Francuski croissant jedan je od najpoznatijih pekarskih proizvoda napravljenih od lisnatog tijesta. Iako mnogi misle da je nastao upravo u Francuskoj, njegovo pravo porijeklo je austrijsko. …
Domaće lisnato tijesto
Lisnato tijesto mnogima je omiljena vrsta tijesta. S njime se mogu raditi razna jela, ali najpoznatiji je kao dio slastica ili koktel-zalogajčića. Lisnato tijesto najčešće punimo raznim …
Štrudla od jabuka
Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi …
Kremšnite
Kako je ovaj divan desert postao tako popularan u našoj zemlji? Doputovao je na naše prostore u glavi slastičara Đure Lukačića koji je radio u Beču i zatim između dva rata odlučio počastiti …
Lisnato tijesto sa malinama
Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. …
Croissant
Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o …
Punjeni lungić
Kada krenemo razmišljati o specijalitetima, prvo pomislimo na razne vrste mesa, jer ipak veći dio populacije jede raznovrsno, ali meso svakako najviše. Među fine odreske spada i sam …