• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Tjestenina s Alfredo umakom i špinatom
tjestenina s alfredo umakom i spinatom

Tjestenina s Alfredo umakom i špinatom

Objavljeno: 12.04.2019. Autor: Ivana Zajačko

Ovaj recept je nastao sasvim slučajno! Imala sam konzervu bijelog graha, svježi špinat, vrećicu tjestenine, malo bedemovog mlijeka (što mi je ostalo od jednog deserta) i doslovno 30 minuta vremena.

Mislila sam “smiksati” nešto od toga, čisto da se pojede na brzinu, ali na kraju je ispao obrok koji se barem 2 puta tjedno nađe na mom meniju. I to ne samo zato što je brzo gotov, nego zato što je zaista jedno predivno, kremasto i ukusno jelo kojeg se nikad nećete moći zasititi!

Recept za tjesteninu s Alfredo umakom i špinatom

tjestenina sa spinatom i alfredo umakom

Sastojci za Alfredo umak

  • 1 velika konzerva bijelog graha
  • 100 gr indijskih oraščića
  • 1 dl bademovog nezaslađenog mlijeka
  • 1 dl mlake vode
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žlice prehrambenog kvasca

Priprema Alfredo umaka

  1. Grah procjedite i isperite pod mlazom hladne vode, sve sastojke stavite u blender i miksajte do kremaste strukture.
    Vodu dodavajte postepeno. Po potrebi smanjite ili povećajte količinu vode, ovisno o tome koju gustoću umaka želite.
  2. Ako želite umak za tjesteninu, slobodno neka bude i malo rijeđe (tjestenina će upiti umak), a ako je za salatu ,samo smanjite količinu vode i dobit ćete savršen dressing.

Sastojci za tjesteninu s Alfredo umakom i špinatom

  • Alfredo umak (recept se nalazi u nastavku)
  • 500 gr tjestenine po izboru
  • 400 gr svježeg špinata
  • 2-3 žlice sezama
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • Malo maslinovog ulja
  • Po želji prehrambenog kvasca (posuti po gotovom jelu)

Priprema

  1. Špinat operite i izrežite na komade koje želite. Ja zaista volim špinat, pa ga nisam izrezala baš na sitno jer ga volim osjetiti “pod zubima”.
  2. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sol, papar, sezam i češnjak u prahu (može i svježi ako volite) promiješajte, ubacite špinat i na laganoj vatri (3  -5 minute) pustite da špinat “uvene”.
  3. Dodajte alfredo umak i sve sjedinite.
  4. Pustite da se “krčka” nekih 5-10min na laganoj vatri stalno mješajući.
  5. Tjesteninu skuhajte, prelijte s umakom i po želji pospite sa prehrambenim kvascem koji služi kao zamjena za parmezan.
Ivana Zajačko
Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

barbara kolac

Super brzi kolač

Izuzetno jednostavan i sočan kolač koji će se, ako ga samo jednom iskušate, zbog brzine pripreme vrlo često naći na vašem stolu. Što čekate, počastite svoja nepca ovim ukusnim, brzim receptom. Jaja miksajte sa šećerom …

Prethodna objava: « Kopriva u tempuri – slana i slatka verzija
Sljedeća objava: Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.