• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Objavljeno: 13.04.2019. Autor: Anamarija Gulić

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj pravi, sladoled sa puno čokolade i bez jaja.

Recept za sladoled od čokolade bez jaja

Sladoled od čokolade bez jaja

Sastojci za sladoled

  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 250 g mlijeka
  • 2 kisela vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1 vrećica burbon vanilin šećera
  • 1 puna žlica instant kakaa ( ili 1/2 žličice gorkog kakaa )

Sastojci za serviranje

  • Sjeckana čokolada, čokoladne dekoracije
  • Jagode

Priprema sladoleda

  1. Čokoladu sitno nasjeckajte i onda je stavite u blender, kratko izblendajte a zatim dodajte mlijeko u koje ste umješali instant kakao, šećer i burbon vanilin šećer i onda sve zajedno izblendajte da se poveže.
  2. Dodajte kiselo vrhnje i sve izblendajte do kraja dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Dobivenu smjesu ulijte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite je u zamrzivač.
  4. Kad se smjesa malo stvrdne izvadite iz zamrzivača i dobro promješajte vilicom (ili uz pomoć miksera ako želite da vam sladoled bude kremastiji ).
  5. Smjesu u nekoliko navrata svakih pola sata izvadite iz zamrzivača i opet dobro promješajte vilicom ili mikserom.

Savjeti

Ako za pripremu koristite aparat za sladoled preskočite 5. korak i radite prema uputama vašeg aparata.

Ja sam sladoled radila navečer i ujutro je bio dosta smrznut pa sam ga prije serviranja izvadila kratko na sobnu temperaturu da mogu lakše oblikovati kuglice.

Možete ga servirati uz sjeckanu tamnu čokoladu i svježe jagode, meni je ovo ludilo kombinacija. A mislim da ne bi bilo loše i kad bi ga “zalili” sa kojim dobrim homemade čokoladnim umakom.

Isprobajte i svakako uživajte u ovom super čokoladnom sladoledu.

Anamarija Gulić
Anamarija Gulić

Ja sam Anamarija, autorica gastro bloga “Srce od čokolade”. Dolazim iz Istre. Mami sam se počela “motati” oko lonaca od malih nogu. A kolače i jednostavna slana jela počela sam pripremati još u osnovnoj školi. Naučila sam puno od moje mame Zore koja je radila u restoranu cijeli život i bila vrsna kuharica. Puno sam naučila i od moje babe Rože i nonne Eufemije (od njih sam puno naučila o istarskoj tradicionalnoj kuhinji i o talijanskoj kuhinji). Moja kuhinja je moje malo carstvo, mjesto za opuštanje i uživanje u pripremi dobre klopice koju rado pripremam za mog supruga, našu obitelj ali i drage prijatelje. Najviše volim pripremati razne slastice a posebno one kojima je glavna namirnica čokolada jer kod mene oduvijek sve započinje i završava čokoladom. Uvijek volim isprobavati nešto novo i otkrivati nove namirnice. Osim na mom blogu već dugi niz godina objavljujem svoje recepte i na gastro portalu Coolinarika. Sa radošću ću moje recepte dijeliti sa vama i nadam se da ćete među njima naći nešto za sebe.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

vanilin kiflice

Vanilin kiflice s orasima koje se tope u ustima

Vjerojatno ste još kao djeca razmišljali kako ćete jednog dana poput svoje mame i bake stajati u kuhinji s nekoliko recepata i pripremati neke od ukusnijih kolača. Za sve one koji su o tome razmišljali dan je došao i sad …

Prethodna objava: «tjestenina s alfredo umakom i spinatom Tjestenina s Alfredo umakom i špinatom
Sljedeća objava: Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.