Ako možemo izdvojiti jedno jelo koje će probuditi sva naša osjetila, to je zasigurno biftek u umaku od tartufa. Mekana junetina i aromatični tartufi odlična su kombinacija koju možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Ovaj jednostavan i brzi obrok može biti vaš izbor ako se želite iskazati za neke specijalne prigode, a dodatan plus je i to što nećete trebati provesti puno vremena u kuhinji.
Recept za biftek u umaku od tartufa
Sastojci
- 900 g junetine
- sol
- papar
- senf
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g mljevenih tartufa
Priprema jela
Prije nego što počnete s procesom spremanja začinite meso. Pravila nema puno osim što se možete poigrati sa začinima i meso posoliti, popapriti te premazati senfom i malo nauljiti. Meso je potrebno prije narezati i nakon toga posložiti u posebnu posudu te ostaviti u pacu preko noći.
Drugi dan možete započeti sa spremanjem ovog ukusnog jela. Maslac stavite da se otopi na tavi, a zatim dodajte narezane komade mesa i popržite ih na laganoj vatri. Kada je meso gotovo, izvadite ga van i u tavu dodajte mljeveni tartuf i vrhnje za kuhanje.
Pustite da umak prokuha i dodajte ispečeno meso te pustite da se krčka još 10 minuta. Kada je jelo gotovo, poslužite ga s tjesteninom koju ste prethodno skuhali. Jelo će imati još bolji okus uz pravo vino.
Foto: LUM3N/Pixabay; Terje/Pexels
Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.