije moglo zasmetati, ulijte sok u lonac koji ćete potom staviti na vatru (prije nego krenete zagrijavati stavite šećer).
  3. Pustite da se kuha na laganoj vatri uz neprekidno miješanje i tako sve dok ne prokuha. Dovoljno je kuhati do 15 minuta.

Prije nego krenete ulijevati sok važno je da ste pripremili posebne staklene boce, koje ste prije morali oprati, osušiti i dobro zagrijati (cijeli proces sterilizacije smo objasnili u postupku kuhanja domaćeg pekmeza od šljiva).

Sada možete dobiveni malinovac sipati u boce i zatvoriti čepom te koristiti po potrebi za slasne deserte kao što su, na primjer, muffini od malina, cheesecake s malinama, osvježavajuću tortu s malinama i jogurtom ili sočnu tortu od malina i čokolade.

Foto: Mandy Fontana/Pixabay; Дарья Яковлева/Pixabay

Maja Savanović
Maja Savanović

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorije: Zimnica

Želite se zasladiti?

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

frape od jagode

Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama

Kad se živa u termometru krene penjati sve više i više, vrijeme je da se rashladite ukusnim međuobrokom ili desertom. Znamo da što je toplije da nam se sve manje preko dana jede topla i masna hrana. Želimo nešto …

krempsnita

Recept za kremšnite

Svi smo ponekad poželjeli pripremiti kod kuće kremšnite kao iz slastičarne. Iako za njihovu pripremu treba malo duže vremena, okus je nenadmašiv i priprema se svakako ispati. No, u moru recepata treba izabrati najbolji. …

Previous Post: « Travarica od zelenih oraha
Next Post: Klasična pita od jabuka koja miriše na djetinjstvo klasična pita od jabuka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.