• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Slatka bomba: Snickers tart

Slatka bomba: Snickers tart

Objavljeno: 08.04.2019. Autor: Irena Gavran

Tartovi i pite su deserti po mojoj mjeri. Volim eksperimentirati s nadjevima i punjenjima i čuditi se kako je svaka kombinacija sve bolja i bolja.

Ovo je recept za tart koji me okusom jako podsjeća na Snickers sa bijelom čokoladom, pa neka bude Snickers tart.

Recept za snickers mini tart

Snickers mini tart

Sastojci za prhko tijesto

  • 250g glatkog brašna
  • 100g šećera u prahu
  • 120g omekšalog maslaca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Priprema prhkog tijesta

  1. U jednu posudu uspite brašno pa dodajte omekšali maslac, šećer u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. Mikserom (ili ručno) miksajte tako da se smjesa poveže.
  3. Dodajte jaje i rukom zamijesite tijesto.
  4. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na pola sata.
  5. Izvadite ga iz hladnjaka i razvaljajte između dva pek papira tako da bude većih dimenzija od kalupa (ja sam radila u 6 manjih silikonskih kalupa iz Lidla, a smjesa odgovara okruglom kalup promjera 26cm ili kvadratom 24×24), premjestite ga u kalup, lagano utisnite prstima i malo izbockajte vilicom.
  6. Kako bi tijesto ostalo što ravnije tijekom pečenja po njemu možete rasporediti keramičke perlice.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170ºC oko 15 minuta.
  8. Izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi prije stavljanja kreme.

Sastojci za slani karamel s kikirikijem

  • 220g šećera
  • 60ml vode
  • 125g vrhnja za šlag
  • 120g maslaca
  • 150g kikirikija
  • Prstohvat krupne soli

Priprema karamela s kikirikijem

  1. U svjetliju posudu uspite šećer i vodu.
  2. Stavite na srednju do srednje jaku vatru i miješajte dok se šećer ne otopi.
  3. Pustite da šećer i voda proključaju i ključaju bar pet minuta bez miješanja. Smjesa treba postati zlatne do zlatnosmeđe boje.
  4. Maknite s vatre i uspite vrhnje.
  5. Smanjite vatru na skoz slabu jačinu i kuhajte miješajući dok se smjesa ne sjedini.
  6. Maknite s vatre i pustite da se malkice prohladi a onda ubacujte komadić po komadić maslaca i miješajte dok se ne otopi.
  7. Dodajte slani kikiriki i prstohvat soli.
  8. Ostavite da se prohladi.

Sastojci za ganache od bijele čokolade

  1. 100g bijele čokolade
  2. 100ml vrhnja za šlag

Priprema

  1. Zagrijte vrhnje skoro do vrenja, a čokoladu narežite na sitne komadiće.
  2. Čokoladu prelijte vrhnjem i pustite minutu da leži u vrhnju.
  3. Na kraju promiješajte dok se smjesa ne sjedini.

Mini tart s kikirikijem

Hladnu koru za tart stavite na pladanj za posluživanje, stavite sloj karamela i na kraju prelijte čokoladom. Ostavite u hladnjaku da se stisne i uživajte…

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

Orange curd bez jaja

Orange curd bez jaja

CURD je voćna krema porijeklom iz Engleske, a vrlo je slična marmeladi od citrusa. U tradicionalnom receptu sastoji se od svježe iscjeđenog soka nekog citrusnog voća (najčešće je to limun), naribane korice istog voća, …

Prethodna objava: «kolač od malina Savršeno kremast kolač s malinama
Sljedeća objava: Kopriva u tempuri – slana i slatka verzija »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.