• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Punjeni šampinjoni
punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Objavljeno: 18.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Šampinjoni su tako ukusni i sočni ako ih znate pripremiti kako treba. Bilo da ih samo dinstate na tavi sa usitnjenim lukom ili od njih radite najbolji kremasti umak, šampinjoni su odlično rješenje kada niste sigurni što pripremiti za ručak. S njima možete puno toga, a potrebno je samo odabrati najbolji recept.

punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni su ukusno jelo koje mnogi vole. Šampinjone je potrebno oprati i očistiti tako da ostavite dovoljno mjesta za smjesu s kojom ćete ih napuniti. Prvo odrežete peteljke, usitnite ih i začinite s malo soli, papra i bosiljka.

Kada ste završili sa šampinjonima, na vrućem ulju stavite luk koji ste prethodno usitnili i nakon nekoliko minuta dodate peteljke. Povremeno promiješate i na kraju dodate šunku nareznu na manje komadiće. Nakon što je smjesa gotova maknete ju s vatre, ulijete u posebnu zdjelu i pomiješate s malo vrhnja i sira.

Šampinjone napunite dobivenom smjesom i poslažete u posudu za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite oko pola sata, ali provjeravajte svako malo kako vam šampinjoni ne bi izgorili.

Za punjene šampinjone potrebno vam je:

  • 500 g šampinjona
  • malo soli i papra
  • dvije male žlice bosiljka
  • 50 g šunke
  • 1 luk
  • ulje
  • 2 žlice vrhnja
  • 30 g tvrdog sira

 Autor: S.Š., Foto: Magone/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Torta od jabuka

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se …

domace kocke

Domaće kocke

Domaće kocke su pravi kolač kojim možete iznenaditi svoje ukućane. Ovaj jednostavan i brzinski kolač jedan je od onih, za svaki dan. Izgledom nije nimalo spektakularan ali okusom i aromom, mamit će vaša nepca. …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

Prethodna objava: «tvrdo kuhana jaja Tvrdo kuhana jaja
Sljedeća objava: Ruska juha ruska juha»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.