• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Sočna torta od čokolade i maka
Cokoladna torta od maka

Sočna torta od čokolade i maka

Objavljeno: 10.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Razmišljate o tome da napravite tortu za blagdane?

Želite li nesto čokoladno, sočno i ukusno. Donosim vam recept za ovu fantaziju u kombinaciji sa makom i vanilijom.

Za sve slatkoljupce evo ljubav na čokoladni prvi pogled. 🤗

Cokoladna torta s makom

Sastojci:

Biskvit:

  • 8 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer Dolcela
  • 3 zlice kakaa Kandit
  • 0.5 dl mlijeka
  • 0.5 dl biljnog ulja Zvijezda
  • 3 žlice mljevenog maka

Krema:

  • 5 žlica mljevenog maka
  • 7 dcl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 5 žumanjaka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja Meggle
  • 100 grama bijele čokolade
  • 1 prašak za puding Dolcela

Glazura:

  • 2oo ml slatkog vrhnja Meggle
  • 200 g čokolade za kuhanje Dorina

Torta od cokolade i maka

Priprema:

Biskvit:

  1. Izmješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta.
  2. Dodajte brašno, kakao i mak, a zatim mlijeko i ulje.
  3. Dobivenu smjesu podijelite na 2 dijela te ispecite 2 jednaka tijesta u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 15-tak minuta.
  4. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Krema:

  1. Rastopite bijelu čokoladu u mlijeku.
  2. S malo mlakog mlijeka umutite žumanjke pa dodajte šećer, brašno i prašak za puding te kuhajte dok se ne stisne (postane gusto i kremasto)
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  4. Slatko vrhnje izmješajte u čvrsti šlag. U razrađenu i ohlađenu kremu umješajte šlag i mak te premažite jedno tijesto polovicom kreme.
  5. Prekrijte drugim tijestom, premažite ostatkom kreme te zagladite površinu.
  6. Na nju nanesite glazuru.

Glazura:

  1. Slatko vhnje stavite da provri i zatim njime prelijte usitnjenu čokoladu.
  2. Miješajte dok smjesa ne postane glatka te je prelijte preko kolača.

Cokoladna torta od maka

Dekoracija je na vama! Dobar vam i slatki tek! 🍰

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova …

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi. Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre …

Princes krafne koje ćete obožavati

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate …

Prethodna objava: «intervju s kristinom sasko Intervju s food blogericom: Kristina Šaško – Pinch of Amour
Sljedeća objava: Zabavni i ukusni Toffifee keksi Toffifee keksi»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.