• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka
intervju s food blogericom lidijom osmak

Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka

Objavljeno: 08.01.2019. Autor: Maja Zajačko

Upoznajte našu novu kolumnisticu, vrijednu food blogericu koja već dugi niz godina objavljuje svoje prekrasne recepte za slastice s potpisom Gurmanka. Do nedavno, svi smo ju znali kao Gurmanku, no Gurmanka je odlučila otkriti svoj identitet te se pridružiti našoj zajednici food kolumnista i s čitateljima Gastronomije ekskluzivno dijeliti neke od svojih inspirativnih recepata.

U nastavku saznajte sve o Lidiji Osmak, njenom blogu, za koga bi najradije pripremala večeru i što misli o cijeloj food blogging sceni u Hrvatskoj.

Na gastro sceni ste već duže vrijeme poznati kao Gurmanka, imate i svoj blog na kojem objavljujete recepte, ispričajte nam malo kako biste opisali svoj blog novim čitateljima?

Vrlo sam jednostavna i praktična osoba, pa je i moj blog takav. Da bi kolač bio ukusan i ljudima privlačan nije potrebno mnogo komplicirati dapače, manje je više tako da sam primijetila da „obični“ jednostavni kolači puno bolje prolaze i da moje prijateljice baš za njih pokazuju veći interes.

Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?

Danas je lako pronaći inspiraciju u svemu, ponekad je to sasvim obična mirisna svježa malina, ponekad prekrasna torta s interneta ili vruće domaće fritule moje susjede koje su toliko ukusne da ih jednostavno morate podijeliti s drugima!

Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?

Neuspieha u kuhinji je uvijek bilo i bit će ih bez obzira na sav trud i iskustvo, bitno je na sve gledati pozitivno i u svemu pronaći ono dobro, pa makar se radilo i o „reš“ pečenom mesu.

Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?

Blog sam otvorila na nagovor svojih kćeri i vrlo me usrećuje osobito sva ona ugodna poznanstva koja sam stekla u ovih nekoliko proteklih godina. Pošto to ne radim profesionalno nego amaterski onako za svoju dušu nema za sada niti obaveza vezanih uz blog tek osobno zadovoljstvo!

Kad biste morali birati tri (3) sastojka biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?

Teško je odabrati samo 3 sastojka u moru prekrasnih namirnica, ali ako baš moram izdvojila bih sol, neki od hrvatskih vrhunskih sireva i obavezno čokolada koja je bila oduvijek moja velika strast!

Koja su to tri (3) sastojka koju svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?

Usprkos tome što sam veliki gurman trudim se kuhati s kvalitetnim domaćim namirnicama tako da margarin nije baš omiljena namirnica u mojoj kuhinji kao ni marcipan čiji nikada nisam bila ljubitelj, a chia sjemenke usprkos svojoj popularnosti nisu još pronašle put do mojeg nepca i srca!

Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?

Hrana koju bih svakako izostavila sa svojeg jelovnika bila bi sirova riba i sve njene inačice jer neke stvari su jednostavno stvar afiniteta i ukusa.

Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?

Ljubav koju osjećam prema određenoj hrani ne ovisi o državi ili regiji odakle je potekla nego isključivo o okusima kojima ona dominira, a tjestenina mi je najdraža upravo zbog svoje jednostavnosti, brzine pripreme i mogućnosti kombiniranja raznih sastojaka da bi konačni rezultat zadovoljio sve ukuse.

Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?

Vrlo često uživam u druženju s prijateljima i obitelji, ali ako bih nekog „slavnog“ ugostila za svojim stolom to bi sigurno bio slavni nizozemski kuhar i slastičar Rudolph van Veen jer sam upravo gledajući njegove emisije odškrinula vrata tog magičnog svijeta slastica.

klasicna madarica

Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?

Mislim da na našim prostorima imamo mnogo krasnih i kreativnih dama koje se bave slasticama i od kojih možemo mnogo toga naučiti. Teško mi je sada nekog izdvojiti, ali mislim da je Domaćica – Sanja Mijac zasigurno jedna od njih.

Mlada, kreativna i puna duha ova srdačna mlada dama uzor je svima nama.

Koji je vaš omiljeni recept s vašeg bloga?

Omiljeni recept je svaki u koji je uloženo puno truda , ljubavi i pažnje, ali ovo blagdansko vrijeme me uvijek ponuka da ispečem kuglof jer upravo taj kolač donosi u naše domove mirise djetinjstva, mira i tradicije!

kuglof s visnjama

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Pita od sira

Kad spominjemo slastice i brojne kolače te torte, dobro bi bilo spomenuti i one kolače čiji su ljubitelji oduvijek više bile naše mame i bake, nego mi sami. Pritom mislimo na razne kolače od dizanih tijesta, a pod kojim …

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

Prethodna objava: «kriska-torte Silvestrovska torta od vanilije s orasima
Sljedeća objava: Gulaš od divljači s domaćim njokima gulas od divljaci s njokima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.