• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Sočna torta od čokolade i maka
Cokoladna torta od maka

Sočna torta od čokolade i maka

Objavljeno: 10.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Razmišljate o tome da napravite tortu za blagdane?

Želite li nesto čokoladno, sočno i ukusno. Donosim vam recept za ovu fantaziju u kombinaciji sa makom i vanilijom.

Za sve slatkoljupce evo ljubav na čokoladni prvi pogled. 🤗

Cokoladna torta s makom

Sastojci:

Biskvit:

  • 8 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer Dolcela
  • 3 zlice kakaa Kandit
  • 0.5 dl mlijeka
  • 0.5 dl biljnog ulja Zvijezda
  • 3 žlice mljevenog maka

Krema:

  • 5 žlica mljevenog maka
  • 7 dcl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 5 žumanjaka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja Meggle
  • 100 grama bijele čokolade
  • 1 prašak za puding Dolcela

Glazura:

  • 2oo ml slatkog vrhnja Meggle
  • 200 g čokolade za kuhanje Dorina

Torta od cokolade i maka

Priprema:

Biskvit:

  1. Izmješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta.
  2. Dodajte brašno, kakao i mak, a zatim mlijeko i ulje.
  3. Dobivenu smjesu podijelite na 2 dijela te ispecite 2 jednaka tijesta u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 15-tak minuta.
  4. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Krema:

  1. Rastopite bijelu čokoladu u mlijeku.
  2. S malo mlakog mlijeka umutite žumanjke pa dodajte šećer, brašno i prašak za puding te kuhajte dok se ne stisne (postane gusto i kremasto)
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  4. Slatko vrhnje izmješajte u čvrsti šlag. U razrađenu i ohlađenu kremu umješajte šlag i mak te premažite jedno tijesto polovicom kreme.
  5. Prekrijte drugim tijestom, premažite ostatkom kreme te zagladite površinu.
  6. Na nju nanesite glazuru.

Glazura:

  1. Slatko vhnje stavite da provri i zatim njime prelijte usitnjenu čokoladu.
  2. Miješajte dok smjesa ne postane glatka te je prelijte preko kolača.

Cokoladna torta od maka

Dekoracija je na vama! Dobar vam i slatki tek! 🍰

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

limun ploske

Limun ploške

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra …

Prethodna objava: «intervju s kristinom sasko Intervju s food blogericom: Kristina Šaško – Pinch of Amour
Sljedeća objava: Zabavni i ukusni Toffifee keksi Toffifee keksi»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.