• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Punjeni šampinjoni
punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Objavljeno: 18.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Šampinjoni su tako ukusni i sočni ako ih znate pripremiti kako treba. Bilo da ih samo dinstate na tavi sa usitnjenim lukom ili od njih radite najbolji kremasti umak, šampinjoni su odlično rješenje kada niste sigurni što pripremiti za ručak. S njima možete puno toga, a potrebno je samo odabrati najbolji recept.

punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni su ukusno jelo koje mnogi vole. Šampinjone je potrebno oprati i očistiti tako da ostavite dovoljno mjesta za smjesu s kojom ćete ih napuniti. Prvo odrežete peteljke, usitnite ih i začinite s malo soli, papra i bosiljka.

Kada ste završili sa šampinjonima, na vrućem ulju stavite luk koji ste prethodno usitnili i nakon nekoliko minuta dodate peteljke. Povremeno promiješate i na kraju dodate šunku nareznu na manje komadiće. Nakon što je smjesa gotova maknete ju s vatre, ulijete u posebnu zdjelu i pomiješate s malo vrhnja i sira.

Šampinjone napunite dobivenom smjesom i poslažete u posudu za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite oko pola sata, ali provjeravajte svako malo kako vam šampinjoni ne bi izgorili.

Za punjene šampinjone potrebno vam je:

  • 500 g šampinjona
  • malo soli i papra
  • dvije male žlice bosiljka
  • 50 g šunke
  • 1 luk
  • ulje
  • 2 žlice vrhnja
  • 30 g tvrdog sira

 Autor: S.Š., Foto: Magone/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Sladoled od ljubičastog batata

Drugo lice batata: domaći sladoled

Iako pomalo teška srca, ali vrijeme je i za takve obrate u mome životu, pišem vam kolumnu o mojih 40 dana bez rafiniranog šećera. Da, da dobro ste pročitali 40 DANA BEZ ŠEĆERA. Priznajem, iako sam do sada izbjegavala …

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

zdrava krostata

Zdrava čokoladna krostata s kikirikijem

Meni nema boljeg deserta od talijanske krostate. Bila ona voćna ili čokoladna, ja ju obožavam, jer Talijani jako dobro znaju što je dobar desert. Savršeni spoj prhkog tijesta i čokoladne kreme je nešto što mogu jesti i …

Prethodna objava: «tvrdo kuhana jaja Tvrdo kuhana jaja
Sljedeća objava: Ruska juha ruska juha»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.