• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Štrudla od jabuka
štrudla od jabuka
Štrudla od jabuka, Foto: Catalin Petolea/Shutterstock

Štrudla od jabuka

Objavljeno: 19.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi želite nešto slatko, voćno, zasitno i fino i odličan je način za iskoristiti sve ove jabuka koje dozrijevaju.

štrudla od jabuka
Štrudla od jabuka, Foto: Catalin Petolea/Shutterstock

Prvo što trebate učiniti je namočiti grožđice i ostavite ih tako 15 ili 20 minuta. U tavici otopite maslac i zatim na njega dodajte oguljene i narezane jabuke kao i limunov sok i naribanu koricu jednog limuna. Smanjite vatru i kuhajte ovu smjesu deset minuta. Kada se šećer u potpunosti otopi i stvori se gusti sirup možete dodati ocijeđene grožđice i cimet.

Odaberite jedan stoljnjak ili veliku krpu koji će vam služiti samo u ove svrhe. Položite lisnato na krpu i napunite ga filom koju ste upravo napravili. Volite li malo sočnije, možete staviti još malo maslaca na filu i zatim zamotati. Vrh lisnatog tjesta premažite žumanjkom posipati još mrvicom cimeta i smeđeg šećera. Pecite u pećnici na 220°C 25 minuta dok ne dobije lijepu boju. Jednako će biti ukusno, hladno i mlako. Dobar tek!

Sastojci:

  • paket lisnatog  tijesta
  • 45 g smeđeg šećera
  • 500 g  jabuka
  • 30 g grožđica
  • cimet u prahu
  • 30 g maslaca
  • kora neprskanog limuna
  • žlica limunova soka

 Autor: L.K.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

kikiriki kakao torta

Kikiriki kakao torta

Čokolada i kikiriki maslac su baš dobitna kombinacija, još kad su spojeni u jednu finu tortu dobijete pravu eksploziju okusa. Kakao biskvit za ovu tortu, iako je bez jaja, jako je sočan i pun okusa. Krema je na bazi …

loptice od lješnjaka

Loptice od lješnjaka

Kada nemate vremena za spremanje kolača i torti za čiju pripremu treba puno vremena, vrijeme je da se okrenete jednostavnim receptima. Loptice od lješnjaka brze su, izdašne i ukusne loptice kojima nećete moći odoljeti. …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici …

Prethodna objava: «cordon bleu Cordon bleu
Sljedeća objava: Bijela čokolada »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.