Danas vam donosimo priču Sandre Majerić, food blogerice koja stoji iza Instagram profila @s.love4cakes i koja je svu svoju ljubav usmjerila na pravljenje fantastičnih i bogatih slastica i time zaslužila fantastičnu priliku da napravi 20 torti za 20. rođendan KIK-a. O istom događaju i Sandrinim tortama su pisali i mnogi austrijski mediji kao ugodnom iznenađenju i vrhuncu svečane večere koja je bila pripremljena za 600 ljudi.
Što ju oduševljava i inspirira, koju vrstu kuhinje preferira i za koga bi pripremila svoju famoznu večeru, pročitajte u nastavku.
Reci nam malo nešto o svojoj Instagram stranici @s.love4cakes. Kako si se odlučila dijeliti svoje gastro fotke na Instagramu?
Iskreno, Instagram se već poprilično zahuktao kada sam prihvatila sugestije i otvorila profil, baš na Valentinovo prije dvije godine, shvatila sam zapravo da nije loše potražiti istomišljenike i ciljanu publiku na Instagramu.
Nemaš još svoj blog, planiraš li ga u budućnosti imati?
Jedini razlog za to je kroničan nedostatak vremena ali nije da nemam u planu.
Iz čega crpiš inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?
Mama mi je Slavonka i u našoj kući je uvijek bilo dobrih kolača, a za posebne prigode i fina torta. Gosti, susjedi, domaći svi bi uživali tako da sam od malena fascinirana tom ugodnom i veselom atmosferom koja se širi oko stola na kojem se nalazi neka lijepa i ukusna delicija.
S desetak godina sam izradila svoju prvu, mini kuharicu, u koju sam lijepila recepte sa praška za pecivo, još ju imam i iz nje koristim recept za mramorni kolač.
U ovoj fazi kojoj sam sada, najviše me inspirira doba godine, odnosno sezonske namirnice, ali i dok drugi ujutro uz kavu listaju vijesti, ja listam stranice sa receptima.
Koji je tvoj najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što ti nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušala napraviti?
Uh, to je bolna točka, koliko sam ja bademovog brašna potrošila u potrazi za savršenim Macaroonsima ! I danas mi ponekad ne uspiju.
Što misliš koja je najbolja i najgora stvar biti food bloger?
Biti ili ne biti food bloger pitanje je sad? Ne znam, razmišljam o tome koliko posla, ljubavi, entuzijazma unesem u neki recept da uspije, a onda da ga netko prokomentira u negativnom kontekstu, ne mogu reći da bi mi bilo drago.
S druge strane već ima toliko blogera da se pitam: Što ja imam za reći, a da to ljudi već negdje nisu čuli ili vidjeli? A opet slastičarstvo je moja ljubav, moj način izražavanja i kada pričam o kolaču ljudi se zainteresiraju, čak i oni koji ne peku postanu vjernici.
Kad bi morala birati tri (3) sastojka koja bi ponijela na pusti otok sa sobom, koje bi sastojke odabrala?
Jabuka, jer je kraljica voća i iskoristiva u svako godišnje doba, bilo da od nje radimo štrudlu ili neku extra deliciju, obožavam ju, ljubi se sa raznim začinima, a koristi se sirova, kuhana, dinstana pečena… jednom riječju savršena voćka.
Vanilla jer jedna kap njene esencije mijenja stvari na bolje, bilo da se radi o biskvitu, kremi ili najobičnijim palačinkama.
I, naravno, čokolada, s visokim udjelom kakaovca, jer nas svojim mirisom i okusom mami i mazi naše nepce.
Koja su to tri (3) sastojka koja svjesno izbjegavaš ili eliminiraš čak i kada se u receptu traži da se doda?
Uh, prvo što mi pada na pamet je orah, alergična sam na njega. Zatim rogač, nisam ljubitelj ni mirisa ni okusa, i na kraju zaslađeni svježi sir, jer je to za mene čisti grijeh i uništena namirnica.
Ako bi mogla zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?
Bez milosti brišem cvjetaču, trauma iz djetinjstva.
Preferiraš li neku određenu vrstu kuhinje?
Da, hrvatsku, od Slavonske, Podravske, Posavske, Zagorske, Ličke, Istarske pa do Dalmatinske, mi smo jednostavno savršeni što se gastronomije tiče.
Ako bi mogla imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?
Hm, trenutno razmišljam o tome bi li imala hrabrosti kuhati za njih. Ali u svakom slučaju, obzirom da sam patriota prvi bi na spisku bio David Skoko jer, uz to što odlično kuha, ima priču o tom jelu i izuzetnu simpatičnost, zatim Dino Galvagno koji mi je neopisivo zanimljiv ali i oštar kritičar koji bi odmah rekao što valja, a što ne i zašto. A pratim puno slastičara, da ih ni nabrojati ne bih mogla, pa ću izabrati ovaj puta strance – Buddy Valastro, upoznala sam ga igrom slučaja i čovjek je toliko drag i simpatičan da bi ga bio užitak imati u društvu, a da napravim kontru ovom Amerikancu podrijetlom iz Italije koji izrađuje gigantske torte, pozvala bih jednog Francuza, a to je Eric Lanlard koji je zgodan, zanimljiv i izrađuje profinjene slastičarske uratke, jesam spomenula da ima francuski naglasak ?
Pratiš li i ostale food blogere? Koji su ti najdraži?
Pratim, pratim, i ponavljam treba isticati naše ljude, našu gastronomiju, pa ću reći:
Torta,pinjur,pjat
O slanom i slatkom
Ave Dulcis by Tamara
hungry_mile
(K)uživancija
Domaćica
delicious_and_healthy_by_maya
Koji je tvoj omiljeni recept?
To je podložno promjenama, trenutno sam usavršila tortu od čokolade i naranče, pa je se ne mogu zasititi, ali zima će brzo otići, a u proljeće… tko zna, doći će neka nova inspiracija.
Zahvaljujemo Sandri na vremenu koje je izdvojila kako bi nam omogućila da ju bolje upoznamo. Pozivamo vas da ostanete pratiti Sandrine gastro misli i recepte na Gastronomija.hr, a u međuvremenu svakako preporučujemo zaviriti u njen Instagram profil.

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.