• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Parfe od marelica
Parfe od marelica, Foto: Glenn-Price/Shutterstock

Parfe od marelica

Objavljeno: 20.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada.

Parfe od marelica, Foto: Glenn-Price/Shutterstock

Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se moraju i prije, ali i nakon prvog posluživanja držati na hladnom mjestu kako se ne bi raspale.

Za parfe od marelice potrebno vam je slijedeće:

  • oko 0,5 dl limunova soka
  • 100 g šećera
  • 25 g nekog glukoznog sirupa
  • pire od marelica
  • 1 bjelanjak
  • 80 ml tučenog vrhnja

Pripremite pire od marelica tako da ih operete pod tekućom vodom i ogulite koru. Polovice marelice smiksajte štapnim mikserom kako biste dobili finu kašu. U pire dodajte limunov sok. Istovremeno na vatru u posudi stavite 50 g šećera i malo vode. Preporuča se da se smjesa zagrije na 112 stupnjeva.

Snijeg istucite sa 50 g preostalog šećera i bjelanjka. Dodajte ga smjesi sa šećerom. Kada ih spojite tucite smjesu kako bi se ohladila. Kada se ohladi dodajte marelice i vrhnje. Aluminijsku foliju razrežite u željene oblike te na nju položite parfe.

Stavite u zamrzivač i pustite da stoji nekoliko sati. Prije posluživanja izvadite parfe i zamznutog ga kratko uronite u toplu vodu. Predlažemo da ovu poslasticu poslužite sa toplim umakom od malina. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo! Teško je pokloniti zdravlje, a to …

Okruglice od šljiva

Šljiva je idealno voće za pripremanje slatkih jela i deserata. Izvrsno se slaže sa ostalim voćem, ali može stajati i samostalno kao dodatak. Na našem području postoji jedno tradicionalno jelo sa šljivama - okruglice od …

Flambirane jabuke s orasima

Jabuka je jedno od voća koje se može kombinirati u svim vrstama jela. Najbolja je u raznim slatkim i slanim salatama. Jedna varijanta voćne salate u kojoj jabuka dolazi do najboljeg izražaja je i salata pripremljena od …

Prethodna objava: « Okruglice od šljiva
Sljedeća objava: Kruške u crnom vinu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.