Nutellu volimo u svakom obliku, pa sam tako došla do ideje da za svjetski dan te iste slastice pripremim lješnjak bombu.
Ovo je brzi desert koji će uveseliti svakog nutelloljupca. ☺
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 15 g suhog kvasca
- 160 g margarina s aromom vanilije
- 1 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 2,5 dcl mlijeka
Za premaz:
- 300 g nutelle
- 50 g kosanih lješnjaka
Priprema:
Sve sastojke za tijesto sjedinite i umijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte u pravokutnom obliku na debljinu od 0,5 cm.
Na tijesto razmazati nutellu i posipati lješnjake.
Zarolati i prerezati po dužini.
Vrhove spojiti i isplesti pletenicu prebacivajući jedan dio tijesta preko drugog.
Ostaviti na toplome mjestu pola sata da se digne.
Kad se digne premazati mlijekom i onda staviti peći na 200 stupnjeva 20 minuta.
U slast!
Ja sam Klara Marčinko. Vlasnica sam bloga Delicious from my kitchen, a svoja znanja i vještine dijeliti ću s vama i ovdje na Gastronomiji. Strast za kuhanjem nisam naslijedila, ali spretnost sa začinima i preciznost i predanost u izradi definitivno je naslijeđena od mog oca. On i je krivac za moju zainteresiranost za kuhinju i moj prvi učitelj. Nakon dužeg nagovaranja mog dečka Ivana, pokrenula sam blog i pisanje o onom što volim. Sa mnom ćete kuhati tradicionalno i ono manje tradicionalno, ali što god to bilo to će definitivno biti ukusno i bit će poticaj da je vaša obitelj na okupu oko stola, kao što je i moja.