• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Odmor od mesa: lazanje s povrćem
lazanje od povrca

Odmor od mesa: lazanje s povrćem

Objavljeno: 24.04.2014. Autor: Sanja Štetić

Lazanje su ukusno i privlačno jelo, a malo je onih koji nisu probali barem jednu varijantu. Mogu se pripremiti na nekoliko različitih načina, od klasičnih lazanja u kombinaciji s mljevenim mesom do lazanja s piletinom i povrćem. Ova poslastica može biti prava čarolija za vaše nepce, a ujedno i bez mesa.

Da, dobro ste pročitali, lazanje s povrćem još su jedna popularna varijanta koju mnogi vole iskoristiti kao predah od raznih vrsta mesa. Postoje mnoge kombinacije povrća, a koju kombinaciju ćete odabrati ovisi samo o vama i onome što volite.

Svako povrće koje stavite bit će odlično, a fini okus posebno daje špinat. Zeleno povrće je jednostavno neizbježno, pa i kada su u pitanju slasne lazanje. Vrijeme je da probate ovo poznato jelo koje se bazira na zdravom špinatu.

Sastojci za lazanje s povrćem

  • 650 g špinata (opranog i pripremljenog za kuhanje)
  • 1 l mlijeka
  • malo soli
  • malo peršina
  • 7 česna češnjaka (narezanih na sitne komadiće)
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 pakiranje lazanja
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

Prvo na vrućem maslinovom ulju propirjajte usitnjeni češnjak. Pazite da ste smanjili vatru kako vam češnjak ne bi zagorio. Pržite ga do 3 minute, a zatim stavite trećinu špinata.

Nastavite miješati dok špinat ne omekša, a potom dodajete i ostatak. Ne zaboravite miješati cijelo vrijeme i po potrebi dodajte malo soli i peršina. Kada je špinat skuhan procijedite ga i pripremite za slaganje.

Lazanje slažite tako što ćete na dno staviti kap maslinovog ulja te prvi red lazanja. Stavite malo špinata i prelijte vrhnjem za kuhanje koje ste prethodno razrijedili s dvije žlice mlijeka i prokuhali na vatri do 3 minute.

Nastavite tako redati do vrha dok ne potrošite sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 30 minuta i servirajte.

Uz lazanje s povrćem možete poslužiti i salatu po izboru. Dobar tek!

Autor: S.Š., Foto: irabel8/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

jez torta

Jež torta

Jedna od djeci najomiljenijih torti zasigurno je "jež torta". Ova torta pored toga što pruža pravi užitak za nepce, ujedno je zanimljivog oblika koji će razveseliti i one malo starije. Za pripremu ove jednostavne i brze …

Prethodna objava: «kuhana govedina Kuhana govedina s povrćem
Sljedeća objava: Mačje oči čokoladna rolada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.