• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Biftek u umaku od tartufa
biftek u umaku od tartufa

Biftek u umaku od tartufa

Objavljeno: 29.03.2019. Autor: Martina Lovaković

Ako možemo izdvojiti jedno jelo koje će probuditi sva naša osjetila, to je zasigurno biftek u umaku od tartufa. Mekana junetina i aromatični tartufi odlična su kombinacija koju možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Ovaj jednostavan i brzi obrok može biti vaš izbor ako se želite iskazati za neke specijalne prigode, a dodatan plus je i to što nećete trebati provesti puno vremena u kuhinji.

Recept za biftek u umaku od tartufa

biftek

Sastojci

  • 900 g junetine
  • sol
  • papar
  • senf
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g mljevenih tartufa

Priprema jela

Prije nego što počnete s procesom spremanja začinite meso. Pravila nema puno osim što se možete poigrati sa začinima i meso posoliti, popapriti te premazati senfom i malo nauljiti. Meso je potrebno prije narezati i nakon toga posložiti u posebnu posudu te ostaviti u pacu preko noći.

Drugi dan možete započeti sa spremanjem ovog ukusnog jela. Maslac stavite da se otopi na tavi, a zatim dodajte narezane komade mesa i popržite ih na laganoj vatri. Kada je meso gotovo, izvadite ga van i u tavu dodajte mljeveni tartuf i vrhnje za kuhanje.

Pustite da umak prokuha i dodajte ispečeno meso te pustite da se krčka još 10 minuta. Kada je jelo gotovo, poslužite ga s tjesteninom koju ste prethodno skuhali. Jelo će imati još bolji okus uz pravo vino.

Foto: LUM3N/Pixabay; Terje/Pexels 

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladna torta

Možete li danas zamisliti rođendan bez čokoladne torte koja zapravo na neki način služi kao finale onog što smo silno iščekivali. Već duži niz godina ako malo bolje pogledate skoro svako drugo dijete kad ga pitate koja …

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

limun ploske

Limun ploške

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra …

Prethodna objava: «Palačinke s orasima Brze i ukusne palačinke s orasima
Sljedeća objava: Špageti Bolognese »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.