• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Parfe od marelica
Parfe od marelica, Foto: Glenn-Price/Shutterstock

Parfe od marelica

Objavljeno: 20.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada.

Parfe od marelica, Foto: Glenn-Price/Shutterstock

Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se moraju i prije, ali i nakon prvog posluživanja držati na hladnom mjestu kako se ne bi raspale.

Za parfe od marelice potrebno vam je slijedeće:

  • oko 0,5 dl limunova soka
  • 100 g šećera
  • 25 g nekog glukoznog sirupa
  • pire od marelica
  • 1 bjelanjak
  • 80 ml tučenog vrhnja

Pripremite pire od marelica tako da ih operete pod tekućom vodom i ogulite koru. Polovice marelice smiksajte štapnim mikserom kako biste dobili finu kašu. U pire dodajte limunov sok. Istovremeno na vatru u posudi stavite 50 g šećera i malo vode. Preporuča se da se smjesa zagrije na 112 stupnjeva.

Snijeg istucite sa 50 g preostalog šećera i bjelanjka. Dodajte ga smjesi sa šećerom. Kada ih spojite tucite smjesu kako bi se ohladila. Kada se ohladi dodajte marelice i vrhnje. Aluminijsku foliju razrežite u željene oblike te na nju položite parfe.

Stavite u zamrzivač i pustite da stoji nekoliko sati. Prije posluživanja izvadite parfe i zamznutog ga kratko uronite u toplu vodu. Predlažemo da ovu poslasticu poslužite sa toplim umakom od malina. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Topli lava cake od bijele čokolade

Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo! Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može …

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: « Okruglice od šljiva
Sljedeća objava: Kruške u crnom vinu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.