• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Kolač s višnjama
kolac s visnjama

Kolač s višnjama

Objavljeno: 17.01.2014. Autor: Dubravka Kalafatić

Kolač s višnjama odličan je desert po receptu naših baka. Radi se o još jednom kolaču koji morate probati. Ukusna krema i sočne višnje jamstvo su odličnog deserta i zato će nestati s tanjura jako brzo. Umijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, šećera, žumanjka te ribane korice limuna.

kolac s visnjama

Tijesto razvaljajte ga na 1 cm debljine i stavite peći u namašćenu tepsiju oko 20 minuta na temperaturu od 220 stupnjeva celzijevih. Kad potamni izvadite ga iz pećnice pa rasporedite po njemu očišćene višnje. Za kremu pjenasto umutite šećer i žumanjke, dodajte brašno, kiselo vrhnje i prethodno tučeni snijeg od bjelanjaka.  Gotovom kremom premažite kolač i stavite ga natrag peći na laganu temperaturu, dok ne porumeni.

Sastojci:

Tijesto

  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 žumanjka
  • korica limuna
  • 3/4 kg očišćenih višanja

Krema

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 20g brašna

Autor: D.K. Foto: Martin Turzak/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

domaći keksi

Domaći keksi

Ovi fini domaći keksi sveukupno će vam oduzeti jedan sat vremena a vaša obitelj i prijatelji će ih obožavati. Mogu stajati pa su pogodni i za pečenje oko blagdana, ali sumnjamo da će koji preživjeti duže od dan dva. Nije …

savici od dumbira

Sočni savici od đumbira

Đumbir... Tu biljku sam odlučila svrstati u mojih top 5 namirnica ove zime. Njega također smatraju jednom vrstom afrodizijaka, ali i jako dobrim izvorom vitamina i čuvara zdravlja. Kad jednom skuhate šalicu čaja od …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Prethodna objava: «jez torta Jež torta
Sljedeća objava: Mokri kolač mokri kolac»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.