Lazanje su ukusno i privlačno jelo, a malo je onih koji nisu probali barem jednu varijantu. Mogu se pripremiti na nekoliko različitih načina, od klasičnih lazanja u kombinaciji s mljevenim mesom do lazanja s piletinom i povrćem. Ova poslastica može biti prava čarolija za vaše nepce, a ujedno i bez mesa.
Da, dobro ste pročitali, lazanje s povrćem još su jedna popularna varijanta koju mnogi vole iskoristiti kao predah od raznih vrsta mesa. Postoje mnoge kombinacije povrća, a koju kombinaciju ćete odabrati ovisi samo o vama i onome što volite.
Svako povrće koje stavite bit će odlično, a fini okus posebno daje špinat. Zeleno povrće je jednostavno neizbježno, pa i kada su u pitanju slasne lazanje. Vrijeme je da probate ovo poznato jelo koje se bazira na zdravom špinatu.
Sastojci za lazanje s povrćem
- 650 g špinata (opranog i pripremljenog za kuhanje)
- 1 l mlijeka
- malo soli
- malo peršina
- 7 česna češnjaka (narezanih na sitne komadiće)
- 2 velike žlice maslinovog ulja
- 1 pakiranje lazanja
- 1 vrhnje za kuhanje
- 2 žlice mlijeka
Priprema
Prvo na vrućem maslinovom ulju propirjajte usitnjeni češnjak. Pazite da ste smanjili vatru kako vam češnjak ne bi zagorio. Pržite ga do 3 minute, a zatim stavite trećinu špinata.
Nastavite miješati dok špinat ne omekša, a potom dodajete i ostatak. Ne zaboravite miješati cijelo vrijeme i po potrebi dodajte malo soli i peršina. Kada je špinat skuhan procijedite ga i pripremite za slaganje.
Lazanje slažite tako što ćete na dno staviti kap maslinovog ulja te prvi red lazanja. Stavite malo špinata i prelijte vrhnjem za kuhanje koje ste prethodno razrijedili s dvije žlice mlijeka i prokuhali na vatri do 3 minute.
Nastavite tako redati do vrha dok ne potrošite sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 30 minuta i servirajte.
Uz lazanje s povrćem možete poslužiti i salatu po izboru. Dobar tek!
Autor: S.Š., Foto: irabel8/Shutterstock