• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Čoko banana bread
coko banana bread

Čoko banana bread

Objavljeno: 14.01.2019. Autor: Ivana Zajačko

Uvijek gledam da sama napravim bademovo brašno. Kupovna brašna mi nemaju taj neki poseban “gušt”. I tako je bilo sve dok nisam dobila Letifico bademovo brašno.

Takve savršene teksture i okusa, da bez razmišljanja mogu reci da Letifico i domaće brašno od badema mogu ići rame uz rame!

cokoladni banana bread

Ovaj banana bread je moj najdraži, ima posebno mjesto na mojoj listi slastica i zato je zaslužio da u njega idu samo najbolje namirnice.

Dijelim ga sa vama jer znam da se nećete razočarati!

Recept za čoko banana bread:

banana bread

Sastojci

  • 170 gr bademovog brašna
  • 1 žlica (15 gr) tapioka škroba ili aru praha
  • 1 žličica (5 gr) sode bikarbone
  • 1 žlica (15 gr) sirovog kakaa
  • prstohvat soli
  • 3 manje banane (200 gr)
  • 40 gr extra djevičanskog kokosovog ulja
  • 50 gr kokosovog vrhnja (savjet kako dobiti kokosovo vrhnje sam podijelila u receptu za zdrave brownies)
  • 110 gr meda
  • 1 žlica vanilije (tekuće u ovom slučaju)
  • 1 žličica soka od limuna
  • 2 jaja sobne temperature (domaća, no jaja možete zamijeniti i sa 2 žlice mljevenih chia sjemenki pomješanih sa 6 žlica vode)
  • 70 gr sjeckanih, prženih lješnjaka
  • 80 gr sjeckane tamne čokolade (u mom slučaju sa Steviom)

Priprema

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke u jednu zdjelu.
  2. Otopite kokosovo ulje i vrhnje.
  3. Sve tekuće sastojke stavite u blender, dodajte ulje i vrhnje i blendajte (miksajte) dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Mokre sastojke (iz blendera) lagano, sa špatulom, umješajte u suhe sastojke.
  5. U smjesu lagano dodajte 40 gr (pola) sjeckane čokolade.
  6. Kalup za kruh (u mom slucaju kalup promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje, istresite smjesu i mokrim rukama zagladite površinu.coko banana bread priprema
  7. Pospite sa sjeckanim lješnjacima i 40 gr (druga polovica) sjeckane čokolade.
  8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°C (ventilirajuća) ili na 180°c (obična) nekih 20-ak minuta. Zatim stavite gore komad folije i pecite još otprilike 10-ak minuta.
  9. Znat ćete da je gotov kada čačkalicu zabijete u sredinu, a ona izadje suha. (Nemojte da vas zavara otopljena čokolada s vrha koja će se malo poljepiti po čačkalici).
  10. Kada je gotov izvadite ga iz kalupa na žicu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i pustite ga da se ohladi barem 20 – 30 minuta prije nego ga režete jer će vam se raspadati ako ga režete jako toplog. Ili ga halapljivo jedite vrelog i raspadnutog kao u mom slučaju!

Toliko savršen sam po sebi da mu ne treba nikakav namaz, a ujedno je i često baza (biskvit) većini mojih zdravih torta za koje uskoro kreću recepti.

Ivana Zajačko
Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

Kolač od maka

Možemo reći kako danas postoji velik broj kolača u kojima možemo uživati. Međutim među tim kolačima postoje i oni koji možda nemaju toliki broj obožavatelja, ali zato prednjače svojim specifičnim i prije svega …

Princes krafne koje ćete obožavati

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate …

Prethodna objava: «Kuglice s limunom i kurkumom Ukusne i zdrave kuglice s limunom i kurkumom
Sljedeća objava: Napravite savršen baba ganoush i tahini pastu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.