Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu?
Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa.
Pripremite na vrijeme listu svojih odabranih kolača za blagdansko obilje.
Recept za Huskarske uštipke:
Sastojci:
- 1 štapić vanilije
- 200 gr stolnog margarina
- 100 gr šećera
- 2 žumanjka
- malo soli
- 150 gr bijelog glatkog brašna
- 150 gr raženog brašna
- 10 gr mljevenih lješnjaka
Sastojci za punilo od marmelade:
- Pola šalice šećera u prahu
- Marmelada od šipka
Priprema:
- Prerežite po duljini štapić od vanilije i istružite mu srž
- Na radnoj plohi zamijesite tijesto
- Zamotajte ga u aluminijsku foliju i stavite na 2 sata u hladnjak
- Oblikujte tijesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice
- Od svake ploškice oblikujte kuglu kojoj, u sredini, utisnete udubinu drškom od kuhače
- Posložite uštipke na lim i pecite 15-20 minuta na 200°C
- Neka se uštipci ohlade, a zatim ih pospite šećerom u prahu
- Zagrijte marmeladu, miješajte dok ne postane glatka i njome punite udubine uštipaka.
- Ostavite ih da se osuše.
Dobar tek!
Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.