• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Bezglutenska čokoladna torta bez brašna
čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Objavljeno: 18.01.2018. Autor: Martina Lovaković

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih sastojaka ova torta slovi za savršenu slasticu koje bi se posramile i mnogo kaloričnije verzije. Osim što je ukusna i zdrava, ova čokoladna torta se jednostavno izrađuje te ne zahtijeva skupe sastojke koje danima morate tražiti po raznim trgovinama.

Svi znamo da je čokoladna torta klasik među slasticama i njihovim verzijama nema kraja. No, ova bezglutenska torta je odličan izbor ako morate pripaziti na zdravlje, a želite ponuditi vašim gostima ukusnu slasticu.

Ovu tortu možete pripremiti i kao kolač tako što ćete promijeniti kalup, odnosno umjesto okruglog kalupa za torte, smjesu izlijte u kalup za kolače.

Bezglutenska čokoladna torta

bezglutenska čokoladna torta

Sastojci

  • 250 grama maslaca
  • 250 grama tamne čokolade (85 posto kakaa)
  • 5 jaja
  • 10 dekagrama šećera šećerne trske u prahu
  • 5 žlica kokosovih mrvica

Priprema

Na već malo rastopljeni maslac dodajte tamnu čokoladu koju ste prethodno istrgali na kockice i šećer. Sve otopite na pari i ostavite sa strane da se ohladi.

U smjesu dodajte pet žutanjaka, pojedinačno i stalno mješajući. Nakon toga dodajte i kokosove mrvice.

Istucite snijeg od bjelanjaka pa ga umiješajte u smjesu. Preporučuje se da snijeg od bjelanjaka ne umiješate u smjesu mikserom već pjenjačom i to u jednakim smjerovima kako bi smjesa zadržala svoj pufasti oblik.

U kalup stavite papir za pečenje pa na njega izlijte smjesu i pecite pola sata na 190 stupnjeva.

Čokoladna torta mora zadržati svoju vlažnu i pomalo mokru teksturu nakon pečenje. Riječ je o brownie torti koja se servira dok je vruća ili topla, a najbolje će se slagati s kuglicom sladoleda. Osim toga, možete je poslužiti s otopljenom čokoladom te je posipati samljevenim bademima, lješnjacima, orasima ili nekim drugim orašastim plodovima. Želite li joj dodati malo kiseline, odlično će se slagati s džemom od brusnice, a pečete li je ljeti, obogatite je sezonskim voćem po želji.

Kada se torta ohladi, držite je u hladnjaku kako bi uvijek ostala svježa i kako se ne bi pokvarila. Pojedite je za nekoliko dana, što vjerujemo, neće vam teško pasti.

Autor: M.L, Foto: skeeze /Pixabay; Marta Dzedyshko/Pexels 

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi. Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre …

Božićni kuglof

Kuglof je s vremenom postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada smo htjeli ostaviti dojam koliko na …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: «juha-od-tikvica Juha od tikvica
Sljedeća objava: Recept za hummus – namaz od slanutka hummus-I»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.