• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Lisnato tijesto sa malinama
lisnato tijesto
Lisnato tijesto, Foto: HIrurg/Shutterstock

Lisnato tijesto sa malinama

Objavljeno: 28.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. Svuda oko nas u ovo ljetno vrijeme buja sočno voće, a za našu lisnatu kombinaciju ovoga puta odabiremo maline.

lisnato tijesto
Lisnato tijesto, Foto: HIrurg/Shutterstock

Uzmite svih 200 g lisnatog tijesta i razvaljajte ga valjkom na debljinu od oko 3 mm. Sada izrežite na njemu 12 kolutova koji će biit promjera 5 ili 6 centimetara. Možete se poslužiti rezačem tijesta ili pak širokom čašom ili zdjelicom kako biste dobili jednake krugove. Kalupe premažite hladom vodom i stavite u njih tijesto. Svaki komadić tijesta nekoliko puta upiknite viljuškom. Sve ostavite da odstoji pola sata.

Zagrijte pečnicu na 180° C  i na svaki komad tijesta postavite foliju i kupčić riže kak bi ostalo malo udubljenje po pečenju. Nakon 15 minuta sve izvadite i maknite foliju sa tijesta. Sada je vrijeme da istučete slatko vrhnje i šećer u prahu. Stavite ga u vrećicu za ukrašavanje i na svako lisnato tijesto istisnite kup. U njega zataknite oprane i osušene maline i polijte želeom od marelice koji je potrebno samo otopiti u zdjelici sa jednom žlicom vode. Ohladite i poslužite. Dobar tek!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 2.5 dcl slatkog vrhnja
  • 25 g šećera u prahu
  • 2 žlice želatine od marelica
  • 200 g lisnatog tijesta
  • 200 g malina

Autor: L.K.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

palacinke od razenog brasna

Recept za ukusne palačinke od raženog brašna

Mekane, elastične, ukusne i mirišljave palačinke od raženog brašna osvojit će vas isti tren kad ih probate. Malo promjene od kolača nikome ne škodi, zar ne? Recept za palačinke od raženog brašna: Sastojci: 50 g …

coca-cola torta

Coca-cola torta

Teško je zamisliti život bez uživanja u pravim poslasticama, koje predstavlju raj za nepce skoro svakog čovjeka. To su slatkiši čije konzumiranje pruža sreću velikom broju pojedinaca, a kako i ne bi kada se radi o …

Slatka bomba: Snickers tart

Tartovi i pite su deserti po mojoj mjeri. Volim eksperimentirati s nadjevima i punjenjima i čuditi se kako je svaka kombinacija sve bolja i bolja. Ovo je recept za tart koji me okusom jako podsjeća na Snickers sa …

Prethodna objava: «goveđa juha Goveđa juha sa graškom, mrkvom i repom
Sljedeća objava: Baklava baklava»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.