Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista često koristim.
Ono daje fin, prirodno slatkast okus ovim divnim palačinkama..
Inspiracija za ovaj recept je ustvari aromatični kruhić s orasima i grožđicama, o kojemu ste mogli čitati nedavno. Točnije rečeno, inspiracija je to bila za umak od grožđica i vina, za koji recept možete pronaći ovdje. A u što bi bilo fino staviti ovaj umak? Pa realno, palačinke su savršen izbor za bilo što staviti u njih…
Dakle, ako ste palačinkoljupci, bez obzira jedete li inače gluten ili ne, probajte ovu prefinu varijaciju!
Recept za palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina
Sastojci:
- 300 gr rižinog brašna
- 3 veća ili 4 manja jaja
- Bademovo mlijeko
- Kokosovo ulje
Priprema:
- Izmutite sve sastojke, mlijeko dodajte postepeno do gustoće za palačinke. Tijekom pečenja morati ćete povremeno promiješati smjesu, jer je rižino brašno lijeno i želi se slegnuti i izležavati na dnu zdjele. Pa ga svako malo “probudite” 🙂
- Palačinke pecite na kokosovom ulju, na laganoj vatri.
- Napunite ih omiljenim namazom ili ovdje predloženim umakom te pospite sjeckanim orasima!
Apsolutna finoća i punoća okusa!
Ja sam Bojana. Rodila sam se, školovala i odrasla u Zagrebu. Odrasla sam u kući gdje se njegovao “kult hedonizma” kad je hrana u pitanju. Mama je za sve znane i neznane datume kreirala najfinija slana i slatka jela koja zaista nikoga nisu ostavljala ravnodušnima. Malo po malo, s mamom i mnogim prijateljima sam sve više razmjenjivala recepte, proučavali smo i gledali brojne emisije, knjige, kuharice i slasne recepte i ideje modificirali i prilagođavali našim nepcima… bitan faktor u svemu je što je tata već tada bio dijabetičar, pa je sve većinom bilo prilagođeno na način da i on to može jesti. Godinama sam slušala prijedloge i sugestije da krenem i bilježiti ideje, recepte i fotografije svih finih papica sa svog stola, pa sam konačno i to počela realizirati. Nadam se da će moje ideje i recepti potaknuti i mnoge druge inspirirati da poboljšaju kvalitetu ishrane i uživaju u finim i zdravim papicama 🙂