• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka
intervju s food blogericom lidijom osmak

Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka

Objavljeno: 08.01.2019. Autor: Maja Zajačko

Upoznajte našu novu kolumnisticu, vrijednu food blogericu koja već dugi niz godina objavljuje svoje prekrasne recepte za slastice s potpisom Gurmanka. Do nedavno, svi smo ju znali kao Gurmanku, no Gurmanka je odlučila otkriti svoj identitet te se pridružiti našoj zajednici food kolumnista i s čitateljima Gastronomije ekskluzivno dijeliti neke od svojih inspirativnih recepata.

U nastavku saznajte sve o Lidiji Osmak, njenom blogu, za koga bi najradije pripremala večeru i što misli o cijeloj food blogging sceni u Hrvatskoj.

Na gastro sceni ste već duže vrijeme poznati kao Gurmanka, imate i svoj blog na kojem objavljujete recepte, ispričajte nam malo kako biste opisali svoj blog novim čitateljima?

Vrlo sam jednostavna i praktična osoba, pa je i moj blog takav. Da bi kolač bio ukusan i ljudima privlačan nije potrebno mnogo komplicirati dapače, manje je više tako da sam primijetila da „obični“ jednostavni kolači puno bolje prolaze i da moje prijateljice baš za njih pokazuju veći interes.

Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?

Danas je lako pronaći inspiraciju u svemu, ponekad je to sasvim obična mirisna svježa malina, ponekad prekrasna torta s interneta ili vruće domaće fritule moje susjede koje su toliko ukusne da ih jednostavno morate podijeliti s drugima!

Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?

Neuspieha u kuhinji je uvijek bilo i bit će ih bez obzira na sav trud i iskustvo, bitno je na sve gledati pozitivno i u svemu pronaći ono dobro, pa makar se radilo i o „reš“ pečenom mesu.

Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?

Blog sam otvorila na nagovor svojih kćeri i vrlo me usrećuje osobito sva ona ugodna poznanstva koja sam stekla u ovih nekoliko proteklih godina. Pošto to ne radim profesionalno nego amaterski onako za svoju dušu nema za sada niti obaveza vezanih uz blog tek osobno zadovoljstvo!

Kad biste morali birati tri (3) sastojka biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?

Teško je odabrati samo 3 sastojka u moru prekrasnih namirnica, ali ako baš moram izdvojila bih sol, neki od hrvatskih vrhunskih sireva i obavezno čokolada koja je bila oduvijek moja velika strast!

Koja su to tri (3) sastojka koju svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?

Usprkos tome što sam veliki gurman trudim se kuhati s kvalitetnim domaćim namirnicama tako da margarin nije baš omiljena namirnica u mojoj kuhinji kao ni marcipan čiji nikada nisam bila ljubitelj, a chia sjemenke usprkos svojoj popularnosti nisu još pronašle put do mojeg nepca i srca!

Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?

Hrana koju bih svakako izostavila sa svojeg jelovnika bila bi sirova riba i sve njene inačice jer neke stvari su jednostavno stvar afiniteta i ukusa.

Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?

Ljubav koju osjećam prema određenoj hrani ne ovisi o državi ili regiji odakle je potekla nego isključivo o okusima kojima ona dominira, a tjestenina mi je najdraža upravo zbog svoje jednostavnosti, brzine pripreme i mogućnosti kombiniranja raznih sastojaka da bi konačni rezultat zadovoljio sve ukuse.

Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?

Vrlo često uživam u druženju s prijateljima i obitelji, ali ako bih nekog „slavnog“ ugostila za svojim stolom to bi sigurno bio slavni nizozemski kuhar i slastičar Rudolph van Veen jer sam upravo gledajući njegove emisije odškrinula vrata tog magičnog svijeta slastica.

klasicna madarica

Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?

Mislim da na našim prostorima imamo mnogo krasnih i kreativnih dama koje se bave slasticama i od kojih možemo mnogo toga naučiti. Teško mi je sada nekog izdvojiti, ali mislim da je Domaćica – Sanja Mijac zasigurno jedna od njih.

Mlada, kreativna i puna duha ova srdačna mlada dama uzor je svima nama.

Koji je vaš omiljeni recept s vašeg bloga?

Omiljeni recept je svaki u koji je uloženo puno truda , ljubavi i pažnje, ali ovo blagdansko vrijeme me uvijek ponuka da ispečem kuglof jer upravo taj kolač donosi u naše domove mirise djetinjstva, mira i tradicije!

kuglof s visnjama

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

palačinke sa špinatom

Palačinke sa špinatom

Palačinke nisu samo ukusan i jednostavan desert koji možete napuniti popularnom čokoladom ili možda marmeladom. Postoji velik broj jela koji se oslanjaju na palačinke, a mnoga od njih su slane varijante i nemaju veze s …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

briosi

Brioši

Ponekad za kolače nije potrebna krema da bi mogli uživati nego dodatak drugih namirnica. Tako je i s briošima. Ovaj lagani francuski slatki kruh, mekane je i spužvaste teksture. Izvrsno se slaže uz slatke namaze i tople …

Prethodna objava: «kriska-torte Silvestrovska torta od vanilije s orasima
Sljedeća objava: Gulaš od divljači s domaćim njokima gulas od divljaci s njokima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.