• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / 2 recepta za savršenu pripremu bifteka
Biftek s povrćem

2 recepta za savršenu pripremu bifteka

Objavljeno: 22.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Biftek odnosno juneći file, smatra se najfinijim i najmekšim komadom junećeg mesa koje, u kombinaciji sa brojnim drugim sastojcima, čini zaista nevjerojatnu kombinaciju okusa, koja izaziva pravo zadovoljstvo svih onih koji vole ovaj tip mesa. Naime, važno je napomenuti kako je biftek zaista jedno od vrhunskih jela koje drži poprilično visoku cijenu po različitim restoranima, a jedna od najpopularnijih inačica je biftek u umaku od tartufa.

Danas ga možemo spremiti na više načina, s različitim prilozima i umacima. Sve ovisi o tome na koji način vam je najukusniji i što od namirnica imate u hladnjaku.

Jedno od popularnijih jela zasigurno se smatra biftek u zelenom papru, a za koji vam donosimo recept.

Recept za biftek u zelenom papru

biftek u zelenom papru

Sastojci

(za 4 osobe)

  • 4 bifteka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 30 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 40 g zelenog papra
  • 4 žlice prošeka
  • vegeta
  • malo brašna ili gustina

Priprema

  1. Prvo uzmite meso i ispecite ga na tavi, na laganijoj vatri oko 2-3 minute sa svake strane.
  2. Nakon toga ga izvadite i u tavu u kojoj ste ga pekli dodate prošeka, slatko vrhnje, maslac, vegete, brašno (ili gustin) te malo vode.
  3. Važno je sve prokuhati nekoliko minuta nakon čega umješate zeleni papar.
  4. Biftek na ovaj način možete poslužiti uz sve priloge i umake.

Marinirani biftek još je jedan od recepata koji možete poslužiti svojim gostima.

Recept za marinirani biftek

marinirani biftek

Sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice soka od naranče
  • bijeli luk
  • 125 ml bijelog vina
  • 80 ml bijelog octa
  • 2 žlice šećera šećera
  • 1 žlica origana (ako ne volite previše miris origana, onda preporučujemo jednu malu žličicu)
  • 1 m. žlica papra
  • 1 žlica vegete

Priprema

Sve sastojke stavite u zdjelicu i dobro ih izmješate, a nakon toga premažete biftek

Najbolja opcija bi bila da ga stavite u vrećicu (možete i onu za pečenje) s marinadom, promiješate rukama i ostavite u hladnjaku preko noći da meso odstoji u marinadi. Nakon toga, drugi dan, stavite meso na tavu i pecite 4-5 minuta.

Foto: RitaE/Pixabay; Felix Wolf/Pixabay

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Nabujak od kestena i tjestenine

Vjerujemo kako je svatko od vas isprobao najpoznatiji oblik kestena u kuhinji - kesten pire, no jeste li ikada išli dalje sa eksperimentiranjem? Kesten, kao i ostalo orašasto voće savršeno pristaje raznim tjesteninama. U …

Prekmurska gibanica

Gibanica je vrsta hrvatske slojevite pite, uglavnom nadjevene bijelim kravljim sirom sa uljem i jajima, ili s mesom, krumpirom, ili špinatom. Može se primjetiti kako je gibanica dosta slična piti, no razlika leži u nešto …

karamelizirane jabuke

Karamelizirane jabuke

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim …

Prethodna objava: « Tjestenina sa šparogama i vrhnjem
Sljedeća objava: Najsočnija pečena patka Pečena patka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.