Više puta u životu mogli smo čuti kako velik broj žena komentira kako se ne usudi spremati kolače zato što smatraju kako nemaju previše talenta. Možemo reći da ih je strah svaki put znao zakočiti kad bi se odlučile na spremanje nekog ukusnog kolača kojim bi razveselile svoje ukućane.
Međutim treba reći kako za napraviti dobar kremasti kolač kao što su recimo kremšnite, nije potrebna čarobna ruka nego volja i prije svega želja da napravite nešto novo i ukusno. Već se više puta u životu pokazalo praktički na svim njegovim poljima, kako kad se čvrsto odlučite za nešto i pritom pokažete volju, imate šansu napraviti velike stvari. Takva je situacija i sa kolačima, ako vam se silno jedu kremšnite, a ne želite potegnuti do prve slastičarnice tada pokušajte sami.
Kod kremastih kolača je bitno znati da kad se spreme mogu stajati u frižideru svega nekoliko dana. Naime najbolje će se očuvati ako ih stavite u hermetički zatvorenu posudu. Pritom je bitno znati kako ne valja suhe i kremaste kolače stavljati zajedno, jer bi vlaga iz kremastih mogla omekšati suhe.
Dakle želite li se okušati u spremanju takvih kolača možemo vam dati recept. Naime ako želite započeti s nečim jednostavnijim potrebno vam je:
- 1 vrečica vanillin šećera
- 100 g mliječne čokolade
- 3 žlice šećera
- 1 bjelanjak
- 2 žlice nutelle
- 1 dcl vrhnja za šlag
- 400 g sira mascarpone
Uzmete žumanjak koji izmiksate sa šećerom i vanillin šećerom, nakon čega dodate mascarpone, umućeno vrhnje za šlag te bjelanjak. Smjesu je pritom potrebno podjeliti na dva dijela, gdje u jedan dodajemo nutellu, a u drugi dio sitno nasjeckanu mliječnu čokoladu.
Sljedeće što bi trebali napraviti je uzeti piškote i umočiti ih u kavu na što ćete potom dodati kremu sa najsceckanom čokoladom, nakon čega ćete opet posložiti piškote te ih premazati s kremom od nutelle.