Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi želite nešto slatko, voćno, zasitno i fino i odličan je način za iskoristiti sve ove jabuka koje dozrijevaju.

Prvo što trebate učiniti je namočiti grožđice i ostavite ih tako 15 ili 20 minuta. U tavici otopite maslac i zatim na njega dodajte oguljene i narezane jabuke kao i limunov sok i naribanu koricu jednog limuna. Smanjite vatru i kuhajte ovu smjesu deset minuta. Kada se šećer u potpunosti otopi i stvori se gusti sirup možete dodati ocijeđene grožđice i cimet.
Odaberite jedan stoljnjak ili veliku krpu koji će vam služiti samo u ove svrhe. Položite lisnato na krpu i napunite ga filom koju ste upravo napravili. Volite li malo sočnije, možete staviti još malo maslaca na filu i zatim zamotati. Vrh lisnatog tjesta premažite žumanjkom posipati još mrvicom cimeta i smeđeg šećera. Pecite u pećnici na 220°C 25 minuta dok ne dobije lijepu boju. Jednako će biti ukusno, hladno i mlako. Dobar tek!
Sastojci:
- paket lisnatog tijesta
- 45 g smeđeg šećera
- 500 g jabuka
- 30 g grožđica
- cimet u prahu
- 30 g maslaca
- kora neprskanog limuna
- žlica limunova soka
Autor: L.K.