• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Silvestrovska torta od vanilije s orasima
kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Objavljeno: 07.01.2019. Autor: Nina Stojanov

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova godina bude slađa, a tako je i ona dobila svoj naziv – Silvestrovska torta od vanilije s orasima.

silvestrovska-torta

Potrebni sastojci:

Biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica samljevenih oraha
  • 3 žlice brašna

Izmutite bjelanjke u čvrst snijeg.

Postepeno dodajte šećer dok miksate, a na kraju ubacite orahe i brašno te sve sjedinite s kuhačom.

Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela (za 3 biskvita)

Okruglom kalupu (26 cm-a) na dno postavite papir za pečenje i ulijte prvu smjesu, tako i ostale dvije.

Pecite na 180 °c oko 13 minuta, ovisno o pećnici.

Pečenom, odvojite rub nožem i poprskajte s malo mlijeka.

Preljev:

  • kompot od višanja
  • puding od vanilije

Kompot od višanja stavite kuhati i kad prokuha dodajte mu puding od vanilije.

Kuhajte dok se ne zgusne.

Kad se ohladi, izmiksajte mikserom.

Krema:

  • 7 dcl mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 burbon vanilije
  • 9 žumanjaka
  • 8 žlica gustina
  • 200 g margarina
  • 200 ml slatkog vrhnja

Zakuhajte 0,5 dcl mlijeka sa šećerom

Umutite žumanjke s vanilijom, dodajte ostatak mlijeka i gustin.

Kad mlijeko prokuha, sipajte smjesu i miješajte na laganoj vatri.

Kad se zgusne, skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

U hladno dodajte margarin i izrađeno slatko vrhnje i izmiksajte.

Odvojite malo kreme za premazivanje bočnih strana.

Potrebno još:

  • 50 g mljevenih oraha za dekoraciju
  • 1 čokolada za kuhanje Kandit koju sam rastopila s malo margarina i s njom napravila slatke boriće

Slijedi premazivanje torte:

BISKVIT – KREMA – BISKVIT – KREMA – BISKVIT – PRELJEV OD VIŠANJA

Obradite tortu do kraja premazivanjem i ukrasite je po svojoj želji.

Ako želite čokoladne boriće na štapiću kao što sam radila ja, rastopit ćete čokoladu s margarinom.

Na papir za pečenje poredajte drvene štapiće i s vrećicom za ukrašavanje radite oblik bora pritišćući čokoladu lijevo-desno.

Stavite u hladnjak da se stisne i na kraju posipajte šećerom u prahu.

U slast!

Ako ste ljubitelj oraha, nemojte propustiti niti ukusnu tortu od oraha koja se jednostavno priprema, a orasi idu i u biskvit i u kremu.

Autor: N.S.

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Parfe od marelica

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada. Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se …

Brze i ukusne čokoladne kocke

Čokolada je postala sinonim za nešto fino i ukusno. Postala je sinonim za namirnicu za koju je skoro svaki drugi čovjek zainteresiran. Iako je davno u naš svijet došla kao gorak okus nečeg novog, zahvaljujući dvojici …

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

Prethodna objava: « Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta
Sljedeća objava: Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka intervju s food blogericom lidijom osmak»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.