• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Jela od piletine
Piletina, Foto: ElenaGaak/Shutterstock

Jela od piletine

Objavljeno: 23.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Piletina je jedna od namirnica koju zaista vrijedi imati u svom frižideru. Kad kažemo piletina, pritom najviše mislimo na pileća prsa. Osim što se s pilećim prsima može napraviti velik broj jela, piletina se smatra dijelom zdrave prehrane bez obzira što je meso, odnosno ulazi u kategoriju s ostalim zdravim sastojcima kao što su riba, jaja, mahunarke i orašasti plodovi.

Piletina, Foto: ElenaGaak/Shutterstock

Pileće meso smatra se lako probavljivim, visoke je biološke vrijednosti i dijetetske namjene. Sadrži bjelančevine, te u skladu s tim osigurava našem organizmu gotovo pola dnevnih potreba. Pileća prsa imaju najniži sadržaj masti, a slijede ih batak, zabatak i pileća krilca s većim sadržajem masti. No da ne duljimo o dobrim karakteristikama piletine, preporučit ćemo vam neka jela koja se mogu pripremiti, a koja su fina.

Vjerujemo da ste svi čuli za piletinu na bijelo s njokima…

Piletina na bijelo s njokima

  • pileća prsa
  • mozzarella (po vlastitoj procjeni)
  • maslac (po vlastitoj procjeni)
  • vrhnje za kuhanje (150 ml)
  • njoke (po vlastitoj procjeni, ali barem kilu)
  • crvena paprika (u prahu)
  • vegeta
  • limun (iscjediti)

Bitno je prvo izrezati pileća prsa na kockice i malo ih začiniti sa vegetom, crvenom paprikom i limunom. Nakon toga, maslac treba staviti u tavu da se otopi i na njemu ispeći pileća prsa. Kada je meso gotovo, dodajete vrhnje za kuhanje i mozzarellu. Sve to još miješate neko vrijeme, a kada je gotovo pomiješate s njokama koje ste prethodno skuhali.

Piletina sa sezamom još je jedan od recepata koje obavezno morate probati…

Piletina sa sezamom

  • vegeta (1 žlica)
  • pileća prsa (barem 800 g ako radite za šest osoba)
  • soja (2 žlice)
  • brašno
  • papar
  • sol
  • 3 jaja
  • 300 g sezama
  • krušne mrvice (2 žlice)

Piletinu je potrebno narezati na trakice i pokapati ih limunovim sokom, sojom i vegetom. Pustiti da malo odstoji. Nakon toga trebate ih uvaljati u brašno, jaja te u mješavinu sezama i krušnih mrvica. Potrebno ih je pržiti u vrućem ulje, na umjerenoj temperaturi dok ne poprime zlatno žutu boju.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Čokoladni linzeri – savršeni božićni keksići

Linzeri, sitni, mali kolačići koji su neizostavan dio blagdanskog stola. Fino prhko tijesto s marmeladom ili čokoladom je sve što je potrebno za savršen Božić. Najpopularniji keksići koji se za vrijeme blagdana nalaze u …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Krafne s ljubičastim batatom

Ružičaste krafne s ljubičastim batatom

Iako su nam poklade pomalo izazvale zasićenje kod krafni, ove koje sam ja danas za vas spremio su drugačije, ne-tako-klasične ružičaste krafne bez umjetnih boja koje morate probati. Nešto drugačije, a jednako …

Prethodna objava: « Hotel Dubrovnik
Sljedeća objava: Tijesto za pizzu tijesto za pizzu»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.