• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Zabavni i ukusni Toffifee keksi
Toffifee keksi

Zabavni i ukusni Toffifee keksi

Objavljeno: 12.12.2018. Autor: Kristina Šaško

Ako ovog Božića želite napraviti nešto malo drugačije keksiće, a koji će posebno oduševiti najmanje onda imam nešto cool za vas. Koliko god volimo klasike poput vanilin kiflica, linzera i medenjaka ponekad je baš fora isprobati nešto novo. Tako sam istraživajući kulinarska prostranstva Interneta naletila na ove zabavne i veoma ukusne kekse.

Amerikanci ih zovu Turtle cookies, ali mene više podsjećaju na toffifee.

toffifee keksici

Sastojci:

Tijesto:

  • 120 grama brašna
  • 40 grama kakaa
  • prstohvat soli
  • 110 grama margarina sobne temperature
  • 120 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Pjenasto umutite margarin, šećer i vanilin šećer, a zatim dodajte brašno, kakao, mlijeko, jedno jaje i prstohvat soli.
  2. Ako će vam biti teško miksati, tijesto možete i mijesiti no pritom ćete poprilično zaprljati ruke.
  3. Tijesto je jako brzo gotovo, dovoljno je da se svi sastojci fino sjedine.
  4. Tijesto stavite na hlađenje na sat vremena u frižider.
  5. Dok se tijesto odmara nasjeckajte lješnjake.

Sastojci za umakanje keksića:

  • 1 bjelanjak
  • cca. 180 grama sjeckanih lješnjaka

Priprema:

  1. Od tijesta radite male kuglice koje umačete u bjelanjak kojeg ste prethodno pjenasto umutili.
  2. Cijelu kuglicu zatim umotate u sjeckane lješnjake i prebacite u lim obložen papirom za pečenje.
  3. Svakoj tako pripremljenoj kuglici napravite malu udubinu u sredini kamo će kasnije ići krema od karamele.
  4. Udubinu možete raditi malom žličicom, ali najbrže i najjednostavnije će vam ići ako je napravite prstima.
  5. Keksiće pecite na 180 stupnjeva cca. 15 minuta. Ako niste sigurni jesu li pečeni, možete provjeriti dno keksića (ako su dobili blagu boju to je to).
  6. Kad ih izvadite iz pećnice primijetiti ćete da je većina udubina koje ste napravili nestala, ali to lagano dotjerate sa malom žličicom tako da opet pritisnete središnji dio i popravite udubine.
  7. Radite to dok su keksići još vrući jer će se kasnije stvrdnuti.

Toffifee keksi priprema

Krema od karamele:

  • 150 grama mekanih karamel bombona
  • 3-4 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Rastopite karamel bombone zajedno sa slatkim vrhnjem kako biste dobili glatku smjesu.
  2. Karamele možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa zaliti vrućim slatkim vrhnjem.
  3. Druga opcija je da vam vrhnje zakipi i da u njih ubacite karamele i lagano dalje zagrijavate dok se sve ne otope.
  4. Kremu od karamele radite kad su vam keksići već pečeni kako biste je odmah mogli početi nanositi.
  5. Na svakom keksu popunite udubinu sa pripremljenom kremom od karamele.

Toffifee keksi

Dobar vam tek! 🙂

Kristina Šaško
Kristina Šaško

Ja sam Kristina, autorica bloga Pinch of Amour u kojem me vodi ljubav prema ljudima koju izražavam kroz svoju hranu. Evo nešto malo više o meni… Sastojci: Velika i vesela Zagorska familija uz puno domaće hrane; Jedna genijalna baka koja me naučila nekoliko dobrih trikova; Najbolji muž na svijetu kao moralna podrška; Tucet hrabrih frendova koji ne odbijaju ni najčudnije kombinacije; Eksperimentalna skupina iz minus5, gdje radim kao product manager, poznata i kao ljubitelji dobrih slastica; Prstohvat ljubavi #pinchofamour; Žličica ludila; Šalica pozitive; Malo dobre volje. Dobro iskombinirani sastojci ne mogu dovesti do lošeg rezultata, pa se veselim što ću s vama dijeliti svoje kulinarske avanture. Ako nešto i pođe po zlu, ne brinite – been there, done that, uvijek možete reći da je baš tako trebalo ispasti.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

Rolat s borovnicama i kremom od vanilije

Pozdrav svim čitateljima! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna Priprema: …

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

Prethodna objava: «Cokoladna torta od maka Sočna torta od čokolade i maka
Sljedeća objava: Zdrava verzija popularnih brownies-a »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.