• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Japchae – korejski rezanci od slatkog krumpira

Japchae – korejski rezanci od slatkog krumpira

Objavljeno: 16.02.2019. Autor: Darko Debić

Prvi put sam probao rezance od slatkog krumpira na tečaju korejske kuhinje pod mentorstvom gospođe profesorice Yoon Sook-ja s Instituta za tradicionalnu korejsku hranu iz Seula. Od tada su često u mojem woku. Ova verzija je s povrćem i piletinom, moje omiljeno korejsko jelo, uz kimchi, naravno. ☺

Osim piletine može s nekom drugom vrstom mesa ili plodovima mora, poput kozica.

Rezance od slatkog krumpira možete zamijeniti rižinim staklenim rezancima.

Recept za Japchae:

japchae rezanci od krumpirovog tijesta

Sastojci:

  • 250 g. rezanaca od slatkog krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 veći crveni luk
  • 1 paprika
  • 1/4 manjeg bijelog kupusa
  • 2 mlada luka
  • 300 gr pilećih prsa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 cm đumbira
  • 1 čili papričica
  • 5 žl. soja umaka
  • 1 žl. sezamovog ulja (od prženog sezama)
  • 2 žl. biljnog ulja
  • 1 m. žl. smeđeg šećera (ili meda)
  • Sol po potrebi
  • Papar iz mlinca

Priprema:

  1. Rezance namočite u hladnoj vodi najmanje pola sata, ako koristite rižine rezance skuhajte ih prema uputi na pakiranju.
  2. Ocijedite rezance i stavite kuhati u kipuću vodu, kuhajte ih oko 7 minuta od vremena kada voda ponovno proključa.
  3. Procijedite, stavite u veću zdjelu te rezance narežite škarama na kraće komade, pošto su predugi.
  4. Dodajte dvije žlice soja umaka, kasnije ćemo tu dodavati ostale pržene namirnice.
  5. Mrkvu, luk, mladi luk, kupus i papriku očistite, operite i narežite na trakice, rezance.
  6. Češnjak, đumbir i čili papričicu usitnite, ako ne volite ljuto, čili jednostavno izostavite.
  7. Pileća prsa narežite na tanke rezance i malo posolite.
  8. Na dobro ugrijani wok ili tavu s neprijanjajućim dnom dodajte malo biljnog ulja i svaku vrstu povrća posebno pržite, jednu po jednu vrstu. Razlog je tome što svaka vrsta ima drugo vrijeme prženja i kada bi stavili sve odjednom, pustilo bi vodu i više se dinstalo nego pržilo. Povrće treba biti hrskavo.
  9. Kad ste gotovi s jednom vrstom, dodajte u zdjelu s rezancima. Pa ponovno malo biljnog ulja (one 2 žlice su za sve prženje ukupno 🙂 ), povrće i kratko pržiti na jako vrućoj tavi. Sve stavljate u onu našu zdjelu. 🙂
  10. S piletinom napravite isto, kratko prženje, nema potrebe dugo pržiti, tada postane suha.
  11. Na kraju propržite češnjak, đumbir, čili, dodajte šećer (med), sezamovo ulje i ostatak soja umaka.
  12. Kad se šećer otopi dodajte sve namirnice iz zdjele te pomiješajte.
  13. Maknite odmah s vatre, probajte, ja volim dodati još soja umaka (umjesto soli), papar obavezno.

Servirajte u zdjelice, ukrasite mikro zelenjem, sjemenkama sezama i uživajte u okusima daleke Koreje!

Darko Debić
Darko Debić

Ja sam Darko! Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

frape od jagode

Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama

Kad se živa u termometru krene penjati sve više i više, vrijeme je da se rashladite ukusnim međuobrokom ili desertom. Znamo da što je toplije da nam se sve manje preko dana jede topla i masna hrana. Želimo nešto …

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

Prethodna objava: « Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa
Sljedeća objava: Kuglof od lješnjaka u novom ruhu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.