• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Najsočnija pečena patka
Pečena patka

Najsočnija pečena patka

Objavljeno: 22.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Kako je purica postala neizostavna kombinacija božićnih ručkova i svih drugih svečanih događanja, tako se u zadnje vrijeme sve više razmišlja o patki kao solidnoj zamjeni i želji da probamo nešto novo, pripremljeno na pomalo drugačiji način. Dakle, ako vam je dosadila punjena purica ili klasična purica s mlincima, svakako savjetujemo pripremu i posluživanje patke.

Danas su se pojavili brojni recepti pomoću kojih zaista možete dobiti pravi ručak iz snova, poput onog u restoranu sa pet zvjezdica, a mi vam donosimo naš najdraži.

Recept za pečenu patku

pecena patka sa zacinima

Sastojci

  • 1 naranča
  • 250 ml vode
  • 2 žlice vegete
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice octa
  • 40 g meda

Priprema

Uzmite patku, dobro ju očistite i natrljajte vegetom izvana i iznutra.

U posebnoj zdjeli pomiješajte med, ocat i vodu s malo ulja, s čime premažete patku sa svih strana i pričekate da se dobro upije.

Nakon toga u utrobu same patke savite naranču.

Nakon što se smjesa dobro upila patku stavite peći u pećnicu na 190°C, prilikom čega ju možete polijevati s preostalim umakom od meda i octa.

Nakon što je pečena, servirajte ju uz neki prilog, no najviše preporučujemo klasičan pečeni krumpir iz pećnice ili pekarski krumpir začinjen sa malo začinskog bilja.

Zahvaljujući mogućnosti spremanja na više načina, patka je, u zadnje vrijeme, postala popularan izbor koji se smatra vrhunskim specijalitetom. Na vama je da odaberete na koji način ćete ju spremiti. Ovaj recept je samo jedan od primjera kako savršeno spremiti patku, a na vama je da upotrijebite maštu i možda još nešto nadodate.

Foto: Matěj Vrtil/Pixabay; GeneMa/Pixabay

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

tart od limuna

Osvježavajući tart od limuna

Danas imam za vas jedno ukusno svileno iznenađenje za vašeg dragog jer Valentinovo nam je sve bliže :) Tart od limuna kojim ćete ga iznenaditi je vrlo ukusan i osvježavajuć, a svojim aromama ga mora jednostavno …

Prethodna objava: «Biftek s povrćem 2 recepta za savršenu pripremu bifteka
Sljedeća objava: Torta “Proljetna vila” voćna torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.