• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati
madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Objavljeno: 30.11.2018. Autor: Nevena Josipović

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i nesebičnog darivanja. Iako to sve kratko traje, moji ukućani prema mađarici gaje posebne osjećaje. Ako je nema na stolu, ne trebam ostale keksiće i kolače uopće iznositi pred njih.

Eh, to vam je ta neka luda ljubav.

Nemoj previše kora, premalo kreme, nemoj ni previše kreme, neka kore budu taman, znaš ti već kako to ide – tako nekako zvuče rečenice.

Mađaricu koju ja radim po mojoj je mjeri. Niti premalo, niti previše. Taman sam neki dan saznala informaciju da su prije domaćice pekle po sedam, osam kora jer je to bilo više natjecanje koja će napraviti bolju! Žene, zar ne?

Prava mađarica u kremi sadrži čokoladu, ne puding. S pudingom možete napraviti tzv. lažnu mađaricu, koja je po meni isto jako ukusna. Kore vam moraju djelovati sirove, ali zapravo pečene.

Ako ih pečete predugo dobit ćete hrskavu koru koja nije za upotrebu. Stoga je vrijeme i način pečenja bitna stvar prilikom izrade.

Da vas ne gnjavim previše s uvodom, pročitajte u nastavku recept za savršenu mađaricu i okušajte sreću u izradi.

Sastojci:

Tijesto:

  • 40 dag glatkog brašna
  • Žličica praška za pecivo
  • 15 dag maslaca
  • 2 jaja
  • 10 dag šećera
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Krema:

  • 1 litra mlijeka
  • 30 dag šećera
  • 13 dag oštrog brašna
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 20 dag maslaca

Glazura:

  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja

Priprema:

Kore:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na četiri dijela.
  2. Svaki dio razvaljajte na pobrašnjeloj podlozi jako tanko, te stavite na papir za pečenje.
  3. Zajedno s papirom stavite na pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C, 4 minute.

Krema:

  1. Od litre mlijeka odvojite 4 dcl, ostatak stavite zakuhati zajedno sa šećerom.
  2. U 4 dcl mlijeka dodajte brašno i promiješajte da vam se ne stvore grudice. Zatim dodajte smjesu u mlijeko sa šećerom te miješajte dok ne provrije.
  3. U dobivenu smjesu dodajte čokoladu i prosijani kakao u prahu te miješajte dok se ne otopi.
  4. Pustite da se ohladi te dodajte izrađeni maslac te sve sjedinite.
  5. Ohlađene kore premažite s pripremljenom kremom.

Za kraj otopite čokoladu s malo ulja te prelijte po kolaču.

madarica kolac

Uživajte u kraljici kolača i javite dojmove. 🙂

Nevena Josipović
Nevena Josipović

Ja sam Nevena, vlasnica bloga Mama Drama. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Stoga, svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti pa se nadam da ćete uživati u njima koliko i ja. Naravno, u početku nisam znala puno, učila sam i još učim, pa moje prve recepte promatrajte kao relativno uspješne eksperimente 🙂 Drago mi je kada dobijem neka pitanja i kada mogu pomoći prijateljici kuharici, jer sam i ja to isto morala naučiti. Inače, po zanimanju sam grafički dizajner, stoga je fotografija moja druga ljubav. Spojiti fotografiju i slastice moja je dobitna kombinacija.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta

Vrijeme je prehlade i gripe... Uhvatilo je i mene, ali nema te bolesti koja će me držati podalje od kuhinje i zato vam donosim recept za ove predivne kekse od cimeta i đumbira. Đumbir je bogat gingerolom koji potiče …

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

Prethodna objava: «kesten-pire Recept za kesten pire
Sljedeća objava: Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna prhki keksici od limuna s ocaklinom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.