• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Lisnato tijesto sa malinama
lisnato tijesto
Lisnato tijesto, Foto: HIrurg/Shutterstock

Lisnato tijesto sa malinama

Objavljeno: 28.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. Svuda oko nas u ovo ljetno vrijeme buja sočno voće, a za našu lisnatu kombinaciju ovoga puta odabiremo maline.

lisnato tijesto
Lisnato tijesto, Foto: HIrurg/Shutterstock

Uzmite svih 200 g lisnatog tijesta i razvaljajte ga valjkom na debljinu od oko 3 mm. Sada izrežite na njemu 12 kolutova koji će biit promjera 5 ili 6 centimetara. Možete se poslužiti rezačem tijesta ili pak širokom čašom ili zdjelicom kako biste dobili jednake krugove. Kalupe premažite hladom vodom i stavite u njih tijesto. Svaki komadić tijesta nekoliko puta upiknite viljuškom. Sve ostavite da odstoji pola sata.

Zagrijte pečnicu na 180° C  i na svaki komad tijesta postavite foliju i kupčić riže kak bi ostalo malo udubljenje po pečenju. Nakon 15 minuta sve izvadite i maknite foliju sa tijesta. Sada je vrijeme da istučete slatko vrhnje i šećer u prahu. Stavite ga u vrećicu za ukrašavanje i na svako lisnato tijesto istisnite kup. U njega zataknite oprane i osušene maline i polijte želeom od marelice koji je potrebno samo otopiti u zdjelici sa jednom žlicom vode. Ohladite i poslužite. Dobar tek!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 2.5 dcl slatkog vrhnja
  • 25 g šećera u prahu
  • 2 žlice želatine od marelica
  • 200 g lisnatog tijesta
  • 200 g malina

Autor: L.K.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Čokolada! Oh, kako li je samo volimo. Ima li bolje namirnice za konzumirati kada trebate mali energetski poticaj ili kada vaši okusni pupoljci jednostavno traže nešto zanimljivo kako bi se malo rasplesali? Čokoladni …

Prethodna objava: «goveđa juha Goveđa juha sa graškom, mrkvom i repom
Sljedeća objava: Baklava baklava»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.