• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Najsočnija pečena patka
Pečena patka

Najsočnija pečena patka

Objavljeno: 22.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Kako je purica postala neizostavna kombinacija božićnih ručkova i svih drugih svečanih događanja, tako se u zadnje vrijeme sve više razmišlja o patki kao solidnoj zamjeni i želji da probamo nešto novo, pripremljeno na pomalo drugačiji način. Dakle, ako vam je dosadila punjena purica ili klasična purica s mlincima, svakako savjetujemo pripremu i posluživanje patke.

Danas su se pojavili brojni recepti pomoću kojih zaista možete dobiti pravi ručak iz snova, poput onog u restoranu sa pet zvjezdica, a mi vam donosimo naš najdraži.

Recept za pečenu patku

pecena patka sa zacinima

Sastojci

  • 1 naranča
  • 250 ml vode
  • 2 žlice vegete
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice octa
  • 40 g meda

Priprema

Uzmite patku, dobro ju očistite i natrljajte vegetom izvana i iznutra.

U posebnoj zdjeli pomiješajte med, ocat i vodu s malo ulja, s čime premažete patku sa svih strana i pričekate da se dobro upije.

Nakon toga u utrobu same patke savite naranču.

Nakon što se smjesa dobro upila patku stavite peći u pećnicu na 190°C, prilikom čega ju možete polijevati s preostalim umakom od meda i octa.

Nakon što je pečena, servirajte ju uz neki prilog, no najviše preporučujemo klasičan pečeni krumpir iz pećnice ili pekarski krumpir začinjen sa malo začinskog bilja.

Zahvaljujući mogućnosti spremanja na više načina, patka je, u zadnje vrijeme, postala popularan izbor koji se smatra vrhunskim specijalitetom. Na vama je da odaberete na koji način ćete ju spremiti. Ovaj recept je samo jedan od primjera kako savršeno spremiti patku, a na vama je da upotrijebite maštu i možda još nešto nadodate.

Foto: Matěj Vrtil/Pixabay; GeneMa/Pixabay

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Sladoled od ljubičastog batata

Drugo lice batata: domaći sladoled

Iako pomalo teška srca, ali vrijeme je i za takve obrate u mome životu, pišem vam kolumnu o mojih 40 dana bez rafiniranog šećera. Da, da dobro ste pročitali 40 DANA BEZ ŠEĆERA. Priznajem, iako sam do sada izbjegavala …

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

Prethodna objava: «Biftek s povrćem 2 recepta za savršenu pripremu bifteka
Sljedeća objava: Torta “Proljetna vila” voćna torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.