Razmišljate o tome da napravite tortu za blagdane?
Želite li nesto čokoladno, sočno i ukusno. Donosim vam recept za ovu fantaziju u kombinaciji sa makom i vanilijom.
Za sve slatkoljupce evo ljubav na čokoladni prvi pogled. 🤗
Sastojci:
Biskvit:
- 8 jaja
- 200 g glatkog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer Dolcela
- 3 zlice kakaa Kandit
- 0.5 dl mlijeka
- 0.5 dl biljnog ulja Zvijezda
- 3 žlice mljevenog maka
Krema:
- 5 žlica mljevenog maka
- 7 dcl mlijeka
- 100 g šećera
- 5 žumanjaka
- 3 žlice oštrog brašna
- 200 ml slatkog vrhnja Meggle
- 100 grama bijele čokolade
- 1 prašak za puding Dolcela
Glazura:
- 2oo ml slatkog vrhnja Meggle
- 200 g čokolade za kuhanje Dorina
Priprema:
Biskvit:
- Izmješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta.
- Dodajte brašno, kakao i mak, a zatim mlijeko i ulje.
- Dobivenu smjesu podijelite na 2 dijela te ispecite 2 jednaka tijesta u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 15-tak minuta.
- Izvadite i ostavite da se ohlade.
Krema:
- Rastopite bijelu čokoladu u mlijeku.
- S malo mlakog mlijeka umutite žumanjke pa dodajte šećer, brašno i prašak za puding te kuhajte dok se ne stisne (postane gusto i kremasto)
- Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- Slatko vrhnje izmješajte u čvrsti šlag. U razrađenu i ohlađenu kremu umješajte šlag i mak te premažite jedno tijesto polovicom kreme.
- Prekrijte drugim tijestom, premažite ostatkom kreme te zagladite površinu.
- Na nju nanesite glazuru.
Glazura:
- Slatko vhnje stavite da provri i zatim njime prelijte usitnjenu čokoladu.
- Miješajte dok smjesa ne postane glatka te je prelijte preko kolača.
Dekoracija je na vama! Dobar vam i slatki tek! 🍰

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.