• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Objavljeno: 13.04.2019. Autor: Anamarija Gulić

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj pravi, sladoled sa puno čokolade i bez jaja.

Recept za sladoled od čokolade bez jaja

Sladoled od čokolade bez jaja

Sastojci za sladoled

  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 250 g mlijeka
  • 2 kisela vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1 vrećica burbon vanilin šećera
  • 1 puna žlica instant kakaa ( ili 1/2 žličice gorkog kakaa )

Sastojci za serviranje

  • Sjeckana čokolada, čokoladne dekoracije
  • Jagode

Priprema sladoleda

  1. Čokoladu sitno nasjeckajte i onda je stavite u blender, kratko izblendajte a zatim dodajte mlijeko u koje ste umješali instant kakao, šećer i burbon vanilin šećer i onda sve zajedno izblendajte da se poveže.
  2. Dodajte kiselo vrhnje i sve izblendajte do kraja dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Dobivenu smjesu ulijte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite je u zamrzivač.
  4. Kad se smjesa malo stvrdne izvadite iz zamrzivača i dobro promješajte vilicom (ili uz pomoć miksera ako želite da vam sladoled bude kremastiji ).
  5. Smjesu u nekoliko navrata svakih pola sata izvadite iz zamrzivača i opet dobro promješajte vilicom ili mikserom.

Savjeti

Ako za pripremu koristite aparat za sladoled preskočite 5. korak i radite prema uputama vašeg aparata.

Ja sam sladoled radila navečer i ujutro je bio dosta smrznut pa sam ga prije serviranja izvadila kratko na sobnu temperaturu da mogu lakše oblikovati kuglice.

Možete ga servirati uz sjeckanu tamnu čokoladu i svježe jagode, meni je ovo ludilo kombinacija. A mislim da ne bi bilo loše i kad bi ga “zalili” sa kojim dobrim homemade čokoladnim umakom.

Isprobajte i svakako uživajte u ovom super čokoladnom sladoledu.

Anamarija Gulić
Anamarija Gulić

Ja sam Anamarija, autorica gastro bloga “Srce od čokolade”. Dolazim iz Istre. Mami sam se počela “motati” oko lonaca od malih nogu. A kolače i jednostavna slana jela počela sam pripremati još u osnovnoj školi. Naučila sam puno od moje mame Zore koja je radila u restoranu cijeli život i bila vrsna kuharica. Puno sam naučila i od moje babe Rože i nonne Eufemije (od njih sam puno naučila o istarskoj tradicionalnoj kuhinji i o talijanskoj kuhinji). Moja kuhinja je moje malo carstvo, mjesto za opuštanje i uživanje u pripremi dobre klopice koju rado pripremam za mog supruga, našu obitelj ali i drage prijatelje. Najviše volim pripremati razne slastice a posebno one kojima je glavna namirnica čokolada jer kod mene oduvijek sve započinje i završava čokoladom. Uvijek volim isprobavati nešto novo i otkrivati nove namirnice. Osim na mom blogu već dugi niz godina objavljujem svoje recepte i na gastro portalu Coolinarika. Sa radošću ću moje recepte dijeliti sa vama i nadam se da ćete među njima naći nešto za sebe.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

torta od jagoda

Torta od jagoda

Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo …

salenjaci

Salenjaci

Salenjaci su tradicionalni hrvatski kolači znani iz kuharica naših baka i prabaka. Neki ih još nazivaju i hrvatskim kroasanima jer se pripremaju slično kao originalni kroasani. Riječ je malenim kolačićima s tisuću …

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

Prethodna objava: «tjestenina s alfredo umakom i spinatom Tjestenina s Alfredo umakom i špinatom
Sljedeća objava: Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.