Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove “domaće”.
Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta stvarno nije potreban. Pa da ponovimo: 2 bazna sastojaka i jedan dodajte po želji… I to je to! Čekate da se ohladi, nema kristalića leda i baš je kremast.
Ideju za recept sam našla kod prekrasne Nigelle i malo si prilagodila recept.
Recept za domaći sladoled
Sastojci
- 300 ml vrhnja za šlag
- 175 g kondenziranog mlijeka
- 2 žličice instant kave prelivene sa
- 20 ml vrele vode (pustite da se ohladi)*
*okus sladoleda nije baš kava, već okus najfinije ledene kave koju možete zamisliti😉
Priprema domaćeg sladoleda
- Kondenzirano mlijeko promiješajte s kavom.
- Vrhnje izradite u čvrsti šlag.
- Trećinu šlaga dobro promiješajte sa kondenziranim mlijekom i kavom, a onda lagano umiješajte ostatak šlaga u par navrata.
- Kad ste dobili kompaktnu smjesu, istresite je u posudu obloženu prozirnom folijom.
- Hladite u zamrzivaču 4-6 sati, kaže Nigella ali kod nas ne može toliko dugo stajati u zamrzivaču. 🙂
Pravila sam i sa ekstraktom vanilije (2 žličice su dovoljne), s kakaom (također 2 žličice prelila sa vrućom vodom), s rumom, ekstraktom badema…
Ma, u biti, dajte si mašti na volju i uživajte u ukusnom sladoledu.
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.