• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Jela od piletine
Piletina, Foto: ElenaGaak/Shutterstock

Jela od piletine

Objavljeno: 23.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Piletina je jedna od namirnica koju zaista vrijedi imati u svom frižideru. Kad kažemo piletina, pritom najviše mislimo na pileća prsa. Osim što se s pilećim prsima može napraviti velik broj jela, piletina se smatra dijelom zdrave prehrane bez obzira što je meso, odnosno ulazi u kategoriju s ostalim zdravim sastojcima kao što su riba, jaja, mahunarke i orašasti plodovi.

Piletina, Foto: ElenaGaak/Shutterstock

Pileće meso smatra se lako probavljivim, visoke je biološke vrijednosti i dijetetske namjene. Sadrži bjelančevine, te u skladu s tim osigurava našem organizmu gotovo pola dnevnih potreba. Pileća prsa imaju najniži sadržaj masti, a slijede ih batak, zabatak i pileća krilca s većim sadržajem masti. No da ne duljimo o dobrim karakteristikama piletine, preporučit ćemo vam neka jela koja se mogu pripremiti, a koja su fina.

Vjerujemo da ste svi čuli za piletinu na bijelo s njokima…

Piletina na bijelo s njokima

  • pileća prsa
  • mozzarella (po vlastitoj procjeni)
  • maslac (po vlastitoj procjeni)
  • vrhnje za kuhanje (150 ml)
  • njoke (po vlastitoj procjeni, ali barem kilu)
  • crvena paprika (u prahu)
  • vegeta
  • limun (iscjediti)

Bitno je prvo izrezati pileća prsa na kockice i malo ih začiniti sa vegetom, crvenom paprikom i limunom. Nakon toga, maslac treba staviti u tavu da se otopi i na njemu ispeći pileća prsa. Kada je meso gotovo, dodajete vrhnje za kuhanje i mozzarellu. Sve to još miješate neko vrijeme, a kada je gotovo pomiješate s njokama koje ste prethodno skuhali.

Piletina sa sezamom još je jedan od recepata koje obavezno morate probati…

Piletina sa sezamom

  • vegeta (1 žlica)
  • pileća prsa (barem 800 g ako radite za šest osoba)
  • soja (2 žlice)
  • brašno
  • papar
  • sol
  • 3 jaja
  • 300 g sezama
  • krušne mrvice (2 žlice)

Piletinu je potrebno narezati na trakice i pokapati ih limunovim sokom, sojom i vegetom. Pustiti da malo odstoji. Nakon toga trebate ih uvaljati u brašno, jaja te u mješavinu sezama i krušnih mrvica. Potrebno ih je pržiti u vrućem ulje, na umjerenoj temperaturi dok ne poprime zlatno žutu boju.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

kikiriki kakao torta

Kikiriki kakao torta

Čokolada i kikiriki maslac su baš dobitna kombinacija, još kad su spojeni u jednu finu tortu dobijete pravu eksploziju okusa. Kakao biskvit za ovu tortu, iako je bez jaja, jako je sočan i pun okusa. Krema je na bazi …

jaffa torta

Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati

Jednom sam na blogu @domacica.sanja pročitala kako je ona od svoje mame stekla jednu lijepu naviku, a to je da kada ima najavljene goste, ukoliko ima vremena, ispeče kolač, a rado ga ponese i u goste. Isto to sam ja …

Prethodna objava: « Hotel Dubrovnik
Sljedeća objava: Tijesto za pizzu tijesto za pizzu»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.