• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Silvestrovska torta od vanilije s orasima
kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Objavljeno: 07.01.2019. Autor: Nina Stojanov

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova godina bude slađa, a tako je i ona dobila svoj naziv – Silvestrovska torta od vanilije s orasima.

silvestrovska-torta

Potrebni sastojci:

Biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica samljevenih oraha
  • 3 žlice brašna

Izmutite bjelanjke u čvrst snijeg.

Postepeno dodajte šećer dok miksate, a na kraju ubacite orahe i brašno te sve sjedinite s kuhačom.

Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela (za 3 biskvita)

Okruglom kalupu (26 cm-a) na dno postavite papir za pečenje i ulijte prvu smjesu, tako i ostale dvije.

Pecite na 180 °c oko 13 minuta, ovisno o pećnici.

Pečenom, odvojite rub nožem i poprskajte s malo mlijeka.

Preljev:

  • kompot od višanja
  • puding od vanilije

Kompot od višanja stavite kuhati i kad prokuha dodajte mu puding od vanilije.

Kuhajte dok se ne zgusne.

Kad se ohladi, izmiksajte mikserom.

Krema:

  • 7 dcl mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 burbon vanilije
  • 9 žumanjaka
  • 8 žlica gustina
  • 200 g margarina
  • 200 ml slatkog vrhnja

Zakuhajte 0,5 dcl mlijeka sa šećerom

Umutite žumanjke s vanilijom, dodajte ostatak mlijeka i gustin.

Kad mlijeko prokuha, sipajte smjesu i miješajte na laganoj vatri.

Kad se zgusne, skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

U hladno dodajte margarin i izrađeno slatko vrhnje i izmiksajte.

Odvojite malo kreme za premazivanje bočnih strana.

Potrebno još:

  • 50 g mljevenih oraha za dekoraciju
  • 1 čokolada za kuhanje Kandit koju sam rastopila s malo margarina i s njom napravila slatke boriće

Slijedi premazivanje torte:

BISKVIT – KREMA – BISKVIT – KREMA – BISKVIT – PRELJEV OD VIŠANJA

Obradite tortu do kraja premazivanjem i ukrasite je po svojoj želji.

Ako želite čokoladne boriće na štapiću kao što sam radila ja, rastopit ćete čokoladu s margarinom.

Na papir za pečenje poredajte drvene štapiće i s vrećicom za ukrašavanje radite oblik bora pritišćući čokoladu lijevo-desno.

Stavite u hladnjak da se stisne i na kraju posipajte šećerom u prahu.

U slast!

Ako ste ljubitelj oraha, nemojte propustiti niti ukusnu tortu od oraha koja se jednostavno priprema, a orasi idu i u biskvit i u kremu.

Autor: N.S.

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

knedle sa šljivama

Knedle od šljiva

Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle …

Prethodna objava: « Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta
Sljedeća objava: Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka intervju s food blogericom lidijom osmak»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.