Stručnjaci tvrde kako bi za doručak trebalo jesti jaja jer obiluju potrebnim hranjivim tvarima. Oni su zahvalna namirnica koju možete pripremiti na više načina. Koliko su nezaobilazna namirnica svjedoči velik broj jela koji se oslanjaju upravo na jajima. Punjena jaja, omlet itd… Kako ih vi volite jesti?
Tvrdo kuhana jaja nezaobilazna su namirnica u vrijeme blagdana kada glavna briga ne samo djece nego i roditelja postaje kako obojati jaja i učiniti Uskrs svake godine nezaboravnim. Dužina kuhanja ovisit će o tome kako volite jesti jaja, a ako ćete ih koristiti samo za ukras, bilo bi dobro da ih kuhate najmanje 15 minuta.
Volite li tvrđa jaja možete kuhati do 10 minuta i to tako što ćete ih prvo uroniti u vodu i potom ostaviti da prokuha. Tek kada je voda prokuhala mjerite vrijeme do 10 minuta i nakon toga ih stavljate u hladnu vodu i ostavite nekoliko minuta. Ogulite i poslužite.
Potrebne su vam sljedeće namirnice:
- 2 jaja (ovisi koliko ih možete pojesti)
- voda
Autor: S.Š., Foto: ppi09/Shutterstock