• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Lazanje s mljevenim mesom koje ćete obožavati
lazanje s mesom

Lazanje s mljevenim mesom koje ćete obožavati

Objavljeno: 01.07.2019. Autor: Sanja Štetić

Više smo se puta mogli uvjeriti kako je talijanska kuhinja stekla svoje poklonike diljem svijeta i to zbog velikog broja ukusnih recepata stvorenih za sve prave gurmane koji uživaju u velikom broju začina, finih sireva, vrhunskih vina i ukusne tjestenine.

Jelo koje će vas utješiti kad ste najtužniji, spravljeno od mekanih listova tjestenine koji se sljubljuju s mljevenim mesom u umaku Bolognese, domaćim bešamel umakom i sirom. Mnogi misle da je priprema lazanja nešto oko čega će se morati namučiti i počeli smo tražiti što jednostavniji i brži način za pripremu, no zapravo je veoma lako. Sve što vam treba je dobar recept, dobra organizacija i ljubav prema lazanjama.

Vidjet ćete da se ne radi o kompliciranom jelu, a sastojke možete prilagoditi sebi i onome što vam se trenutno nalazi u hladnjaku, tako možete napraviti, na primjer, lazanje sa sirom i povrćem. No, ako težite klasici, recept se nalazi u nastavku.

Recept za klasične lazanje s mesom

lazanje

Sastojci

  • umak Bolognese (mljeveno meso, luk, pasirana rajčica, začini)
  • naribani sir (po izboru)
  • bešamel umak (ili vrhnje za kuhanje)
  • tjestenina za lazanje

Prvo pripremite klasičan umak Bolognese – dinstajte mljeveno meso na luku, dodajte pasiranu rajčicu i naravno sve potrebne začine kao što su sol, papar i peršin.

Nakon što vam je umak gotov, vrijeme je da napravite još jedan – bešamel umak. Recept za bešamel umak smo pripremali i objasnili pri pripremi makarona sa sirom – u zdjeli otopite 2 žlice maslaca i dodajte 2 žlice brašna (imajte na umu da količine možete prilagoditi količini bešamel umaka koja vam je potrebna), miješajte neprestano 1 minutu (dok vam ne postane zlatne boje), zatim lagano dodajte mlijeko neprestano miješajući kako vam se ne bi stvorile grudice.

Uzmete protvan u kojem ćete peći lazanje i stavite na dno malo bešamel umaka ili vrhnja za kuhanje ako ste se odlučili za njega. Imajte na umu da ako želite koristiti vrhnje za kuhanje preporučujemo da se prethodno malo zagrije i razrijedi s malo mlijeka.

Na umak stavite list tijesta za lazanje, ponovno premažite bešamel umakom, zatim sloj mljevenog mesa, sira, pa ponovno tijesto za lazanje. Redajte dok ne potrošite sve sastojke. Prelijte vrhnjem za kuhanje (ili, ako vam je ostalo, premažite bešamel umakom) i stavite peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu na 180°C oko 45 minuta.

To je to! Ako, kojim slučajem, nemate tjesteninu za lazanje, svakako preporučujemo da isprobate verziju s palačinkama. Prethodno ispecite 7 ili 8 debljih palačinaka (recept za palačinke se nalazi ovdje) i slažite po istom principu koji je naveden gore. Lazanje će vam biti sočnije i mekše. Dobar tek!

Foto: Bruno Glätsch/Pixabay; RitaE/Pixabay 

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Princes krafne koje ćete obožavati

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate …

waffle

Klasični waffli na malo drugačiji način

Waffle na ovaj način radim često, pogotovo kad mi treba vremena za odmoriti između pripreme i papanja. Malo su "gumenije" teksture od klasičnih, ali dugo mi ostanu fini i sočni. Već sad sam dobila par dobrih povratnih …

palacinke od razenog brasna

Recept za ukusne palačinke od raženog brašna

Mekane, elastične, ukusne i mirišljave palačinke od raženog brašna osvojit će vas isti tren kad ih probate. Malo promjene od kolača nikome ne škodi, zar ne? Recept za palačinke od raženog brašna: Sastojci: 50 g …

Prethodna objava: «ljupčac začin Ljupčac
Sljedeća objava: Recepti za savršenu pripremu teletine »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.