• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Odmor od mesa: lazanje s povrćem
lazanje od povrca

Odmor od mesa: lazanje s povrćem

Objavljeno: 24.04.2014. Autor: Sanja Štetić

Lazanje su ukusno i privlačno jelo, a malo je onih koji nisu probali barem jednu varijantu. Mogu se pripremiti na nekoliko različitih načina, od klasičnih lazanja u kombinaciji s mljevenim mesom do lazanja s piletinom i povrćem. Ova poslastica može biti prava čarolija za vaše nepce, a ujedno i bez mesa.

Da, dobro ste pročitali, lazanje s povrćem još su jedna popularna varijanta koju mnogi vole iskoristiti kao predah od raznih vrsta mesa. Postoje mnoge kombinacije povrća, a koju kombinaciju ćete odabrati ovisi samo o vama i onome što volite.

Svako povrće koje stavite bit će odlično, a fini okus posebno daje špinat. Zeleno povrće je jednostavno neizbježno, pa i kada su u pitanju slasne lazanje. Vrijeme je da probate ovo poznato jelo koje se bazira na zdravom špinatu.

Sastojci za lazanje s povrćem

  • 650 g špinata (opranog i pripremljenog za kuhanje)
  • 1 l mlijeka
  • malo soli
  • malo peršina
  • 7 česna češnjaka (narezanih na sitne komadiće)
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 pakiranje lazanja
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

Prvo na vrućem maslinovom ulju propirjajte usitnjeni češnjak. Pazite da ste smanjili vatru kako vam češnjak ne bi zagorio. Pržite ga do 3 minute, a zatim stavite trećinu špinata.

Nastavite miješati dok špinat ne omekša, a potom dodajete i ostatak. Ne zaboravite miješati cijelo vrijeme i po potrebi dodajte malo soli i peršina. Kada je špinat skuhan procijedite ga i pripremite za slaganje.

Lazanje slažite tako što ćete na dno staviti kap maslinovog ulja te prvi red lazanja. Stavite malo špinata i prelijte vrhnjem za kuhanje koje ste prethodno razrijedili s dvije žlice mlijeka i prokuhali na vatri do 3 minute.

Nastavite tako redati do vrha dok ne potrošite sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 30 minuta i servirajte.

Uz lazanje s povrćem možete poslužiti i salatu po izboru. Dobar tek!

Autor: S.Š., Foto: irabel8/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta s malinama i jogurtom

Osvježavajuća torta s malinama i jogurtom

Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu, prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama. Sastojci potrebni za biskvit: 2 jaja 40 g glatkog brašna 15 g …

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

red velvet

Red Velvet

Red Velvet torta će vam donijeti još više ljubavi u ove „valentinovske“ dane, jer kad spojite oku ugodnu tortu čiji biskvit se crveni od stida jer ga je poljubila savršena krema od mascarponea, tko vas ne bi volio jer …

Prethodna objava: «kuhana govedina Kuhana govedina s povrćem
Sljedeća objava: Mačje oči čokoladna rolada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.