• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Mačje oči
čokoladna rolada

Mačje oči

Objavljeno: 01.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Kada bi razmišljali o smiješnim i čudnim imenima kolača onda bi se sigurno prvo sjetili mačjih očiju. Postoji li što bolje od slasne kombinacije čokolade, banana i sočnog biskvita? Upravo se zbog svih navedenih sastojaka mačje oči smatraju jednim od najpopularnijih kolača koje vole jesti djeca i odrasli.

čokoladna rolada

Ako već niste vrijeme je da pokušate napraviti kolač zabavnog imena i još boljeg okusa. Uzmite si dovoljno vremena i provjerite imate li sve potrebno kako bi mogli napraviti kolač. Kao i kod svega ostalog tako i ovdje treba paziti na određeni red. Prvo ćete krenuti s biskvitom.

Potrebno je odvojiti bjelanjak od žutanjka i miješati žumanjak zajedno sa šećerom sve dok ne postane pjenast. Nakon toga dodajete kakao, prašak za pecivo i brašno. Na kraju dodajete bjelanjak i još jednom promiješate.

Sljedeća na redu je ukusna krema bez koje bi teško mogli zamisliti mačje oči. Kako bi krema bila savršena potrebno je pomiješati vanilin šećer i jaja dok ne dobijete pjenastu smjesu. Smjesu potom treba staviti na paru i kuhati do 10 minuta uz konstantno miješanje.

Nakon isteka 10 minuta kremu morate maknuti s pare i dodati čokoladu koju ste izlomili na nekoliko komadića. Potrebno je miješati sve dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. U kremu na kraju dodajte maslac.

U međuvremenu je potrebno zagrijati pećnicu na 180 °C i peći biskvit oko 20 minuta dok ne budete sigurni da je pečen. Ostavite biskvit da se ohladi i nakon toga premažite kremom. Banane rasporedite na dvije strane, bit će dovoljne oko 4 banane. Zamotajte roladu i premažite s ostatkom kreme i ostavite da se ohladi.

Za biskvit vam je potrebno:

  • prašak za pecivo
  • 7 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice brašna

Za kremu vam je potrebno:

  • 4 banane
  • 3 vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 20 dkg maslaca
  • 17 dkg šećera
  • 25 dkg čokolade za kuhanje

Autor: S.Š., Foto: Madlen/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

pletenica s nutellom i ljesnjacima

Pletenica s Nutellom i lješnjacima

Nutellu volimo u svakom obliku, pa sam tako došla do ideje da za svjetski dan te iste slastice pripremim lješnjak bombu. Ovo je brzi desert koji će uveseliti svakog nutelloljupca. ☺ Sastojci: 600 g glatkog …

Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta

Vrijeme je prehlade i gripe... Uhvatilo je i mene, ali nema te bolesti koja će me držati podalje od kuhinje i zato vam donosim recept za ove predivne kekse od cimeta i đumbira. Đumbir je bogat gingerolom koji potiče …

Prethodna objava: «lazanje od povrca Odmor od mesa: lazanje s povrćem
Sljedeća objava: Marinirane srdele marinirane srdele»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.