• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Recepti / Glavna jela / 2 recepta za savršenu pripremu bifteka
Biftek s povrćem

2 recepta za savršenu pripremu bifteka

Objavljeno: 22.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Biftek odnosno juneći file, smatra se najfinijim i najmekšim komadom junećeg mesa koje, u kombinaciji sa brojnim drugim sastojcima, čini zaista nevjerojatnu kombinaciju okusa, koja izaziva pravo zadovoljstvo svih onih koji vole ovaj tip mesa. Naime, važno je napomenuti kako je biftek zaista jedno od vrhunskih jela koje drži poprilično visoku cijenu po različitim restoranima, a jedna od najpopularnijih inačica je biftek u umaku od tartufa.

Danas ga možemo spremiti na više načina, s različitim prilozima i umacima. Sve ovisi o tome na koji način vam je najukusniji i što od namirnica imate u hladnjaku.

Jedno od popularnijih jela zasigurno se smatra biftek u zelenom papru, a za koji vam donosimo recept.

Recept za biftek u zelenom papru

biftek u zelenom papru

Sastojci

(za 4 osobe)

  • 4 bifteka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 30 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 40 g zelenog papra
  • 4 žlice prošeka
  • vegeta
  • malo brašna ili gustina

Priprema

  1. Prvo uzmite meso i ispecite ga na tavi, na laganijoj vatri oko 2-3 minute sa svake strane.
  2. Nakon toga ga izvadite i u tavu u kojoj ste ga pekli dodate prošeka, slatko vrhnje, maslac, vegete, brašno (ili gustin) te malo vode.
  3. Važno je sve prokuhati nekoliko minuta nakon čega umješate zeleni papar.
  4. Biftek na ovaj način možete poslužiti uz sve priloge i umake.

Marinirani biftek još je jedan od recepata koji možete poslužiti svojim gostima.

Recept za marinirani biftek

marinirani biftek

Sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice soka od naranče
  • bijeli luk
  • 125 ml bijelog vina
  • 80 ml bijelog octa
  • 2 žlice šećera šećera
  • 1 žlica origana (ako ne volite previše miris origana, onda preporučujemo jednu malu žličicu)
  • 1 m. žlica papra
  • 1 žlica vegete

Priprema

Sve sastojke stavite u zdjelicu i dobro ih izmješate, a nakon toga premažete biftek

Najbolja opcija bi bila da ga stavite u vrećicu (možete i onu za pečenje) s marinadom, promiješate rukama i ostavite u hladnjaku preko noći da meso odstoji u marinadi. Nakon toga, drugi dan, stavite meso na tavu i pecite 4-5 minuta.

Foto: RitaE/Pixabay; Felix Wolf/Pixabay

Kategorije: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Pita od sira

Kad spominjemo slastice i brojne kolače te torte, dobro bi bilo spomenuti i one kolače čiji su ljubitelji oduvijek više bile naše mame i bake, nego mi sami. Pritom mislimo na razne kolače od dizanih tijesta, a pod kojim …

Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta

Vrijeme je prehlade i gripe... Uhvatilo je i mene, ali nema te bolesti koja će me držati podalje od kuhinje i zato vam donosim recept za ove predivne kekse od cimeta i đumbira. Đumbir je bogat gingerolom koji potiče …

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

Previous Post: « Tjestenina sa šparogama i vrhnjem
Next Post: Najsočnija pečena patka Pečena patka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.