• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Umak od šampinjona

Umak od šampinjona

Objavljeno: 05.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Danas zaista postoji velik broj recepata praktički za svako jelo koje vas zanima. Zahvaljujući tim jednostavnim receptima imate mogućnost u kratkom roku složiti fino i ukusno jelo koje će oduševiti vaše ukućane.

Šampinjoni su inače plemenite pečurke, čvrstog mesa i bijelog okruglog klobuka, a koje su zbog svog plemenitog mirisa i izuzetno blagog okusa pogodni za pripremanje različitih kulinarskih specijaliteta.

Među te specijalitete možemo ubrojiti i čuveni umak od gljiva, koji ako se dobro složi može predstavljati pravi vrhunac na svakom ručku.

Nije ga problem napraviti, potrebno je imati dobru volju i prije svega želju da se postigne neko jelo koje će oduševiti sve prisutne. Umak je poprilično zahvalan jer se može kombinirati uz puno toga – uz meso, tjesteninu, rižu i druge sastojke.

Recept za umak od šampinjona

Sastojci

  • malo bijelog vina
  • 500 g šampinjona
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • malo vode
  • maslac
  • 2 glavice luka
  • sol

Priprema

  1. Prvo ćete uzeti šampinjone, očistiti ih te staviti pirjati na luk, koji smo prethodno već stavili na ulje
  2. Nakon nekog vremena dolijemo malo vode i bijelog vina te pustimo da se krčka još malo
  3. Kad procijenimo da je vrijeme stavimo malo maslaca i kiselo vrhnje te ostavimo još neko vrijeme na vatri
  4. Zatim uzmemo vrhnje za kuhanje i pustimo da se kuha
  5. Ako nakon nekog vremena procijenite da je umak prerijedak tada slobodno uzmite malo brašna kako bi postigli željenu gustoću

Naš je savjet ostaviti umak nakon što se skuha barem pola sata i tek ga onda poslužiti, budući da ćete na taj način dobiti željenu gustoću.

Foto: Ventura/Shutterstock

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

kesten-pire

Recept za kesten pire

Kesten pire jedan je od simbola hladnih dana. Čim jesenski dani prijeđu u zimske i osjeti se svježina hladnoće na obrazima, a miris pečenog kestena počne se širiti ulicama, vrijeme je i za kesten pire. Ovo je jedna …

kruske s vocem

Kruške punjene suhim voćem

Kruška je slatko voće mekane i lagano zrnato teksture, bogata sokom. Dobar je izvor dijetalnih vlakana te antioksidanata što je svrstava u skupinu idealnih namirnica za jačanje imunološkog sustava. Kuhane kruške izvrsno …

Išleri

Sigurno ne postoji osoba koja može reći kako barem jednom u životu nije uživala u slatkom. Danas slatko zaista podrazumijeva velik broj recepata, gdje možemo vidjeti velik broj kolača, torti, keksa i svih drugih slastica …

Prethodna objava: « Krumpir iz pećnice
Sljedeća objava: Topli lava cake od bijele čokolade »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.