• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Japchae – korejski rezanci od slatkog krumpira

Japchae – korejski rezanci od slatkog krumpira

Objavljeno: 16.02.2019. Autor: Darko Debić

Prvi put sam probao rezance od slatkog krumpira na tečaju korejske kuhinje pod mentorstvom gospođe profesorice Yoon Sook-ja s Instituta za tradicionalnu korejsku hranu iz Seula. Od tada su često u mojem woku. Ova verzija je s povrćem i piletinom, moje omiljeno korejsko jelo, uz kimchi, naravno. ☺

Osim piletine može s nekom drugom vrstom mesa ili plodovima mora, poput kozica.

Rezance od slatkog krumpira možete zamijeniti rižinim staklenim rezancima.

Recept za Japchae:

japchae rezanci od krumpirovog tijesta

Sastojci:

  • 250 g. rezanaca od slatkog krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 veći crveni luk
  • 1 paprika
  • 1/4 manjeg bijelog kupusa
  • 2 mlada luka
  • 300 gr pilećih prsa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 cm đumbira
  • 1 čili papričica
  • 5 žl. soja umaka
  • 1 žl. sezamovog ulja (od prženog sezama)
  • 2 žl. biljnog ulja
  • 1 m. žl. smeđeg šećera (ili meda)
  • Sol po potrebi
  • Papar iz mlinca

Priprema:

  1. Rezance namočite u hladnoj vodi najmanje pola sata, ako koristite rižine rezance skuhajte ih prema uputi na pakiranju.
  2. Ocijedite rezance i stavite kuhati u kipuću vodu, kuhajte ih oko 7 minuta od vremena kada voda ponovno proključa.
  3. Procijedite, stavite u veću zdjelu te rezance narežite škarama na kraće komade, pošto su predugi.
  4. Dodajte dvije žlice soja umaka, kasnije ćemo tu dodavati ostale pržene namirnice.
  5. Mrkvu, luk, mladi luk, kupus i papriku očistite, operite i narežite na trakice, rezance.
  6. Češnjak, đumbir i čili papričicu usitnite, ako ne volite ljuto, čili jednostavno izostavite.
  7. Pileća prsa narežite na tanke rezance i malo posolite.
  8. Na dobro ugrijani wok ili tavu s neprijanjajućim dnom dodajte malo biljnog ulja i svaku vrstu povrća posebno pržite, jednu po jednu vrstu. Razlog je tome što svaka vrsta ima drugo vrijeme prženja i kada bi stavili sve odjednom, pustilo bi vodu i više se dinstalo nego pržilo. Povrće treba biti hrskavo.
  9. Kad ste gotovi s jednom vrstom, dodajte u zdjelu s rezancima. Pa ponovno malo biljnog ulja (one 2 žlice su za sve prženje ukupno 🙂 ), povrće i kratko pržiti na jako vrućoj tavi. Sve stavljate u onu našu zdjelu. 🙂
  10. S piletinom napravite isto, kratko prženje, nema potrebe dugo pržiti, tada postane suha.
  11. Na kraju propržite češnjak, đumbir, čili, dodajte šećer (med), sezamovo ulje i ostatak soja umaka.
  12. Kad se šećer otopi dodajte sve namirnice iz zdjele te pomiješajte.
  13. Maknite odmah s vatre, probajte, ja volim dodati još soja umaka (umjesto soli), papar obavezno.

Servirajte u zdjelice, ukrasite mikro zelenjem, sjemenkama sezama i uživajte u okusima daleke Koreje!

Darko Debić
Darko Debić

Ja sam Darko! Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

cobbler od nektarina

Cobbler s nektarinama

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme …

Slasne rafaelo kocke

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom …

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim! Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija …

Prethodna objava: « Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa
Sljedeća objava: Kuglof od lješnjaka u novom ruhu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.