Šampinjoni su tako ukusni i sočni ako ih znate pripremiti kako treba. Bilo da ih samo dinstate na tavi sa usitnjenim lukom ili od njih radite najbolji kremasti umak, šampinjoni su odlično rješenje kada niste sigurni što pripremiti za ručak. S njima možete puno toga, a potrebno je samo odabrati najbolji recept.
Punjeni šampinjoni su ukusno jelo koje mnogi vole. Šampinjone je potrebno oprati i očistiti tako da ostavite dovoljno mjesta za smjesu s kojom ćete ih napuniti. Prvo odrežete peteljke, usitnite ih i začinite s malo soli, papra i bosiljka.
Kada ste završili sa šampinjonima, na vrućem ulju stavite luk koji ste prethodno usitnili i nakon nekoliko minuta dodate peteljke. Povremeno promiješate i na kraju dodate šunku nareznu na manje komadiće. Nakon što je smjesa gotova maknete ju s vatre, ulijete u posebnu zdjelu i pomiješate s malo vrhnja i sira.
Šampinjone napunite dobivenom smjesom i poslažete u posudu za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite oko pola sata, ali provjeravajte svako malo kako vam šampinjoni ne bi izgorili.
Za punjene šampinjone potrebno vam je:
- 500 g šampinjona
- malo soli i papra
- dvije male žlice bosiljka
- 50 g šunke
- 1 luk
- ulje
- 2 žlice vrhnja
- 30 g tvrdog sira
Autor: S.Š., Foto: Magone/Shutterstock