• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Nabujak od kestena i tjestenine
Nabujak od kestena, Foto: Photofollies/Shutterstock

Nabujak od kestena i tjestenine

Objavljeno: 18.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Vjerujemo kako je svatko od vas isprobao najpoznatiji oblik kestena u kuhinji – kesten pire, no jeste li ikada išli dalje sa eksperimentiranjem? Kesten, kao i ostalo orašasto voće savršeno pristaje raznim tjesteninama. U nastavku vam dajemo recept kako napraviti nabujak od tjestenine i kestena.

Nabujak od kestena, Foto: Photofollies/Shutterstock

Za nabujak od kestena i tjestenine vam je potrebno:

  • 1/2 kg kestena
  • 300 g širokih rezanaca
  • 50 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 1 mahuna vanilije
  • 5 žlica vrhnja
  • 2 bjelanjka
  • 50 g šećera
  • 30 g maslaca
  • šećer u prahu za posipanje

Oštrim nožem zarežite vrhove na kestenima, položite ih na lim za pečenje i ostavite da se peku do 15 min. Nakon pečenja ih očistite nožem dok su još vrući. Potom ih krupno nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte al dente, ostavite ju u hladnoj vodi. Kestene prepržite na maslacu i dodajte šećera u prahu sve dok se ne karameliziraju, a potom ih dodajte tjestenini.

Žumanjke i vaniliju pjenasto izmješajte pa im dodajte vrhnje. Istucite snijeg od bjelanjaka i šećera pa i to dodajte tjestenini. Nabujak stavite u za to predviđenu posudu i stavite u pećnicu da se peće oko 20 min. Pospite ga šećerom u prahu i poslužite. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

Kruške u crnom vinu

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog …

milchschnitte s jagodama

Kinder Milchschnitte s jagodama

Dijete u meni nikad ne miruje. 🤭 Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna. Što je uspio i …

Prethodna objava: « Pikantni umak od jabuka
Sljedeća objava: Kompot od jabuka »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.