• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Banana split
banana split
Banana split, Foto: Olga Lyubkina/Shutterstock

Banana split

Objavljeno: 22.07.2013. Autor: Sanja Štetić

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi na nekoliko načina. Slobodno postanite kreativni ako poželite ubaciti još neki sastojak.

banana split
Banana split, Foto: Olga Lyubkina/Shutterstock

Mi ćemo vam ovdje pokazati osnovni recept, na koji dalje slobodno sami možete nadograđivati. Prvo vam je potrebna jedna velika banana. Ogulite je i prepolovite na pola. Položite je na duguljasti tanjur tako da polovice banane stoje kao dva polumjeseca okrenuta jedan prema drugom. Sada ste dobili rupu u sredini i tu ćete staviti svoje kuglice sladoleda. Tradicionalno se stavljaju tri kuglice, ali to možete i varirati.

Zatim uzmite preljev od čokolade ili još bolje rastopite nekoliko kockica čokolade za kuhanje i polijte. Biti će neopisivo ukusno i poslužiti kao ukras. Obično se još poslužuje i šlag pa stavite kupić šlaga sa svake strane tanjura ili preko kuglica sladoleda. Možete još i posipati kakaom po vrhu. Osjećate li se zaigrano, stavite i trešnju na vrh. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 velika banana
  • 3 okusa sladoleda ( u originalu banana, čokolada i vanilija)
  • čokolada za kuhanje ili preljev od čokolade
  • kakao
  • šlag

 Autor: L. K.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Prekmurska gibanica

Gibanica je vrsta hrvatske slojevite pite, uglavnom nadjevene bijelim kravljim sirom sa uljem i jajima, ili s mesom, krumpirom, ili špinatom. Može se primjetiti kako je gibanica dosta slična piti, no razlika leži u nešto …

jaffa torta

Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati

Jednom sam na blogu @domacica.sanja pročitala kako je ona od svoje mame stekla jednu lijepu naviku, a to je da kada ima najavljene goste, ukoliko ima vremena, ispeče kolač, a rado ga ponese i u goste. Isto to sam ja …

zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo! Teško je pokloniti zdravlje, a to …

Prethodna objava: «namaz od slanutka Libanonska kuhinja
Sljedeća objava: Američke palačinke američke palačinke na slici»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.