• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Domaći ravioli punjeni špinatom

Domaći ravioli punjeni špinatom

Objavljeno: 22.02.2019. Autor: Petra Terner

Dolaskom toplijih dana poželjeli smo unijeti malo boje u svoju kuhinju. Što kažete na jedan kreativan gastro zadatak? Pripremite domaće raviole kojima ćete razveseliti svoje najdraže.

Tijesto za raviole

Sastojci:

  • 350 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. Brašno stavite na drvenu podlogu i oblikujte ga u planinu s rupom u sredini.
  2. U sredinu stavite jaja kratko umućena s maslinovim uljem i soli.
  3. Miješajte rukama tako da se „rubovi planine“ povežu s jajem.
  4. Dodajte malo vode ukoliko je potrebno ili malo brašna ukoliko je tijesto premekano.
  5. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da se odmara minimalno 30 min.
  6. Kada se tijesto odmorilo, razvaljajte ga na drvenoj podlozi te oblikujte male kružiće.

Nadjev za raviole od špinata

Skuhajte špinat u kipućoj slanoj vodi, stavite ga na sekundu pod hladnu vodu kako bi zadržao lijepu zelenu boju te ocijedite.

Kuhajte ga tek toliko da omekša (2 – 3 min.). Usitnite ga te pomještajte s ricotta sirom uz dodatak prstohvata soli.

Količina špinata ovisi o želji no pazite da nemate previše nadjeva da vam ne izlazi iz tijesta.

Nadjev koji ste pripremili stavite na sredinu tijesta te ga preklopite. Vrhove pritisnite vilicom kako nadjev ne bi iscurio tijekom kuhanja. Ja koristim malu napravicu za raviole što mi olakšava proces, no ako je nemate i stari princip će posluži.

Raviole stavite u kipuću vodu te kuhajte oko 3 – 5 min. dok ne isplivaju na površinu.

Umak od rajčice i ricotte

Sitno nasjeckajte 2 – 3 rajčice kojoj ste prethodno skinuli kožicu. Kožicu skinite tako da rajčicu stavite pod vruću vodu. Rajčicu pirjajte na kapi maslinovog ulja i malo vode dok ne ispari višak tekućine. Kada je rajčica raskuhana, dodajte 1 – 2 žlice ricotta sira te sve zajedno pomiješajte.

Raviole umočite u umak i poslužite.

domaci ravioli punjeni spinatom i umakom od rajcice i ricotta sirom

Dobar tek!

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

Griz od pira u čaju od mente

Jeste li ikada probali "After eight"? Mentu presvučenu u čokoladu? E, ako niste, ali i ako jeste, onda će vam se ovaj recept posebno sviđati jer griz nikada nije bio ukusniji. Recept za griz od pira: Sastojci: 2 …

ledeni vjetar

Ledeni vjetar

Ledeni vjetar slastica je koja osvaja srca svih slatkoljubaca. Ne samo da je impresivan izgledom, nego i okusom. Iako izgleda kompliciran za napraviti, zapravo je vrlo jednostavan. Idealan je kolač za proljetne i ljetne …

Prethodna objava: « Slatki kefirni umak
Sljedeća objava: Kiflice, pereci, grickalice – All in one slane grickalice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.