• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Sočna torta od čokolade i maka
Cokoladna torta od maka

Sočna torta od čokolade i maka

Objavljeno: 10.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Razmišljate o tome da napravite tortu za blagdane?

Želite li nesto čokoladno, sočno i ukusno. Donosim vam recept za ovu fantaziju u kombinaciji sa makom i vanilijom.

Za sve slatkoljupce evo ljubav na čokoladni prvi pogled. 🤗

Cokoladna torta s makom

Sastojci:

Biskvit:

  • 8 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer Dolcela
  • 3 zlice kakaa Kandit
  • 0.5 dl mlijeka
  • 0.5 dl biljnog ulja Zvijezda
  • 3 žlice mljevenog maka

Krema:

  • 5 žlica mljevenog maka
  • 7 dcl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 5 žumanjaka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja Meggle
  • 100 grama bijele čokolade
  • 1 prašak za puding Dolcela

Glazura:

  • 2oo ml slatkog vrhnja Meggle
  • 200 g čokolade za kuhanje Dorina

Torta od cokolade i maka

Priprema:

Biskvit:

  1. Izmješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta.
  2. Dodajte brašno, kakao i mak, a zatim mlijeko i ulje.
  3. Dobivenu smjesu podijelite na 2 dijela te ispecite 2 jednaka tijesta u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 15-tak minuta.
  4. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Krema:

  1. Rastopite bijelu čokoladu u mlijeku.
  2. S malo mlakog mlijeka umutite žumanjke pa dodajte šećer, brašno i prašak za puding te kuhajte dok se ne stisne (postane gusto i kremasto)
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  4. Slatko vrhnje izmješajte u čvrsti šlag. U razrađenu i ohlađenu kremu umješajte šlag i mak te premažite jedno tijesto polovicom kreme.
  5. Prekrijte drugim tijestom, premažite ostatkom kreme te zagladite površinu.
  6. Na nju nanesite glazuru.

Glazura:

  1. Slatko vhnje stavite da provri i zatim njime prelijte usitnjenu čokoladu.
  2. Miješajte dok smjesa ne postane glatka te je prelijte preko kolača.

Cokoladna torta od maka

Dekoracija je na vama! Dobar vam i slatki tek! 🍰

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi želite nešto slatko, voćno, …

Prethodna objava: «intervju s kristinom sasko Intervju s food blogericom: Kristina Šaško – Pinch of Amour
Sljedeća objava: Zabavni i ukusni Toffifee keksi Toffifee keksi»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.