• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Punjeni lungić
punjeni lungić

Punjeni lungić

Objavljeno: 24.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Kada krenemo razmišljati o specijalitetima, prvo pomislimo na razne vrste mesa, jer ipak veći dio populacije jede raznovrsno, ali meso svakako najviše.

Među fine odreske spada i sam lungić, koji se dosta često zna naručivati po restoranima, a da ne pričamo o tome kako domaćice vole pripremati ovaj tip mesa.

Lungić ili svinjski biftek smatra se najcjenjenijim komadom svinjskog mesa. To je najmanji dio svinje i zbog toga se cijena skoro uvijek kreće među onim višeg cjenovnog ranga. Zadnji dio koristi se za steak, dok se srednji dio zna koristiti za svinjske medaljone. Iz najtanjeg dijela režu se fileti. Lungić je pogodan za pečenje i naravno prženje.

Lungić ili biftek sadrži jako malo masnoće, a znamo da je masnoća praktički zaštitni znak svinjetine i da se od svih mesa ona najmanje preporuča. Međutim s lungićem je malo drugačija priča, a da ne pričamo kako se od njega daju složiti zaista fina jela. Među njih možemo ubrojiti i punjeni lungić.

Punjeni lungić (za dvije osobe)

  • 350 g svinjećeg lungića
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 1 jaje
  • malo soli (po vlastitoj procjeni)

Uzmite komad mesa i dobro ga istučete te raširite kako biste ga pripremili za punjenje. Kada ste ga pripremili utrljajte sol i naslažite šunku i sir te ga zarolajte i krajeve smotajte prema unutrašnjosti kako sadržaj nebi iscurio. Na prethodno zagrijano ulje stavite peći meso te ga okrečite da se ravnomjerno ispeče.

Kada ste završili s mesom, uzmite lisnato tijesto i dobro ga razvaljajate, a kada se ohladi uzmite meso i omotajte ga lisnatim. Nakon toga stavite u pećnicu na 20 minuta na 180 stupnjeva.

Predlažemo vam još da probate lungić s povrćem i lungić u umaku od šampinjona, definitivno su za prste oblizati!

Foto: Bochkarev Photography/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Orange curd bez jaja

Orange curd bez jaja

CURD je voćna krema porijeklom iz Engleske, a vrlo je slična marmeladi od citrusa. U tradicionalnom receptu sastoji se od svježe iscjeđenog soka nekog citrusnog voća (najčešće je to limun), naribane korice istog voća, …

pita od čokolade

Pita od čokolade

Čokolada, čokolada i samo čokolada... Tako će mnogi odgovoriti kada ih pitate kakve vrste kolača vole i bez kojih nikako ne bi mogli. Čokoladni kolači i torte predstavljaju najpopularnije deserte koje mnogi vole spremati …

mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. …

Prethodna objava: « Pekarski krumpir
Sljedeća objava: Grah varivo »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.