• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Slatki kefirni umak

Slatki kefirni umak

Objavljeno: 22.02.2019. Autor: Vedrana Orlović

Domaći kefir je puno više od običnog pića s dobrim bakterijama koje imaju pozitivan utjecaj na vaše tijelo. Zrnca kefira hrane se laktozom (mliječnim šećerom), ukratko – razgrađuju laktozu, a fermentacijom teško probavljive komponentne iz mlijeka se razgrađuju i lakše probavljaju. Iz tog razloga je kefir idealan za one koji ne podnose laktozu.

Ako ste dobili kefirna zrnca od kefiroljupca, ne brinite, zaista ga je lako napraviti, a procijeđeni kefir možete odmah konzumirati, bilo da ga želite popiti, koristiti za slane umake (kao umak od domaćeg kefira koji sam pripremala uz popečke s tikvicama) ili slatke kao što je ovaj za koji vam danas donosim recept.

Ja ga obožavam koristiti kao samostalni obrok ili u kombinaciji s kokosovim ljuskicama ili chia sjemenkama. Ako ste ljubitelj proteonskih shake-ova, chia pudinga ili smoothie napitaka, možete domaći kefir koristiti kao bazu kojom ćete zamijeniti mlijeko, vodu i jogurt, a slatke verzije mogu biti poslužene kao desert uz vaše najdraže voće. Brzo i fino.

Inspiraciju za slatki umak od domaćeg kefira donosim u nastavku 🙂

slatki umak od kefira

Ovaj slatki umak od domaćeg kefira se odlično slaže u kombinaciji s fudži jabukama koje su sočne i hrskave.

Sastojci za umak:

  • 150 ml domaćeg kefira
  • 1 banana
  • 2 jušne žlice maslaca od kikirikija (ja koristim Nutrigold iz Tvornice zdave hrane)
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Priprema je zaista jednostavna. Sve što trebate napraviti je sve zblendati i poslužiti uz svježe narezano voće.

slatki umak od domaceg kefira

Dipajte i guštajte!

Uživajte uz vaš domaći kefir!

Vedrana Orlović
Vedrana Orlović

Ja sam Vedrana Orlović, rođena u Zagrebu, gdje radim i guštam u kreiranju i fotografiranju jela s domaćim kefirom. S obzirom na to da sam intolerantna na gluten i laktozu namirnice biram pažljivo. Dok sam “istraživala” koje mi namirnice odgovaraju, otkrila sam domaći kefir. To je bila ljubav na prvi okus. Istraživajući o kefiru i njegovim benefitima odlučila sam podjeliti svoja iskustva i saznanja. Tako je nastao Kefirolicious, sve o domaćem kefiru uz slasne recepte.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

vanilin kiflice

Vanilin kiflice s orasima koje se tope u ustima

Vjerojatno ste još kao djeca razmišljali kako ćete jednog dana poput svoje mame i bake stajati u kuhinji s nekoliko recepata i pripremati neke od ukusnijih kolača. Za sve one koji su o tome razmišljali dan je došao i sad …

krafne s cokoladom

Klasični recept za krafne koje ćete obožavati

U ovo doba godine, pred korizmu, nas ljubitelje slastica, stavlja se na iskušenje izrade još jednog klasika, a to su fine, mirisne i neodoljive krafne. Obzirom da ih tada izrađujemo u ogromnim količinama, teško je …

mokri kolac

Mokri kolač

Život bez slatkog je nezamisliv i zato je važno znati nekoliko recepata koji će vam pomoći u pripremi slasnih kolača i torti. Za sve one koji nemaju puno vremena tu je mokri kolač. Kada jednom iskušate ovaj jednostavan i …

Prethodna objava: « Intervju s food blogericom Sandrom Majerić
Sljedeća objava: Domaći ravioli punjeni špinatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.