• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Savršeno prhki Husarski uštipci
Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Objavljeno: 03.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu?

Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa.

husarski ustipci

Pripremite na vrijeme listu svojih odabranih kolača za blagdansko obilje.

Recept za Huskarske uštipke:

Sastojci:

  • 1 štapić vanilije
  • 200 gr stolnog margarina
  • 100 gr šećera
  • 2 žumanjka
  • malo soli
  • 150 gr bijelog glatkog brašna
  • 150 gr raženog brašna
  • 10 gr mljevenih lješnjaka

Sastojci za punilo od marmelade:

  • Pola šalice šećera u prahu
  • Marmelada od šipka

Priprema:

  1. Prerežite po duljini štapić od vanilije i istružite mu srž
  2. Na radnoj plohi zamijesite tijesto
  3. Zamotajte ga u aluminijsku foliju i stavite na 2 sata u hladnjak
  4. Oblikujte tijesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice
  5. Od svake ploškice oblikujte kuglu kojoj, u sredini, utisnete udubinu drškom od kuhače
  6. Posložite uštipke na lim i pecite 15-20 minuta na 200°C
  7. Neka se uštipci ohlade, a zatim ih pospite šećerom u prahu
  8. Zagrijte marmeladu, miješajte dok ne postane glatka i njome punite udubine uštipaka.
  9. Ostavite ih da se osuše.

husarski ustipci s marmeladom

Dobar tek!

 

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

snenokle

Recept za najbolje šnenokle

Šnenokle ili paradižet jedan je od tradicionalnih recepata koje su naše mame i bake mogle napraviti od samo nekoliko sastojka i koji bi se u trenu našao ohlađen u hladnjaku. Odlična ideja kada dolaze nenajavljeni gosti, …

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

Flambirane jabuke s orasima

Jabuka je jedno od voća koje se može kombinirati u svim vrstama jela. Najbolja je u raznim slatkim i slanim salatama. Jedna varijanta voćne salate u kojoj jabuka dolazi do najboljeg izražaja je i salata pripremljena od …

Prethodna objava: «prhki keksici od limuna s ocaklinom Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna
Sljedeća objava: Što smo jeli na 8. Adria Advent Marathonu u Crikvenici adria advent marathon»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.