• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / 2 recepta za savršenu pripremu bifteka
Biftek s povrćem

2 recepta za savršenu pripremu bifteka

Objavljeno: 22.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Biftek odnosno juneći file, smatra se najfinijim i najmekšim komadom junećeg mesa koje, u kombinaciji sa brojnim drugim sastojcima, čini zaista nevjerojatnu kombinaciju okusa, koja izaziva pravo zadovoljstvo svih onih koji vole ovaj tip mesa. Naime, važno je napomenuti kako je biftek zaista jedno od vrhunskih jela koje drži poprilično visoku cijenu po različitim restoranima, a jedna od najpopularnijih inačica je biftek u umaku od tartufa.

Danas ga možemo spremiti na više načina, s različitim prilozima i umacima. Sve ovisi o tome na koji način vam je najukusniji i što od namirnica imate u hladnjaku.

Jedno od popularnijih jela zasigurno se smatra biftek u zelenom papru, a za koji vam donosimo recept.

Recept za biftek u zelenom papru

biftek u zelenom papru

Sastojci

(za 4 osobe)

  • 4 bifteka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 30 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 40 g zelenog papra
  • 4 žlice prošeka
  • vegeta
  • malo brašna ili gustina

Priprema

  1. Prvo uzmite meso i ispecite ga na tavi, na laganijoj vatri oko 2-3 minute sa svake strane.
  2. Nakon toga ga izvadite i u tavu u kojoj ste ga pekli dodate prošeka, slatko vrhnje, maslac, vegete, brašno (ili gustin) te malo vode.
  3. Važno je sve prokuhati nekoliko minuta nakon čega umješate zeleni papar.
  4. Biftek na ovaj način možete poslužiti uz sve priloge i umake.

Marinirani biftek još je jedan od recepata koji možete poslužiti svojim gostima.

Recept za marinirani biftek

marinirani biftek

Sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice soka od naranče
  • bijeli luk
  • 125 ml bijelog vina
  • 80 ml bijelog octa
  • 2 žlice šećera šećera
  • 1 žlica origana (ako ne volite previše miris origana, onda preporučujemo jednu malu žličicu)
  • 1 m. žlica papra
  • 1 žlica vegete

Priprema

Sve sastojke stavite u zdjelicu i dobro ih izmješate, a nakon toga premažete biftek

Najbolja opcija bi bila da ga stavite u vrećicu (možete i onu za pečenje) s marinadom, promiješate rukama i ostavite u hladnjaku preko noći da meso odstoji u marinadi. Nakon toga, drugi dan, stavite meso na tavu i pecite 4-5 minuta.

Foto: RitaE/Pixabay; Felix Wolf/Pixabay

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

cokoladna babka

Čokoladna babka – najukusniji čokoladni kruh

Predivno mekano tijesto, aromatizirano narančom i rumom te punjeno bogatom čokoladnom kremom - cure vam sline?!? I meni isto kod pomisli na ovu predivnu čokoladnu štrucu, poznatu pod nazivom čokoladna babka. Ako ste …

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

Prethodna objava: « Tjestenina sa šparogama i vrhnjem
Sljedeća objava: Najsočnija pečena patka Pečena patka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.