• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Biftek u umaku od tartufa
biftek u umaku od tartufa

Biftek u umaku od tartufa

Objavljeno: 29.03.2019. Autor: Martina Lovaković

Ako možemo izdvojiti jedno jelo koje će probuditi sva naša osjetila, to je zasigurno biftek u umaku od tartufa. Mekana junetina i aromatični tartufi odlična su kombinacija koju možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Ovaj jednostavan i brzi obrok može biti vaš izbor ako se želite iskazati za neke specijalne prigode, a dodatan plus je i to što nećete trebati provesti puno vremena u kuhinji.

Recept za biftek u umaku od tartufa

biftek

Sastojci

  • 900 g junetine
  • sol
  • papar
  • senf
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g mljevenih tartufa

Priprema jela

Prije nego što počnete s procesom spremanja začinite meso. Pravila nema puno osim što se možete poigrati sa začinima i meso posoliti, popapriti te premazati senfom i malo nauljiti. Meso je potrebno prije narezati i nakon toga posložiti u posebnu posudu te ostaviti u pacu preko noći.

Drugi dan možete započeti sa spremanjem ovog ukusnog jela. Maslac stavite da se otopi na tavi, a zatim dodajte narezane komade mesa i popržite ih na laganoj vatri. Kada je meso gotovo, izvadite ga van i u tavu dodajte mljeveni tartuf i vrhnje za kuhanje.

Pustite da umak prokuha i dodajte ispečeno meso te pustite da se krčka još 10 minuta. Kada je jelo gotovo, poslužite ga s tjesteninom koju ste prethodno skuhali. Jelo će imati još bolji okus uz pravo vino.

Foto: LUM3N/Pixabay; Terje/Pexels 

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Okruglice od šljiva

Šljiva je idealno voće za pripremanje slatkih jela i deserata. Izvrsno se slaže sa ostalim voćem, ali može stajati i samostalno kao dodatak. Na našem području postoji jedno tradicionalno jelo sa šljivama - okruglice od …

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

Prethodna objava: «Palačinke s orasima Brze i ukusne palačinke s orasima
Sljedeća objava: Špageti Bolognese »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.