• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Slatki kefirni umak

Slatki kefirni umak

Objavljeno: 22.02.2019. Autor: Vedrana Orlović

Domaći kefir je puno više od običnog pića s dobrim bakterijama koje imaju pozitivan utjecaj na vaše tijelo. Zrnca kefira hrane se laktozom (mliječnim šećerom), ukratko – razgrađuju laktozu, a fermentacijom teško probavljive komponentne iz mlijeka se razgrađuju i lakše probavljaju. Iz tog razloga je kefir idealan za one koji ne podnose laktozu.

Ako ste dobili kefirna zrnca od kefiroljupca, ne brinite, zaista ga je lako napraviti, a procijeđeni kefir možete odmah konzumirati, bilo da ga želite popiti, koristiti za slane umake (kao umak od domaćeg kefira koji sam pripremala uz popečke s tikvicama) ili slatke kao što je ovaj za koji vam danas donosim recept.

Ja ga obožavam koristiti kao samostalni obrok ili u kombinaciji s kokosovim ljuskicama ili chia sjemenkama. Ako ste ljubitelj proteonskih shake-ova, chia pudinga ili smoothie napitaka, možete domaći kefir koristiti kao bazu kojom ćete zamijeniti mlijeko, vodu i jogurt, a slatke verzije mogu biti poslužene kao desert uz vaše najdraže voće. Brzo i fino.

Inspiraciju za slatki umak od domaćeg kefira donosim u nastavku 🙂

slatki umak od kefira

Ovaj slatki umak od domaćeg kefira se odlično slaže u kombinaciji s fudži jabukama koje su sočne i hrskave.

Sastojci za umak:

  • 150 ml domaćeg kefira
  • 1 banana
  • 2 jušne žlice maslaca od kikirikija (ja koristim Nutrigold iz Tvornice zdave hrane)
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Priprema je zaista jednostavna. Sve što trebate napraviti je sve zblendati i poslužiti uz svježe narezano voće.

slatki umak od domaceg kefira

Dipajte i guštajte!

Uživajte uz vaš domaći kefir!

Vedrana Orlović
Vedrana Orlović

Ja sam Vedrana Orlović, rođena u Zagrebu, gdje radim i guštam u kreiranju i fotografiranju jela s domaćim kefirom. S obzirom na to da sam intolerantna na gluten i laktozu namirnice biram pažljivo. Dok sam “istraživala” koje mi namirnice odgovaraju, otkrila sam domaći kefir. To je bila ljubav na prvi okus. Istraživajući o kefiru i njegovim benefitima odlučila sam podjeliti svoja iskustva i saznanja. Tako je nastao Kefirolicious, sve o domaćem kefiru uz slasne recepte.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

čokoladna rolada

Mačje oči

Kada bi razmišljali o smiješnim i čudnim imenima kolača onda bi se sigurno prvo sjetili mačjih očiju. Postoji li što bolje od slasne kombinacije čokolade, banana i sočnog biskvita? Upravo se zbog svih navedenih sastojaka …

Prethodna objava: « Intervju s food blogericom Sandrom Majerić
Sljedeća objava: Domaći ravioli punjeni špinatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.