• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Nabujak od kestena i tjestenine
Nabujak od kestena, Foto: Photofollies/Shutterstock

Nabujak od kestena i tjestenine

Objavljeno: 18.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Vjerujemo kako je svatko od vas isprobao najpoznatiji oblik kestena u kuhinji – kesten pire, no jeste li ikada išli dalje sa eksperimentiranjem? Kesten, kao i ostalo orašasto voće savršeno pristaje raznim tjesteninama. U nastavku vam dajemo recept kako napraviti nabujak od tjestenine i kestena.

Nabujak od kestena, Foto: Photofollies/Shutterstock

Za nabujak od kestena i tjestenine vam je potrebno:

  • 1/2 kg kestena
  • 300 g širokih rezanaca
  • 50 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 1 mahuna vanilije
  • 5 žlica vrhnja
  • 2 bjelanjka
  • 50 g šećera
  • 30 g maslaca
  • šećer u prahu za posipanje

Oštrim nožem zarežite vrhove na kestenima, položite ih na lim za pečenje i ostavite da se peku do 15 min. Nakon pečenja ih očistite nožem dok su još vrući. Potom ih krupno nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte al dente, ostavite ju u hladnoj vodi. Kestene prepržite na maslacu i dodajte šećera u prahu sve dok se ne karameliziraju, a potom ih dodajte tjestenini.

Žumanjke i vaniliju pjenasto izmješajte pa im dodajte vrhnje. Istucite snijeg od bjelanjaka i šećera pa i to dodajte tjestenini. Nabujak stavite u za to predviđenu posudu i stavite u pećnicu da se peće oko 20 min. Pospite ga šećerom u prahu i poslužite. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo …

Prethodna objava: « Pikantni umak od jabuka
Sljedeća objava: Kompot od jabuka »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.