• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Deserti / Kreme i preljevi / Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Objavljeno: 27.05.2019. Autor: Irena Gavran

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove “domaće”.

Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta stvarno nije potreban. Pa da ponovimo: 2 bazna sastojaka i jedan dodajte po želji… I to je to! Čekate da se ohladi, nema kristalića leda i baš je kremast.

Ideju za recept sam našla kod prekrasne Nigelle i malo si prilagodila recept.

Recept za domaći sladoled

Sastojci

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 175 g kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice instant kave prelivene sa
  • 20 ml vrele vode (pustite da se ohladi)*

*okus sladoleda nije baš kava, već okus najfinije ledene kave koju možete zamisliti😉

Priprema domaćeg sladoleda

  1. Kondenzirano mlijeko promiješajte s kavom.
  2. Vrhnje izradite u čvrsti šlag.
  3. Trećinu šlaga dobro promiješajte sa kondenziranim mlijekom i kavom, a onda lagano umiješajte ostatak šlaga u par navrata.
  4. Kad ste dobili kompaktnu smjesu, istresite je u posudu obloženu prozirnom folijom.
  5. Hladite u zamrzivaču 4-6 sati, kaže Nigella ali kod nas ne može toliko dugo stajati u zamrzivaču. 🙂

Pravila sam i sa ekstraktom vanilije (2 žličice su dovoljne), s kakaom (također 2 žličice prelila sa vrućom vodom), s rumom, ekstraktom badema…

Ma, u biti, dajte si mašti na volju i uživajte u ukusnom sladoledu.

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorije: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

red velvet

Red Velvet

Red Velvet torta će vam donijeti još više ljubavi u ove „valentinovske“ dane, jer kad spojite oku ugodnu tortu čiji biskvit se crveni od stida jer ga je poljubila savršena krema od mascarponea, tko vas ne bi volio jer …

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo …

Previous Post: « Ružmarin
Next Post: Bosiljak »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.