• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Slasne rafaelo kocke
Rafaelo kocke, Foto: Sombat Muycheen/Shutterstock

Slasne rafaelo kocke

Objavljeno: 29.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom dućanu.

Rafaelo kocke, Foto: Sombat Muycheen/Shutterstock

Ako želite napraviti svoje rafaelo kocke, morat ćete izdvojiti malo više od sat vremena kako biste dobili ovaj kolač. Jede ga se u svim godišnjim dobima jer su namirnice stalno prisutne, ali izvrstan je ljeti jer kokos i njegov okus vežemo za toplije krajeve.

Za pripremu Rafaelo kocki potrebno vam je:

Tijesto:

  • 25 dkg šećera
  • snijeg od 5 bjelanjaka
  • 15 dkg oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 dkg kokos brašna
  • sok od jednog limuna

Krema:

  • 5 žumanjaka
  • 0,5 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 vanili šećer
  • 25 dkg margarina

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte im šećer, brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivo, limunov sok i kokos. Smijesu izlijte na lim za pečenje i pecite 30 min na 180 stupnjeva. U mlijeku kuhajte brašno, šećer, vanili šećer i žutanjke. U ohlađenu smijesu umješajte margarin. premažite ispečeni kolač i posipajte sa kokosom.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Lebdeće činkice (bez jaja, ali s bananom)

Svi znamo za one male bucmaste (takozvane) američke palačinkice… Ako niste sigurni o čemu govorim, to su one male okrugle, one koje u filmovima redovito u idiličnoj, vikend-prazničnoj atmosferi - on njoj, ili ona njemu …

krostule

Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati

Kroštule potječu iz Dalmacije, Kvarnera i Istre. Zlatnožute slatke grickalice koje nestanu jednako brzo kako i nastanu. Prhke i hrskave, kroštule su slatkiš kojeg su naše bake pa i sve domaćice radile od jednostavnih …

salenjaci

Salenjaci

Salenjaci su tradicionalni hrvatski kolači znani iz kuharica naših baka i prabaka. Neki ih još nazivaju i hrvatskim kroasanima jer se pripremaju slično kao originalni kroasani. Riječ je malenim kolačićima s tisuću …

Prethodna objava: « Jogurt, namirnica bogata proteinima
Sljedeća objava: Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.